<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Dansk tavshed om Sverige

Danske medier har ikke haft travlt med at skrive om de enorme omkostninger ved den svenske udlændingepolitik. Vrider man sig i dansk presse, fordi det ekstreme Sverige er dårlig reklame for en fejlslagen politik også i Danmark?

For en lille uge siden kom det frem, at den svenske udlændingestyrelse, Migrationsverket, har ansøgt om ekstra 48 milliarder svenske kroner for perioden 2014-2018 (det er uklart, om 2018 tæller med) på grund af eksplosionen i antal asylsøgere. Det beløb er allerede forældet, idet Migrationsverket senest har varslet en ny prognose i oktober i år, hvor det formodede asylsøgertal forventes at nå op på 100.000 i 2014 i stedet for de 80.000-90.000, der hidtil var anslået. Migrationsverket oplever normalt et forøget antal om efteråret, hvilket er baggrunden for, at asylsøgertallet kan lande i omegnen af det runde tal 100.000.

Den såkaldt borgerlige regering planlægger en stribe afgiftsforhøjelser for at skaffe de 48 milliarder, bl.a. en beskæring af fradragsretten og en forhøjelse af ejendomsskatten for virksomheder. En fjerdedel, 12 milliarder, skal tages fra den svenske ulandsbistand. Mærkeligt at det sidste punkt ikke allerede har udløst voldsomme protester, men de skal såmænd nok komme.

Aftonbladets kvalmende sprogbrug

Førende i vanvid blandt svenske medier er den hackerbegejstrede rendestensavis Aftonbladet. En helt særlig tone gør sig gældende på lederplads. Det kan for en dansk læser være svært at begribe, hvis man ikke læser disse ledere jævnligt. Man skal forestille sig noget i retning af Tøger Seidenfaden, Bernard Baunsgaard, Arne Melchior og Zenia Stampe, på én gang vel at mærke. Her er f.eks. lidt fra lederen den 16. august af en Lena Mellin. Hun hylder statsminister Fredrik Reinfeldt, efter at denne havde udtalt, at svenskerne skulle ”åbne deres hjerter” og tage imod samtidig med, at deres skattekroner skulle gå til den uendelige strøm fra den tredje verden.

”Det var ikke en almindelig sommerdag på torvet. Det var en dag, hvor statsministeren sagde, at Sverige er en humanitær stormagt og opfordrede os alle til at åbne vore hjerter for de flygtninge, som nu strømmer til Sverige. Det føltes stort. Og lidt højtideligt.” 

Værsgo og spis. Det bliver ikke mere vammelt. Fredrik Reinfeldt tjener ca. 148.000 svenske kroner om måneden på at forære Sverige væk, og så skal han helgenkåres af Aftonbladet på trods af, at Fredrik Reinfeldt kan bosætte sig, hvor han vil, og så lade det menige svenske ros om at håndtere kriminaliteten, kulturkonflikterne og den voksende fattigdom i det mangfoldige Sverige.

Den danske tavshed

Indtil videre hersker der næsten fuldkommen tavshed om den seneste udvikling i Sverige. Artikeldatabasen infomedia, der huser næsten alt, hvad der kan krybe og gå i dansk presse, har, siger og skriver, to hits, når man f.eks. skriver ”Fredrik Reinfeldt flygtninge” i søgefeltet. Det ene stammer fra mit blogindlæg ”Den svenske nedsmeltning”, der blev skrevet for fire dage siden. Det andet er en længere kommentar af Torben Steno, vært på Radio24Syv, hvor jeg gav mit besyv med i mandags

Skriver man i infomedias søgefelt ”Fredrik Reinfeldt 48 milliarder”, får man blot et enkelt hit, nemlig det allerede nævnte blogindlæg af undertegnede.

Hvorfor skriver danske medier ikke om dette? Hvorfor fortæller de ikke danske seere, lyttere (Radio24Syv undtaget) og læsere, hvordan den svenske velfærdsstat bliver afviklet, fordi de svenske politikere har bestemt, at Sverige som nation skal forsvinde så hurtigt som muligt?

Kunne danskerne få sære ideer om, hvilken politik Danmark skal føre på udlændingeområdet, hvis de vidste, hvordan det går, hvis man opfører sig som Sverige?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
10.05.21, 21:34
Den livsild, der brændte så stærkt, er slukket. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.05.21, 19:37
Sådan går det, når socialdemokratier fedter for indvandrere og de woke. Læs mere
Af Marie Høgh
10.05.21, 14:30
Ansvaret for Henrik Sass Larsens datter ligger ikke hos medierne, men hos hendes far, de børn, der mobbede hende, deres forældre og skolen. Læs mere
Af Martin Lidegaard
10.05.21, 13:15
Danmark kan høste store og tiltrængte udenrigspolitiske gevinster, hvis vi bruger vores afviste vacciner i et aktivt vaccinediplomati. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
09.05.21, 13:49
Godt naboskab skal plejes og det forsømmer regeringen Læs mere
Af Mikael Jalving
09.05.21, 10:00
Skynd dig ind og se de to tyske ekspressionister Nolde og Kirchner på Statens Museum for Kunst i København. Det bliver formentlig sidste gang, de udstilles i Danmark. Fremover vil deres malerier være tabu. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
08.05.21, 15:30
Krænkelsesindustrien har desværre kronende dage. Stop nu! Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
07.05.21, 10:00
Vi har ret til at diskutere abort og fosterdrab, som det passer os. Det skal Mette Frederiksen ikke blande sig i. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
06.05.21, 22:20
Hvis regeringens lovforslag om nul asylansøgere i Danmark vedtages og gennemføres, kan det gøre den socialdemokratiske regering uovervindelig i de næste adskillige valg. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
06.05.21, 14:45
Det giver ganske enkelt ikke mening, det som foregår på Christiansborg. Læs mere