Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Sverige og danske politikeres ansvar

Danske politikere ved, hvad der sker i Sverige, og alligevel lader de indvandringen fortsætte. Det betyder, at de pådrager sig et skræmmende moralsk ansvar.

Den svenske politiske elite vånder sig i denne tid. Vi kan kalde det kontroltab. Tab af kontrol over debatten om Sverige og svenske tilstande. Før internettet var alting nemmere. Hele det etablerede svenske meningsmonopol i form af de store aviser, tv og radio var enige om, at masseindvandringen fra den tredje verden ikke måtte kritiseres. Alt var godt, og hvis der endelig var noget galt, skyldtes det racisme fra det hvide Sverige. Det kunne aldrig være et problem, at Sveriges befolkningssammensætning ændredes lynhurtigt.

Så kom nettet. Det gik i begyndelsen, men den går ikke længere. Og dermed er vi nået til den anden afgørende faktor: Antallet af mennesker fra den tredje verden, ikke mindst fra muslimsk dominerede lande og fra Afrika generelt, er nu så højt, at den svenske stat kollapser lidt mere for hver dag, der går.

Nu ved efterhånden hele den informerede verden, at kriminaliteten i Sverige er så rystende, at vi ikke længere taler om et normalt europæisk land, men om et land med tiltagende lovløshed, anarki og snart også borgerkrigslignende tilstande. ”Svensk politi undersøger 47 drab i Stockholm” lyder overskriften i dag i JP. ”Konklusionen er, at vi ikke kan udelukke nye voldelige forbrydelser…Vi kommer ikke til at kunne kontrollere de impulshandlinger, som der sker.” 

I Svenska Dagbladet kan to advokater og en industrimand konstatere, at svensk politi reelt har opgivet at håndhæve dele af straffeloven. Anmeldelser for vold opklares kun i 12,6 procent af tilfældene, for alle forbrydelser er det kun 14 procent.  

Er det nu, jeg skal skrive, at en afsindig stor del af disse forbrydelser begås af indvandrere og efterkommere fra den tredje verden? Nå nej, det kan jeg ikke tillade mig, fordi den svenske stat ikke offentliggør, hvem der står bag den megen kriminalitet. Den erfarne svenske politimand Peter Springare har ellers forsøgt at oplyse den interesserede offentlighed ved at fortælle, at det massive flertal af navne, der går igen blandt kriminelle, er arabiske og afrikanske

Nå, men skal vi springe til konklusionen med det samme? Zenia Stampe, David Trads og Carsten Jensen har ikke bare tabt stort på point. De er blevet buhet ud som følge af deres imponerende mangel på sans for virkeligheden.

Men tilbage står de danske politikere generelt. De ved godt, hvad der sker i Sverige, og de ved også godt, hvad det skyldes.

Politikere har sædvanligvis meget store egoer, og de bekymrer sig derfor vældigt om deres eftermæle. Det undrer derfor, at de ikke kan regne ud, at de i historiens store regneark vil komme til at stå som de værste stympere, Danmark har kendt til i sin 1.500 år lange historie, hvis ikke de handler meget snart.

De danske politikeres ansvar vokser hastigt dag for dag. De ved, hvad der vil ske i Danmark, hvis dette fortsætter. Vi vil blive som Sverige. Men de danske politikere gør ikke noget.

Historien vil dømme dem hårdt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
07.08.20, 20:31
Vejen frem er ikke at hakke på de unge, for uden deres opbakning løser vi ikke coronakrisen!   Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
07.08.20, 18:08
Danske aviser vælger at citere den nok mest krigsglade mand, John Bolton, i Washington D.C. Hvorfor? Læs mere
Af Marie Høgh
07.08.20, 15:30
Kritikken af DF'erens udmeldinger om kristendommen afslører det dybe dannelseshul, han taler ind i. Læs mere
Af Signe Munk
06.08.20, 17:00
De borgerlige partier er røget helt op i loftet over forslaget om at fjerne benzin- og dieselbiler fra vejene på sigt. Men hvad har de selv at byde ind med? Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
06.08.20, 13:50
Lige nu sker der ting og sager, der er værd at holde alvorligt øje med i Hviderusland. En brutal diktator kæmper for sin trone. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.08.20, 18:55
Religionsfriheden er udvidet ved lov i 1992. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
05.08.20, 18:17
Og det skyldes selvsagt deres i snit langt lavere kvalifikationer. Læs mere
Af Christina Egelund
05.08.20, 17:30
”Forstå det, hvem der kan. Jeg kan ikke.” Sådan afslutter Mikael Jalving sit blogindlæg ”Importen af muslimske migranter er en kronisk fiasko”. Den afslutning er et rammende resumé. For helt ærligt, så er det en lang opvisning af, at Jalving ikke forstår ret meget, når det kommer til udlændingepolitik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.08.20, 10:27
Grundtvig ønskede større frihed, end grundloven giver Læs mere