Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kritik af ”vennerne” er ildeset

Og det gælder vel at mærke også min egen fløj.

Jeg vidste det egentlig godt, da jeg posterede en facebook-opdatering her til morgen. Den her giver ikke mange likes, var jeg godt klar over. Jeg skrev følgende:

”NYE BORGERLIGE VÆLTER IKKE NOGEN REGERING

I denne morgens Radio24syv - kl. ca. 7:20 og nogle minutter frem - gentog Nye Borgerliges leder Pernille Vermund, at hun vil stille ULTIMATIVE krav til en borgerlig regering efter et valg, hvis NB har de afgørende mandater.

  • h, nej, det vil NB ikke. Pernille Vermund har nemlig gang på gang udtalt, at NB IKKE vil vælte en borgerlig regering.

Sådan her sagde Deadlines Niels Krause-Kjær meget forståeligt til Pernille Vermund sidste år:

"Hvis de ikke bliver opfyldt af for eksempel Venstres Lars Løkke Rasmussen, så vil Nye Borgerlige ikke pege på ham. Partiet vil dog heller ikke vælte ham, men alligevel sørge for, at han bliver statsminister.

- Det hænger jo ikke sammen? Det kan jo ikke lade sig gøre, lød det fra Deadline-vært Niels Krause-Kjær, der havde besøg af Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, i udsendelsen torsdag aften."

Nej, det hænger lige præcis ikke sammen. Man kan ikke stille ultimative krav, hvis man ikke er klar til at tage et nyvalg i en fart, og det er Nye Borgerlige IKKE.

Jeg skal være den første til at beklage dette, men det er desværre sandheden.”

Jeg undskylder de mange store bogstaver, men det er vilkårene på facebook, når man vil fremhæve noget.

Som man kan læse sig til, var Nye Borgerliges leder Pernille Vermund i Radio24syv i morges, og der sang hun en sang om, at NB vil stille ultimative krav til en håbefuld borgerlig regering efter et valg, hvis – selvfølgelig – NB kommer ind og samtidig sidder med de afgørende mandater. Den triste sandhed er dog, at NB ikke vil stille ultimative krav, idet NB ikke er villig til at tage den eneste mulige konsekvens af dette, som om nødvendigt er at vælte regeringen og fremtvinge et nyvalg.

Beviserne er i overvældende grad til stede. I Deadline i september 2016 bekendtgjorde Pernille Vermund, at NB vil stille ultimative krav, men partiet vil ikke vælte en borgerlig regering

Det giver selvfølgelig ikke mening at være ultimativ uden at drage konsekvensen, og den absurde pointe gik da heller ikke de øvrige mediers næse forbi. Her fra JP den 22. september 2016 med citat af Pernille Vermund:

”Vi vil aldrig flette fingre med venstrefløjen for at vælte en borgerlig statsminister.” 

Dermed er alting sagt. Man er ikke ultimativ, hvis man ikke vil vælte en hvilken som helst regering, der ikke vil lægge kursen radikalt om i udlændingepolitikken. Slut, prut, finale. Det hænger jo ikke sammen, som Krause-Kjær korrekt udbrød i Deadline.

Og jeg skal gerne gentage endnu engang, hvad der ville ske, hvis man har modet til at vælte en uansvarlig regering: Danskerne ville for første gang nogensinde have et virkeligt alternativ. Danskerne ville i så fald vide, at de må stemme på det parti, der har vist, at det ikke består af levebrødspolitikere, men af mennesker, som for enhver politisk pris vil have vendt en ulykkelig politik. Også om det så skal koste pladsen i Folketinget. Det, er jeg sikker på, at det ikke vil gøre. Et sådant parti vil gå frem næste gang.

Men man skal have modet, og det har NB udtrykkeligt forsikret om, at man ikke har.

Med denne konstatering in mente kan jeg vende tilbage til udgangspunktet, som var mit opslag på facebook. Det har på syv timer fået sølle 16 likes og er blevet delt jammerlige tre gange. Jeg skriver ikke dette for at pive. Jeg havde som sagt regnet med noget i den stil.

Det er en gammel sandhed, at man sjældent bliver populær blandt dem, man politisk ligger i nærheden af, hvis man kritiserer dem. Devisen har altid været, at man skal tie stille og ikke rokke båden.

Men det må jeg da være ligeglad med, når jeg kan se, at Nye Borgerlige vil gøre lige præcis lige så lidt, som Dansk Folkeparti har gjort i årevis. Ingen konsekvens, kun levebrød, synes at være mantraet, når man muligvis kan se frem til de behagelige sæder i folketingssalen.

Det er sølle af Nye Borgerlige, hvis man spørger mig.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Lars Boje Mathiesen
23.01.18, 11:34
Det vækker ganske enkelt afsky, når jeg oplever den konstante ansvarsfraskrivelse fra magthaverne i disse år. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
23.01.18, 10:27
Revolutionens fortrop ankom med et fly fra Ryanair Læs mere
Af Morten Løkkegaard
23.01.18, 08:33
Briterne efterlader 73 tomme stole, når de forlader EU. Lad os benytte lejligheden til at skære Europa-Parlamentet til og desuden droppe drømmen om transnationale lister. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.01.18, 08:28
Manglende værdiforståelse hos VK-partner og støtteparti, der glemmer ægteskabets værdi Læs mere
Af Louis Jacobsen
22.01.18, 20:56
Når man arbejder som underentreprenør for Københavns Kommune, skal der ikke udføres social dumping. Det vil sige, at der skal lønnes efter de landsdækkende overenskomster. Læs mere
Af Siddik Lausten
22.01.18, 20:05
Skadefryd over udflytninger af statslige arbejdspladser klæder ingen, men fylder alligevel almindelige og sociale medier. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
22.01.18, 17:28
Det er måske eneste gang, jeg skriver disse ord, men nu må staten hævde sit territorium - og vise banderne, hvem der bestemmer. Læs mere
Af Christel Schaldemose
22.01.18, 14:50
Det ligger i socialdemokraters DNA at tage ansvar. Det er det, SPD gør lige nu, og det skal nok give nogle tæsk. Læs mere
Af Mikael Jalving
22.01.18, 11:37
Kommunale, statslige, filantropiske og arkitektoniske beslutningstagere er rørende enige om, hvad der sælger billetter – og borgerne klapper. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.01.18, 21:32
Sverige er på vej til et nyt stadie. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her