<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mere klan, mindre islam, tak

Den tredje verdens klankultur er vigtigere end religionen islam.

Jeg vil gerne være på tværs, hvis det overhovedet kan lade sig gøre. Og jeg har igennem længere tid ment, at der er for meget fokus på islam og for lidt på den klankultur, som arabere, afrikanere og andre fra den tredje verden bringer med sig til Danmark.

Slutresultatet på denne bedrøvelige affære er ikke i tvivl. Danskerne og europæerne vil selvfølgelig ikke finde sig i at blive koloniseret og vil indenfor ret få år sætte foden ned. Omfattende hjemsendelser – jeg beder til, at det vil ske på retsstatens grund – vil finde sted, når vi omsider er nået dertil. Men imens må vi undersøge tingene så godt, vi kan, og det er her, jeg nok adskiller mig fra hovedparten af mennesker, jeg ellers er rørende enige med. Derfor fremsætter jeg følgende påstand:

Den tredje verdens klanmentalitet er en vigtigere faktor end det ubestridelige faktum, at islam i disse år gennemgår en radikalisering, som har i øvrigt yderst ubehagelige konsekvenser. Men uden klanen ville islam som drivkraft sandsynligvis ikke have så rige udfoldelsesmuligheder.

David Pryce-Jones har skrevet det mest overbevisende om emnet efter min ringe mening. I bogen The Closed Circle: An Interpretation of the Arabs nærmest nævner han ikke religionen islam, men hæfter sig i stedet ved, at arabere i næsten alle tilfælde tænker tilværelsen som et dem og os i betydningen din klan og min klan

Denne tænkning giver god mening i et arabisk samfund, hvor staten er diktatorisk og ikke til at stole på. Klanmentaliteten giver sikkerhed i forhold til en fjendtlig omverden, bekræftet i det arabiske ordsprog: ”Mig og min bror mod vores fætter, mig og min fætter mod verden”. 

Danskere og europæere ser det anderledes, især i Nordeuropa. Forlængst er vi nået dertil, hvor det bredere samfund anerkendes som det, der giver fordele til alle. Vi er et fællesskab af fremmede. Vores etniske og kulturelle ensartethed skaber tillid, samarbejde og derfor gode samfund.

Arabere, afrikanere og langt de fleste andre ikke-vestlige grupper har hverken evne eller vilje til at se sig selv og deres familie i en større sammenhæng. Derfor er det en katastrofe, at vestlige lande tillader masseindvandring af mennesker, der i de fleste tilfælde er dybt asociale overfor vores måde at leve på. Og det er klantænkningen, der først og fremmest gør det, ikke islam.

Og igen: Tro mig, når jeg skriver, at dette vanvid naturligvis stopper. Europæerne er ikke pressede for alvor. Det her er ikke Spanien i 700-tallet eller de stakkels serbere i 1389. Vi kan standse tosserierne på få dage i kraft af vores teknologiske overlegenhed, og vi vil gøre det.

Men mens vi venter på det, bør vi medtænke klanen som en mindst lige så vigtig måde at forstå vores nuværende situation på.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Gitte Seeberg
13.05.21, 16:53
Det er naivt og ude at proportioner at tro, at man kan købe sig til politisk indflydelse for 20.000 kroner Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.05.21, 16:02
Dommedagsprofeterne om konsekvenserne af Storbritanniens farvel til EU har det svært for tiden. Læs mere
Af Nauja Lynge
12.05.21, 22:05
Det vrimler med nordatlantiske forfatter, som kan noget og som sætter nye dagsordener. Tak for det. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.05.21, 13:30
Landets tungeste kunstmuseum kalder til pseudodebat mellem ligesindede. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
11.05.21, 15:50
Bæredygtig dannelse bør have en meget mere central plads i udviklingen af et bæredygtigt samfund, end tilfældet er i dag. Naturen skal stå så stærkt for hver af os, at vi vil gå gennem ild og vand for at passe på den. Først da bliver det for alvor meningsfuldt at bære de afsavn, som f.eks. 70-procentsmålsætningen indebærer. Læs mere
Af Henrik Dahl
11.05.21, 13:30
Skolerne er faldet, når det gælder om at undervise i ytringsfrihed. Her kan det ikke lade sig gøre at demonstrere i praksis, hvad respekt for udpræget vestlige værdier som ytringsfrihed eller tolerance betyder. Læs mere
Af Utku H. Güzel
11.05.21, 12:45
Der eksisterer en ulmende utilfredshed i alle lande, og så længe uligheden vil vokse, og historier om grådighed vil fortsætte, ja, så vil der mangle brød til de fattige, men også mangle fred for de rige. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
11.05.21, 08:00
Når vi lader som om, vi er ubekymrede over for terrorangreb, så har vi allerede tabt. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
10.05.21, 21:34
Den livsild, der brændte så stærkt, er slukket. Læs mere