Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

De borgerligt-liberales tunnelsyn

Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien.

Berlingske huser en blog med et makkerpar. De hedder hver for sig Torben Steno og Jarl Cordua. De er tilsammen lidt af hvert. Sådan lidt borgerligt og liberalt, lidt alternativet og lidt konservative á la Søren Pape og også lidt Morten Østergaard.

Kort sagt: De to herrer er bredt favnende inden for det helt snævre, der som fællesnævner har, at godt nok er der visse udfordringer med ikke-vestlig indvandring, men kan vi ikke snart komme videre, altså?

Et sådant ”altså” indlæg stod Torben Steno den 18. oktober for. Med titlen ”Islam har fået klar besked” har Torben Steno allerede sagt mere end tusind ord. Med en ganske beskeden brug af det danske sprog har Torben Steno placeret sig i den hovedstrøm, der er helt ude af stand til at sige noget son helst nyskabende eller for den sags skyld gammelskabende om fænomenet islam.

Torben Steno synes at tro, at han er original ved f.eks. at skrive følgende:

”Der er heller næppe nogen danske muslimer, der ikke er klar over, at den lige vej til accept og anerkendelse uden for egne rækker går via en nærmest total afskrivning af egen kultur og religion. Gerne med en tilslutning til synspunktet om, at islam aldrig burde have fundet fodfæste i Europa.”

Torben Steno er helt væk, mens han er sikker på, at han er så hot. Torben Steno taler om stort set alle muslimer i Danmark…Hov, her noterer vi os allerede, at der er pokkers til forskel på, om vi siger ”danske muslimer” eller ”muslimer i Danmark”. Torben Steno siger det første. Jeg siger det sidste.

Jeg ved godt, at de fleste muslimer i Danmark ikke hører til her. Det ved jeg, fordi de tørre tal viser, at gennemsnittet af muslimer i Danmark – bedømt ud fra de lande, de stammer fra – er voldsomt overkriminelle og voldsomt underrepræsenterede i statistikkerne over uddannelse. Læs selv, hvad Danmarks Statistik skriver om kriminalitet (side 84): 

Men Torben Steno, den flinke og tilbageholdende mand, kan selvfølgelig ikke lide alt dette. Det er lissom ubehageligt, synes De ikke, Fru Møhge?

Når nu lugtesaltet må stå nær, bør vi bistå Torben Steno med at skynde sig væk fra den væmmelige virkelighed. Det er jo ikke rart at bevidne al denne elendighed, som jeg just har dokumenteret. Fy da føj da, med al den kriminalitet. Gå dog væk da, al denne snak om muslimer som systematisk underpræsterende i det danske uddannelsessystem.  

Det sidste er helt dræbende for Torben Stenos argumentation. Torben Steno står tilbage som keglen, der ikke forstod, hvor kuglen er på vej hen. Tillykke med en så massiv fejlbedømmelse. 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Angela Brink
19.01.18, 20:27
I omtalerne i forbindelse med Synnøve Søes bortgang glemmes det, at hun var en virkelig verdensdame, der aldrig sagde et ondt ord – et kendetegn, man ikke just kan genfinde hos alle dem, der havde en holdning til hende. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.01.18, 19:01
Politikere er sjældent ideologer eller tænkere, og derfor finder idé- og værdidebatten som regel sted andre steder end på Christiansborg og Slotsholmen. Læs mere
Af Harun Demirtas
19.01.18, 14:25
Selvom sygeplejerskerne i årevis er blevet omrokeret, har en statsminister aldrig stået halvnervøst frem og meddelt dem og hele offentligheden om det. Læs mere
Af Eva Kjer Hansen
19.01.18, 10:09
Det er næppe en forudsætning for at løse rollen som økonomisk vagthund, at man er tilstede inde i Finansministeriet (eller at man kan gå dertil fra den nuværende adresse lige ved Amalienborg). Læs mere
Af Naser Khader
19.01.18, 08:09
Mainstream medierne kan simpelthen ikke komme sig over, at Trump blev valgt, og de er fast besluttede på, at han skal ned med nakken. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
18.01.18, 12:52
Hvis man ikke er villig til at sætte sin egen taburet og mandat på spil for befolkningens sikkerhed og tryghed, så er man ganske enkelt ikke værdig til at repræsentere borgerne. Læs mere
Af Jens Kindberg
17.01.18, 19:19
Giveren er privat, og modstanderen er kommunen, som ikke vil gøre det muligt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.18, 17:36
Mediernes behandling har været udsøgt ringe. Læs mere
Af Christel Schaldemose
17.01.18, 13:35
Europa-Kommissionens længede ventede plastikstrategi kommer med langsigtede mål, men med her-og-nu-handlinger på størrelse med mikroplastik. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
17.01.18, 12:15
København skal ikke leve af statslige arbejdspladser Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her