<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

De virkeligt grimme drenge

Hvis man udgrænser kritikere af masseindvandringen længe nok, opnår man kun én ting: De meget stygge kommer til.

Det burde egentlig ikke være særlig svært at forstå, at tryk avler modtryk. Det er en banal sandhed. Hvis man ikke kan lade sig nøje med at lægge afstand til de uantagelige, men også vil dæmonisere samtlige af sine modstandere, har man selv bedt om problemer. I så fald vil flere og flere af de oprindeligt fornuftige ende med at sige, at de lige så vel kan tage skridtet fuldt ud og gå sammen med de ubehagelige personer, der altid findes på yderfløjene, i dette tilfælde på den ydre og yderste højrefløj.

Danske mediers dækning af den amerikanske valgkamp var under et ekstrem. Der var hæderlige undtagelser, javel, men der var først og fremmest dæmonisering af nærmest alt, hvad Donald Trump gjorde og sagde. At Trump så sagde mange tåbelige ting, er en kendsgerning. Det ændrer blot ikke et gran ved, at han også fremlagde forslag til politik, som derpå blev enten latterliggjort eller ignoreret.

Nu har Donald Trump så vundet, ikke i den samlede stammeafgivning, men i valgmandskollegiet, 306 mod Clintons 232 valgmænd. Havde de været det samlede antal stemmer, der havde været afgørende, var valgkampen i øvrigt forløbet ganske anderledes, idet de to kandidater da stort set kun ville have afholdt valgmøder i de mest folkerige stater. Resultatet af dette kan vi af gode grunde ikke vide.

Nu har danske medier – forståeligt nok – bragt historien om, at Richard Spencer – leder af National Policy Institute – har holdt en tale, hvor han hyldede Trumps sejr, og hvor man kan se, at flere af tilhørerne strækker armen i vejret i, hvad der kun kan ses som en nazihilsen

Man kan høre Richard Spencer her i et tre minutters uddrag her: Det er tydeligt, at der er flere blandt tilhørerne, der afgiver den infame nazisalut, og talen er tydeligt etnisk besat.

Modbydeligheden blandt flere af de fremmødte er således til at tage at føle på. Punktum slut. Sagen er ”bare” den, at det ikke er enden på historien. Hvis det var, kunne vi med ro i sindet falde tilbage i den gamle gænge.

Sandheden er, at de politisk korrekte har det største medansvar for, at de ekstreme på højre fløj vejrer morgenluft i denne tid. Hillary Clinton kaldte halvdelen af Trumps vælgere for ”deplorables”, ynkelige med andre ord. Sådan dæmoniserer man sine politiske modstandere, og sådan taber man et amerikansk præsidentvalg, fristes man til at sige.

Pointen med alt dette er at sige, at de politisk korrekte kan stigmatisere alt det, de vil. Deres problem er bare, at jo mere de stigmatiserer, jo hurtigere taber de, og jo mere risikerer de, at de virkelige ekstremister får vind i sejlene.

Gider i venligst komme til fornuft, alle I politisk korrekte derude? Det haster faktisk. Hvis ikke I er i det mindste delvist med til at stoppe vanvidspolitikken i retning af at ændre Europa og USA til uigenkendelighed, ender I med, at de alvorligt ubehagelige personer vinder gehør.

Vil I gerne derud, I politisk korrekte? Eller vil I gerne stoppe, mens legen er god?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
15.10.21, 16:09
Den bedste måde at fejre fodboldslandsholdets succes på er at blive hjemme. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.10.21, 14:58
Regeringen og dets socialistiske parlamentariske grundlag giver flere penge til DR. Læs mere
Af Harun Demirtas
14.10.21, 14:00
Ingen forældre kommer i paradis for at begå overgreb på et barns kønsorgan – og slet ikke under dybt bekymrende forhold. Stop med det! Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.10.21, 08:18
Helle Thorning-Schmidts nye bog er værd at læse. Den er som at høre hende tale. Og fuld af selverkendelse. Læs mere
Af Louis Jacobsen
14.10.21, 08:15
Det burde være ligetil at boykotte VM i Qatar. Men vi har syltet beslutningen, og nu har fodboldlandsholdet tilmed klaret sig suverænt godt. Læs mere