*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Menneskeheden kan ikke tage ret meget virkelighed

Det er svært at erkende, hvad der er nødvendigt at gøre.

Det er i disse år meget underligt både at deltage i og at overvære den offentlige debat i Danmark og Vesteuropa, hvad angår indvandringen fra den tredje verden, og hvad vi mon skal foretage os i den anledning. Overskriften på dette indlæg er min egen oversættelse af digteren T.S. Eliots konstatering af, at ”Humankind cannot bear very much reality.” 

Skulle jeg driste mig til at rette på den store digter, ville jeg fjerne menneskeheden og i stedet skrive europæere eller endnu mere præcist europæere, der ikke har været påtvunget kommunistisk diktatur i årtier. Er man polak, ungarer, tjekke, ester og en række andre folkeslag i Europa, ved man godt, hvem man er, hvad man er rundet af, og hvad man skal bevare for de kommende generationer. Man har ikke tænkt sig at hengive sig til den særlige form for sindssyge, der dikterer, at mennesker af europæisk afstamning har en moralsk pligt til at lade sig løbe over ende af arabere, afrikanere og asiater.

Noget af det underlige ved debatten er, at den trods alt flytter sig i den rigtige retning, hvad angår erkendelsen af problemets omfang. Men samtidig vokser problemet for hver dag, der går, fordi man end ikke kan finde ud af at standse denne indvandring.

I det mindste er vi nu nået så langt herhjemme, at ordet assimilation ikke længere er et fyord eller noget endnu grimmere. Nu udtaler både en del politikere og en afgået professor, at de ikke-vestlige indvandrere må tilpasse/assimilere sig, for ”ellers er vi på den”. Sådan siger Uffe Østergaard, som uddyber således, gengivet af Kristeligt Dagblad: ”Indvandrere skal elske at arbejde og betale skat og ikke blot integrere sig, men assimilere sig til danske værdier.” 

Det lyder jo kønt og rigtigt, og det er vitterlig et fremskridt, at Uffe Østergaard og andre på et ganske vist meget sent tidspunkt har opdaget, at der vist er noget, der ikke stemmer.

Men ak, så enkelt er det langt fra, at vi bare bliver enige om, at de ikke-vestlige skal assimileres og ikke længere kun det udflydende integreres. Som Berlingskes Mikkel Andersson lakonisk gør opmærksom på i sin seneste klumme med titlen ”Assimilation – en umulig drøm”:

”Så selvom Khader, Østergård og undertegnede sagtens kan blive enige om, at respekt for statens magt bør gå forud klanens eller den etniske gruppes, at individets rettigheder bør stå over familiens ære og demokratiet gå forud for religion, er der efter alt at dømme en del indvandrere i Danmark, der prioriterer anderledes på en række områder. Ikke fordi de er onde eller dumme, men fordi de faktisk bedre kan lide de værdier, som de har med sig.” 

Det må siges at være en præcis analyse, som Mikkel Andersson gør der. Det er naturligvis sådan, det hænger sammen. En meget stor del af de ikke-vestlige er sådan set ikke uoplyste. De vil bare ikke vide af den kultur, der er dansk og europæisk. De ved nogenlunde, hvad den går ud på, og de kan ikke lide den. De er følgelig ikke alene indvandrere, men også kolonisatorer, som vil omplante deres egen samfundsmodel til vore nordligere breddegrader

Hvad gør vi så, når vi opdager, at det ikke hjælper spor at forlange assimilation frem for integration? Tja, der er kun en vej ud af bedrøveligheden, hvis vi da ellers gerne vil bevare dette lands kultur og således danskernes førstefødselsret til Danmark:

Vi begynder med at standse al yderligere ikke-vestlig indvandring. Også langt uden for muslimernes rækker er klantænkningen herskende, og klantænkning og moderne europæiske samfund er hinandens absolutte modpoler

Vi påbegynder derpå hjemsendelser af de mange utilpassede. Vi gør det på retsstatens grund, men vi gør det. De mange blandt de omtrent 300.000 ikke-vestlige uden dansk statsborgerskab, der ikke hverken kan eller vil tilpasse sig, må vi udvise. Har de boet her længe, skal de have en stor pose penge med. Er de omvendt tilpassede, kan de selvfølgelig få lov at blive her.

Det efterlader os med ca. 200.000, der har fået statsborgerskab. Her må man lokke med et meget betydeligt pengebeløb mod til gengæld frivillig opgivelse af statsborgerskabet for i det mindste hovedparten af de mange utilpassede. Tror man ikke på, at det kan lade sig gøre? Det har aldrig været forsøgt, og naturligvis kan det det, lade sig gøre. Det er kun et spørgsmål om tilstrækkeligt med smørelse. Præcis hvordan sådanne ordninger skal se ud, er svært at sige, men hvor der er vilje, er der en vej.

Dertil skal vi komme, hvis vi skal redde os ud af den nuværende tingenes tilstand. Hvornår mon erkendelsen hos tilstrækkeligt mange er der?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
16.12.17, 20:09
Skal vi nu skabe et land, hvor hver enkelt skal opdrages til altid at handle for egennytte og ego, hvor det altid skal en tur igennem regnebrættet, før man kan række en hånd til nogen? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.12.17, 16:11
Embedsmændene leger politikere, og regeringen gemmer sig bag dem. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.12.17, 16:42
Det at danskere vender sig imod Naser Khader, siger noget om det selvhad som de vestlige samfund lider under. Det at man betragter Sherin Khankan som reform-imam, siger noget om de lave forventningers racisme overfor muslimer. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
15.12.17, 14:25
Det kan være fristende, men vi skal ikke gemme den kunst væk, vi ikke kan lide. Læs mere
Af Signe Munk
14.12.17, 12:20
62 procent af danskerne, mener at sygeplejersker fortjener mere i løn. Men Sophie Løhde er uenig, kan jeg fornemme. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
14.12.17, 11:22
Årets ord "Fake news" risikerer at underminere vores grundlæggende værdier: ytringsfriheden og vores frie liv. Det kræver handling - her fem liberale svar på fake news og misinformation. Læs mere
Af Naser Khader
14.12.17, 11:22
… nu begynder kampen ved forhandlingsbordet. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
14.12.17, 11:06
Her er det konkrete bevis på at visse borgerlige politikere igen har løjet over for befolkningen. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.12.17, 05:13
Det stoppes heldigvis af Mai Mercado – børn skal ikke lide Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.12.17, 22:14
Seksuelle overgreb på helt unge piger i England afslører et kvindesyn så afstumpet, at man kun kan se én løsning for sig: Stands al ikke-vestlig indvandring og påbegynd hjemsendelser. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her