<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

AfD er fremtidens Tyskland

Angela Merkels generation bliver snart kørt ud på historiens sidespor.

Så foreligger valgresultatet fra Tyskland, og det er svært opløftende. Angela Merkels CDU/CSU går voldsomt tilbage med 8,6 procentpoint, og det tyske socialdemokrati går samtidig tilbage med 5,2 procentpoint

Hvem går så frem? Det uinteressante parti FDP, der røg ud af det tyske parlament i 2013, kommer ind igen. Afgørende nyt er selvfølgelig, at Alternative für Deutschland brager ind med 12,9 procent af stemmerne, en voldsom fremgang fra de 4,7 procent, som AfD fik i en langt mere liberal udgave for fire år siden.

I dag er AfD det parti, som det stakkels Tyskland har sukket efter i årevis. Det nationalkonservative parti, der insisterer på, at tyskerne ikke kun skal skamme sig over deres fortid. Årene 1933 til 1945 var så hæslige, som tænkes kan, men det kan ikke være rigtigt, at disse 12 forbryderiske år skal definere et stort og dygtigt europæisk folk til evig tid.

Repræsentanter for AfD har sagt tåbelige ting. Alexander Gauland, en af AfD’s ledere, sagde for nylig, at Tyskland kunne være stolt af sine soldater i både første og anden verdenskrig. Nej, siger jeg selvfølgelig. Det er langt ude, fordi vi ved, hvor store krigsforbrydelser Wehrmacht begik i årene 1939 til 1945. Alexander Gauland skulle have nøjedes med de tyske soldater i første verdenskrig.

På samme måde gælder det, at Björn Höcke fra AfD var dybt skadelig for tyskernes og europæernes sag ved at udtale, at Holocaust-monumentet i Berlin var et ”skammens mindemærke”. Monumentet er efter min vurdering rædselsfuldt. Jeg besøgte det for nogle år siden og kunne konstatere, at det var moderne, abstrakt kunst, når den er allerværst. De europæiske jøders lidelser under nazisternes voldsherredømme havde været langt bedre tjent med en traditionel kunstner i stedet for det makværk, man i dag kan finde i Berlin.

Det ændrer bare ikke ved, at tyskerne – og her taler jeg netop som ikke-tysker – er nødt til at leve med, at regimet i de 12 forfærdelige år begik forbrydelser i en klasse for sig.

Men aftenens valgresultat ændrer blot heller ikke en tøddel ved, at det er på høje tid, at tyskerne får et stort parti, der som sit væsentligste programpunkt har at standse den sanseløse indvandring fra den tredje verden. Det fik Tyskland her til aften. Og herfra skal lyde et alles gute.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
06.05.21, 22:20
Dette forslag, hvis det vedtages og gennemføres, kan gøre den socialdemokratiske regering uovervindelig i de næste adskillige valg. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
06.05.21, 14:45
Det giver ganske enkelt ikke mening, det som foregår på Christiansborg. Læs mere
Af Annika Smith
06.05.21, 13:45
Hvornår forstår politikerne, at migræne også er deres hovedpine? Læs mere
Af Uffe Elbæk
06.05.21, 05:30
Der ruller en politisk tidsånd hen over det land, jeg har boet i hele mit liv, som jeg hverken forstår eller er enig i. Læs mere
Af Isabella Arendt
05.05.21, 16:11
Landbrugsforhandlingerne er igang. KD bidrager specifikt med at sikre en teknologineutral tilgang. Det har den praktisk fordel, at vi slipper for at skulle lovgive og ændre lovene efterhånden som dansk landbrug finder på nye idéer - og det er trods alt det klogeste for alle. Læs mere
Af Mikael Jalving
05.05.21, 15:10
Europæerne – og Socialdemokratiet – kan med fordel studere deres egen historie lidt mere. Læs mere
Af Henrik Dahl
05.05.21, 14:40
En litterat mener ikke, at vi kan synge "Den danske sang er en ung blond pige" – fordi forfatteren Kai Hoffmann ifølge ham var racist. Det er en opvisning i, hvor farlig "woke-ismen" er. Læs mere
Af Martin Ågerup
05.05.21, 12:06
Kravet om pladsbillet er meningsløs og håndhæves ikke. Drop det Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
05.05.21, 08:19
Floridas republikanere laver valgrestriktioner, der rammer egne vælgere. Læs mere
Af Utku H. Güzel
04.05.21, 19:21
Det er da helt forståeligt, at statsministeren ikke ville bruge mange kræfter på hendes 1. maj-tale, nu hvor det går så godt herhjemme. Læs mere