<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Pernille Vermunds frihedsrettigheder sat ud af kraft

Skandaløst at politiet ikke sikrede ytringsfriheden.

Dette indlæg er ikke en hetz mod menige politifolk. Jeg underviste i al beskedenhed politielever i årene 2002 til 2007, og var der noget, der slog mig, var det, hvor godt, ja ligefrem fremragende, et politikorps, vi har. De unge mennesker mellem 21 og 30 år, som jeg underviste i samfundsfag, var stort set alle – mænd som kvinder – bundsolide mennesker, om hvem jeg tænkte, at de ville være overordentlig kvalificerede til arbejdet som politibetjent. Foran mig havde jeg med andre ord beskytterne af min familie og mig og dermed beskytterne af alle danskere.

Når jeg indleder med denne klamamse, skyldes det, at formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, i går torsdag blev ekskorteret til sin bil, efter at det stod klart, at venstreekstremister var ved at forsøge at komme ind på værtshuset ved navn Toga. Det lyder sådan her fra en ledende politimand:

”Vi greb ind over for dem, da det var vores klare opfattelse, at de ville ind på baren og forstyrre arrangementet på den ene eller den anden måde. Vi havde et par betjente til stede, da gruppen ankom, så de nåede ikke ind. Betjentene fik snakket med dem og sendt dem videre.” 

Åh, nå så det danske politis ledere kan ikke finde ud af, at venstreekstreme overhovedet ikke når i nærheden af de politikere, som samme ekstremister har tænkt sig at skræmme til tavshed, om ikke de går skridtet videre og anvender vold?

Prøv lige at høre her, Københavns Politi. Og det er jeres ledere, jeg taler til, ikke jeres menige folk, som så godt som altid er gjort af sejt tømmer. Men hør nu, I ledere:

Hvorfor kan I ikke begribe, at ekstremister aldrig må få lov at smadre den grundlovssikrede forsamlingsfrihed?

Har venstreekstremister forsamlingsfrihed? Ja, selvfølgelig har de det. Det følger af Grundloven. Har de derfor også lov til at intimidere f.eks. Pernille Vermund fra Nye Borgerlige, når hun besøger et værtshus i København?

Svaret er selvfølgelig nej. Københavns Politi har et seriøst problem i denne sag. De venstreekstreme – og med stor sandsynlighed voldsparate – kan demonstrere, så meget de lyster. Men det skal foregå tilpas langt væk til, at f.eks. Pernille Vermund kan tale frit, hvor end hun vil. Københavns Politi skal sørge for at fjerne ekstremister så tilpas langt væk, at Pernille Vermund ikke bare har formel, men også reel ytringsfrihed.

Venstreekstremister skal vi med andre ord naturligvis give lov til at demonstrere alt, hvad de vil, men de skal pakke sig og gemmes langt væk i det sekund, de truer nogen som helst.

Pernille Vermund og jeg er uenige om ganske meget. Jeg giver ikke meget for hendes parti Nye Borgerlige, og det gør jeg ikke, fordi Nye Borgerlige forsøger at bilde vælgerne ind, at man vil stille såkaldt ultimative krav samtidig med, at man ikke vil vælte en borgerlig regering. Det kombineres oven i købet med en ustyrlig liberalistisk økonomisk politik. Jeg drømmer ikke selv om at stemme på Nye Borgerlige ved det næste valg.

Det ændrer blot ikke en tøddel ved, at Pernille Vermund skal have lov til at tale alle steder, og Københavns Politi skal derfor sørge for, at Pernille Vermund kan udføre sit politiske arbejde i fred.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Henrik Dahl
03.08.21, 11:00
Alle, der ikke er 1989’ere, er godt klar over, at hvis man ene og alene tager hensyn til frigørelsen, så frigør man også kræfter, der er så destruktive, at det kan ødelægge vores samfundsorden. Læs mere
Af Utku H. Güzel
02.08.21, 19:00
Der findes mange eksempler, der kan påvise, at politikerne ikke kæmper folkets interesse og sag, men derimod deres egen karriere og lobbyisternes interesser. Læs mere
Af Mikael Jalving
02.08.21, 12:30
Jeg har fået nok af mediernes dyrkelse af atleternes følelser, deres glæde, skuffelse eller frustration. Hvad føler du? Hvilken følelse står du med? Hvad føler du ”omkring” din præstation? Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
01.08.21, 08:45
Selvom du er vaccineret, kan du stadig både blive smittet og smitte andre Læs mere
Af Nauja Lynge
01.08.21, 02:00
Vi skal forstå vreden hos grønlænderne og opstille konstruktive løsninger og forhindre, at historien gentager sig. Læs mere
Af Martin Ågerup
31.07.21, 17:10
Og jeg håber ikke, at de unge mennesker tager udtryk alt for bogstaveligt Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
31.07.21, 06:00
Professionel kommunikation skaber ikke værdi for samfundet. Læs mere
Af Jesper Theilgaard
30.07.21, 18:14
I begyndelsen af august kommer den første delrapport fra IPCC. Den omhandler den seneste klimavidenskab og imødeses med stor spænding fordi verden om tre måneder mødes i Glasgow til nye klimaforhandlinger. Læs mere
Af Mikael Jalving
30.07.21, 16:00
20 års krig i Afghanistan har været et bragende nederlag. Vesten ligger, som Vesten har redt. Læs mere
Af Gitte Seeberg
30.07.21, 16:00
Penge redder ikke de afghanere der har arbejdet for Danmark - de skal bringes i sikkerhed. Læs mere