*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

DF: I regering eller ud af EU?

Man kan roligt fastslå, at Kristian Thulesen Dahl går efter ministerbilerne.

Så er det ganske vist. Dansk Folkepartis (DF) leder Kristian Thulesen Dahl (KTD) er nået frem til, at DF skal i regering efter det næste valg sammen med Venstre, hvis der er flertal i blå blok, og DF får mindst ca. 20 procent af stemmerne

Det er næppe noget tilfælde, at KTD i dagens JP slår fast, at DF ikke vil arbejde på at få Danmark ud af EU sammen med briterne. KTD siger bl.a. sådan her:

”Vi foregøgler ikke, at Danmark ligesom Storbritannien bare kan melde sig ud. Vi anerkender, at vi som et lille land ikke har de samme muskler som Storbritannien.” 

Det kan godt undre, at KTD er uddannet i økonomi, eller også er der noget andet på spil. Lad os se på det økonomiske argument for EU-medlemskab først:

For det første ved enhver økonom eller almindeligt oplyst borger, at det er revnende ligegyldigt, om man er et lille eller stort land i forhold til, hvor velstående man er pr. indbygger. Se på ikke-EU lande som Island, Schweiz og Singapore, der i årtier har været velstående, også længe før der var noget, der hed Schengen-aftalen.

For det andet er der ikke noget, der tyder på, at der er langsigtede økonomiske fordele ved at være medlem af EU, Det viste et studie fra 2016. En af forskerne bag undersøgelsen, der dækker perioden 1961 (sic!) til 2015, udtalte:

”Vi er ude af stand til at vise, at et EU-medlemskab medfører en højere vækst.” 

Ganske vist er det i sagens natur vanskeligt at sammenligne noget, der er virkelighed – nemlig EU – med noget, der ikke er det, nemlig de 28 EU-lande uden EU. Men den nævnte undersøgelse gjorde dog det eneste rigtige. Den sammenlignede EU-landene med sammenlignelige lande, der står udenfor EU. Uden at kunne finde en forskel i de langsigtede vækstrater. Det tyder snarere på, at det er markedsøkonomien som sådan, der er afgørende for velstand, ikke medlemskab af en eller anden handelsblok.

Dermed er KTD’s økonomiske argument faldet til jorden. KTD er højt begavet og ved selvfølgelig godt, at Danmark sagtens kan klare sig økonomisk udenfor EU. Så forklaringen på hans insisteren på at EU er godt for Danmark, må skulle søges et andet sted.

Det er naturligvis KTD’s drømme om ministerbiler, der får KTD og dermed DF til at svigte Danmarks både kort- og langsigtede interesser, som er at komme ud af EU, så vi atter kan føre en selvstændig udlændingepolitik og økonomisk politik. Partiet Venstre, som DF vil i regering med, har i årtier haft et rent religiøst forhold til EU. Irrationelt og i strid med al erfaring hævder venstrefolk i ramme alvor, at Danmark vil bryde sammen og Europa gå i krig, hvis EU forsvinder. I betragtning af, at EU fører en politik på asylområdet, der i alvorlig grad destabiliserer Europa og sætter de europæiske folk op imod hinanden, er Venstres påstand temmelig fantastisk.

Men alt dette er Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkepartis ledelse åbenbart kolde overfor. Her betyder ministerbiler langt mere end Danmarks frihed og selvstændighed. Det er både tragisk for Danmark og dybt uansvarligt af Dansk Folkeparti.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
16.12.17, 20:09
Skal vi nu skabe et land, hvor hver enkelt skal opdrages til altid at handle for egennytte og ego, hvor det altid skal en tur igennem regnebrættet, før man kan række en hånd til nogen? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.12.17, 16:11
Embedsmændene leger politikere, og regeringen gemmer sig bag dem. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.12.17, 16:42
Det at danskere vender sig imod Naser Khader, siger noget om det selvhad som de vestlige samfund lider under. Det at man betragter Sherin Khankan som reform-imam, siger noget om de lave forventningers racisme overfor muslimer. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
15.12.17, 14:25
Det kan være fristende, men vi skal ikke gemme den kunst væk, vi ikke kan lide. Læs mere
Af Signe Munk
14.12.17, 12:20
62 procent af danskerne, mener at sygeplejersker fortjener mere i løn. Men Sophie Løhde er uenig, kan jeg fornemme. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
14.12.17, 11:22
Årets ord "Fake news" risikerer at underminere vores grundlæggende værdier: ytringsfriheden og vores frie liv. Det kræver handling - her fem liberale svar på fake news og misinformation. Læs mere
Af Naser Khader
14.12.17, 11:22
… nu begynder kampen ved forhandlingsbordet. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
14.12.17, 11:06
Her er det konkrete bevis på at visse borgerlige politikere igen har løjet over for befolkningen. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.12.17, 05:13
Det stoppes heldigvis af Mai Mercado – børn skal ikke lide Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.12.17, 22:14
Seksuelle overgreb på helt unge piger i England afslører et kvindesyn så afstumpet, at man kun kan se én løsning for sig: Stands al ikke-vestlig indvandring og påbegynd hjemsendelser. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her