<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mere klan, mindre islam, tak

Den tredje verdens klankultur er vigtigere end religionen islam.

Jeg vil gerne være på tværs, hvis det overhovedet kan lade sig gøre. Og jeg har igennem længere tid ment, at der er for meget fokus på islam og for lidt på den klankultur, som arabere, afrikanere og andre fra den tredje verden bringer med sig til Danmark.

Slutresultatet på denne bedrøvelige affære er ikke i tvivl. Danskerne og europæerne vil selvfølgelig ikke finde sig i at blive koloniseret og vil indenfor ret få år sætte foden ned. Omfattende hjemsendelser – jeg beder til, at det vil ske på retsstatens grund – vil finde sted, når vi omsider er nået dertil. Men imens må vi undersøge tingene så godt, vi kan, og det er her, jeg nok adskiller mig fra hovedparten af mennesker, jeg ellers er rørende enige med. Derfor fremsætter jeg følgende påstand:

Den tredje verdens klanmentalitet er en vigtigere faktor end det ubestridelige faktum, at islam i disse år gennemgår en radikalisering, som har i øvrigt yderst ubehagelige konsekvenser. Men uden klanen ville islam som drivkraft sandsynligvis ikke have så rige udfoldelsesmuligheder.

David Pryce-Jones har skrevet det mest overbevisende om emnet efter min ringe mening. I bogen The Closed Circle: An Interpretation of the Arabs nærmest nævner han ikke religionen islam, men hæfter sig i stedet ved, at arabere i næsten alle tilfælde tænker tilværelsen som et dem og os i betydningen din klan og min klan

Denne tænkning giver god mening i et arabisk samfund, hvor staten er diktatorisk og ikke til at stole på. Klanmentaliteten giver sikkerhed i forhold til en fjendtlig omverden, bekræftet i det arabiske ordsprog: ”Mig og min bror mod vores fætter, mig og min fætter mod verden”. 

Danskere og europæere ser det anderledes, især i Nordeuropa. Forlængst er vi nået dertil, hvor det bredere samfund anerkendes som det, der giver fordele til alle. Vi er et fællesskab af fremmede. Vores etniske og kulturelle ensartethed skaber tillid, samarbejde og derfor gode samfund.

Arabere, afrikanere og langt de fleste andre ikke-vestlige grupper har hverken evne eller vilje til at se sig selv og deres familie i en større sammenhæng. Derfor er det en katastrofe, at vestlige lande tillader masseindvandring af mennesker, der i de fleste tilfælde er dybt asociale overfor vores måde at leve på. Og det er klantænkningen, der først og fremmest gør det, ikke islam.

Og igen: Tro mig, når jeg skriver, at dette vanvid naturligvis stopper. Europæerne er ikke pressede for alvor. Det her er ikke Spanien i 700-tallet eller de stakkels serbere i 1389. Vi kan standse tosserierne på få dage i kraft af vores teknologiske overlegenhed, og vi vil gøre det.

Men mens vi venter på det, bør vi medtænke klanen som en mindst lige så vigtig måde at forstå vores nuværende situation på.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Desiree Ohrbeck
18.09.21, 19:05
Hvornår melder man afbud, og hvornår vælger man at tage afsted til et arrangement med en lille tvivl i maven? Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.09.21, 19:00
Konstant vækst har vist sig at være skadeligt, både for det enkelte menneske og for planeten. Selvfølgelig kan et alternativ skabes. Det starter først og fremmest med, at vi tror på det, selvom liberalisterne altid vil fortælle jer det modsatte. Læs mere
Af Harun Demirtas
17.09.21, 16:40
Spørgsmålet om, hvorfor sygeplejerskerne er så vrede, og hvad mon man har udsat landets sygeplejersker for, siden de har nået hertil, har stadig ingen forholdt sig til. Læs mere
Af Marie Høgh
17.09.21, 15:30
Det er til at græde over, at ligestillingskampen er blevet så afstumpet, at moderskabet omtales som et biologisk pligtarbejde, man i virkeligheden er for kompetent og for ligestillet til at udføre. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.09.21, 13:14
Den nye barselsordning er et udtryk for en forfejlet gammeldags tilgang til ligestilling og familielivet. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
17.09.21, 11:32
Vild natur er ikke at sætte et hegn omkring naturen og sætte semivilde dyr derind. Det er at lege noget, som ikke er. Læs mere
Af Carl Holst
17.09.21, 11:29
Hvem havde forestillet sig, at regeringen ville give myndighederne mulighed for tvangsvaccination og ekspropriation? Det er i tilspidsede situationer, man får forstærket folks styrker og svagheder. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.09.21, 09:57
Kære medborgere på Vestegnen. Nu ved vi så meget om vaccination, at vi tør lade os vaccinere. Læs mere
Af Søren Gade
16.09.21, 16:10
Jeg er umådeligt trist over, at EU blander sig i folks barsel. Som liberal arbejder jeg for at give familier flere valgmuligheder, ikke færre. De nye barselsregler er ikke liberale. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
16.09.21, 12:22
Hvorfor træffer skandinaviske kvinder mere kønsstereotype valg end kvinder i resten af verden? Læs mere