<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

En stor tiltrædelsestale af Donald Trump

Donald Trumps første tale som USA’s præsident skuffede ikke. Mildest talt ikke.

Jeg burde på forhånd have vidst, at Donald Trump ville holde en stor første tale som præsident. Alligevel var jeg i tvivl, om han ville gøre det. Alt for længe har jeg levet med slikne vestlige politikere – danske, europæiske og amerikanske – som var og er fulde af floskler. Og hvor det lyser ud af dem, at deres folk rager dem. Intet kunne være dem mere ligegyldigt end de mennesker af kød og blod, der har valgt dem.

Sådan er det med vores egen statsminister Lars Løkke Rasmussen, med Angela Merkel i Tyskland, Francois Hollande i Frankrig, Stefan Löfven i Sverige og fortsæt selv. Eneste ordentlige undtagelse i nyere tid (i hvert fald i Vesteuropa) har været Theresa May, efter at Storbritannien stemte sig ud af EU.

Men så hørte vi Donald Trumps tiltrædelsestale, efter at han var blevet svoret ind som USA’s 45. præsident. Og det var ærlig talt stort, meget stort endda. Man tør roligt sige, at han får noget at leve op til de næste fire år. Men kan han indfri sine løfter, kan han blive en stor præsident. Vigtigst af alt set fra Danmark og Europas synspunkt er dog, at han blive den store forandrer i hele den vestlige verden.

USA’s indflydelse på Europa kan og skal ikke undervurderes. For det gode og for det skidte. Den politiske korrekthed, hvor man fornægter sit eget ophav, stammer især fra USA. Men når USA går i den rigtige retning, kan og vil det smitte af på Europa på den allerbedste måde. Det ved vi fra de to gange i det 20. århundrede, hvor USA er kommet et nødstedt Europa til hjælp, og det vil vi forhåbentlig komme til at opleve i de kommende år samtidig med, at vi også tager vores skæbne i egne hænder.

Donald Trump lovede i sin første tale som præsident at lade amerikanske interesser komme først, men læg vel mærke til, at det vil være en hjælp til os i Europa, ikke en hindring. Det vil betyde, at vi skal tage os sammen og styrke vores villighed til at forsvare os selv. Det betyder, at vi af os selv, men også efter inspiration fra USA, får styr på vores grænser og igen bliver herrer i eget hus.

Og som Trump understregede flere gange i sin tale: De jævne amerikanere, ”det glemte folk”, er ikke glemt længere. Nu er der igen en regering i USA, der arbejder for folket og ikke for eliten. Læs selv hele Donald Trumps store tale her.  

En stor tale af en netop indsat amerikansk præsident gør det ikke alene, men det er en god begyndelse, en nødvendig og rigtig begyndelse.

Store udfordringer er i vente for Donald Trump og alle os andre i de kommende år. Donald Trump har i dag givet bolden op, og nu er det op til os andre at gribe den.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
01.12.21, 19:00
Man skal virkelig passe på med at udtale sig uden omtanke, da man meget nemt kan komme til at træde folk over fødderne. Det er, som om coronadebatten indeholder mange flere følelser og mange flere forskellige synspunkter og perspektiver end andre emner. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.11.21, 22:00
P1 Morgen og en forsker fra Aarhus Universitet søgte at bevise, at det går meget bedre med integrationen, end hr. og fru Danmark evner at forstå. Det nærmer sig videnskabelig uredelighed. Læs mere
Af Uffe Elbæk
30.11.21, 20:00
Mediestøtten skal omlægges, så den i langt højere grad støtter nye og genre-eksperimenterende medier Læs mere
Af Carl Holst
30.11.21, 19:55
Måske er læren af den aktuelle rigsretssag, at man bør adskille politik og jura. Havde et flertal i Folketinget haft den lærdom, var Inger Støjberg aldrig kommet for en rigsret. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
30.11.21, 14:56
Danmark skal turde tage et opgør med konventioner, som truer vores sammenhængskraft og fremtiden for vores folk. Det vil kunne give genlyd andre steder i Europa. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.21, 10:00
Medlemmerne i Dansk Folkeparti må spørge sig selv, hvad der er vigtigst: partiet eller Danmark? Læs mere
Af Mikael Jalving
28.11.21, 09:45
Mennesket er mere og andet end sin seksualitet, men denne erkendelse kniber det med i en seksualiseret tid. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
27.11.21, 11:40
Hvis danske skolebørn bar masker, ville smittetallet falde i Danmark Læs mere
Af Marie Høgh
26.11.21, 17:00
Hold nu op med den automatforargelse over den prøve – hvor værdispørgsmålene tydeligt afslører, hvem man går efter. Læs mere