Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Ansvaret for udlændingeloven af 1983

Ansvaret for udlændingeloven af 1983 hviler på mange skuldre, ikke kun De Radikales.

Det står mejslet i granit, at udlændingeloven af 1983 er den største katastrofe herhjemme siden den tyske besættelse 1940-45. Den næststørste er i øvrigt beslutningen om at tillade ca. 20.000 såkaldte gæstearbejdere at få ophold i Danmark, primært i perioden 1967-73.

Disse to ulykker er i det mindste ved at blive erkendt hos flere og flere. Socialdemokraten og medlem af Folketinget, Mattias Tesfaye, medgiver i konklusionen til sin nyligt udgivne bog, Velkommen Mustafa - 50 års socialdemokratisk udlændingepolitik, to ting: a) Man skulle have bedt gæstearbejderne om at rejse i 1973, da den daværende oliekrise begyndte (man burde i øvrigt slet ikke have inviteret dem herop), og b) man skulle aldrig have vedtaget den selvmorderiske udlændingelov af 1983

Det er kommet så vidt, at Det Radikale Venstres Sofie Carsten Nielsen anerkender, at antallet spiller en rolle, noget indtil for nylig helt utænkeligt, når radikale åbnede munden

Anderledes med Marianne Jelved, som aldrig kunne drømme om andet end at forsvare det uansvarlige. For nylig skød Marianne Jelved simpelthen skylden for den mislykkede integration på de borgerlige partier, fordi disse har haft magten i det store flertal af årene 2001 og til nu

(Påstanden om at det skulle være muligt med en bedre såkaldt integration, er selvfølgelig absurd. Langt hovedparten af især de mange muslimer, der er kommet, hverken kan eller vil tilpasse sig Danmark og det danske samfund. Det ved vi alt om fra langt mere politisk korrekte samfund som Sverige og Frankrig. Løsningen er naturligvis at standse al yderligere ikke-vestlig indvandring og på retsstatens grund påbegynde omfattende hjemsendelser af, lad os sige, op imod 400.000 af de tæt ved 500.000 med ikke-vestlig baggrund, der befinder sig i Danmark. De resterende vil vi ikke bare kunne leve med, men også leve godt sammen med, idet der selvsagt altid er en del fra enhver gruppe, der kan finde ud af at begå sig i Danmark.)

Indtil denne opgave er løst, kan det imidlertid være på sin plads at fordele ansvar og skyld for loven af 1983. I 2008 fik jeg udgivet bogen Et delt folk, og på baggrund af denne fælder jeg følgende dom (kan læses i fuld længde på nettet her): 

Det daværende Fremskridtspartiet var de eneste uskyldsrene, idet partiet som det eneste stemte imod loven i juni 1983. Tværtimod advarede Fremskridtspartiet om følgerne af loven, skønt heller ikke de helt forstod uhyggen af det, der var blevet besluttet med overvældende flertal.

Venstre og Det Konservative Folkeparti bør ikke gå fri for skyld. For det første stemte de for loven for ikke at komme i mindretal, og for det andet har de to partier ikke på noget tidspunkt siden 1983 været parate til det eneste rigtige, som er en udtræden af de relevante konventioner (eller udtrykkelige forbehold over for de skadelige virkninger af disse) og genindførelse af en rent administrativ udlændingelov som før 1983. V og K har kun meget lidt at være stolte af.

De to i dag irrelevante partier Centrumdemokraterne og Kristeligt Folkeparti var ganske opslugt af abstrakt humanisme og forsvarede varmt den vanvittige lov. Der er virkelig ingen grund til at tilgive de to partier, at de deltog så aktivt i det historiske svigt.

Så er der venstrefløjen, der dengang bestod af nu hedengangne Venstresocialisterne og stadig akkurat overlevende SF. Man får næsten lyst til at sige, at man jo ikke kan holde børn ansvarlige for deres ind imellem besynderlige handlinger. Som børn på gale veje forsvarede de naturligvis loven og ønskede konstant yderligere lempelser.

Det samme gør sig gældende for Det Radikale Venstre. Partiet har altid været yderligtgående, som ordet ”radikal” som bekendt også betyder. De Radikale har været yderligtgående siden sin fødsel i 1905, først som partiet, der ikke ville bruge penge på militæret og dermed var med til at lægge Danmark åben for besættelse i 1940, dernæst ved deres modstand mod Nato i 1949, derpå leflen for diktaturstaterne i Central- og Østeuropa og altså sidst ved partiets religiøse besættelse af abstrakte menneskerettigheder. Som ravende gale måtte Det Radikale Venstre med naturnødvendighed varmt støtte en lov, der gav alverden mulighed for at komme til Danmark.

Dermed er vi nået til den hovedskyldige for loven af 1983. Det er Socialdemokratiet. Lige siden 1945 havde det været sædvane, at S, V og K indgik brede forlig, når det gjaldt forhold af væsentlig betydning for rigets sikkerhed, bedst demonstreret ved Danmarks indtræden i Nato i 1949 og ved forsvarsforlig siden da.

Socialdemokratiet begik et historisk svigt ved at stemme loven af 1983 igennem. Havde Socialdemokratiet stået fast, var en langt forsigtigere og mere ansvarlig udlændingelov blevet vedtaget.

Socialdemokratiet bør for så vidt være partiet, der går forrest i forhold til standsning og hjemsendelser. Det ville være passende på denne måde at gøre bod for fortidens store synd.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
07.08.20, 20:31
Vejen frem er ikke at hakke på de unge, for uden deres opbakning løser vi ikke coronakrisen!   Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
07.08.20, 18:08
Danske aviser vælger at citere den nok mest krigsglade mand, John Bolton, i Washington D.C. Hvorfor? Læs mere
Af Marie Høgh
07.08.20, 15:30
Kritikken af DF'erens udmeldinger om kristendommen afslører det dybe dannelseshul, han taler ind i. Læs mere
Af Signe Munk
06.08.20, 17:00
De borgerlige partier er røget helt op i loftet over forslaget om at fjerne benzin- og dieselbiler fra vejene på sigt. Men hvad har de selv at byde ind med? Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
06.08.20, 13:50
Lige nu sker der ting og sager, der er værd at holde alvorligt øje med i Hviderusland. En brutal diktator kæmper for sin trone. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.08.20, 18:55
Religionsfriheden er udvidet ved lov i 1992. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
05.08.20, 18:17
Og det skyldes selvsagt deres i snit langt lavere kvalifikationer. Læs mere
Af Christina Egelund
05.08.20, 17:30
”Forstå det, hvem der kan. Jeg kan ikke.” Sådan afslutter Mikael Jalving sit blogindlæg ”Importen af muslimske migranter er en kronisk fiasko”. Den afslutning er et rammende resumé. For helt ærligt, så er det en lang opvisning af, at Jalving ikke forstår ret meget, når det kommer til udlændingepolitik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.08.20, 10:27
Grundtvig ønskede større frihed, end grundloven giver Læs mere