<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Donald Trumps sejr er ikke sevet ind

Danske og europæiske politikere synes ikke at have forstået, hvad der bliver fremtiden.

Den 30. oktober udtalte justitsminister Søren Pind følgende:

”Trump står til – jeg krydser fingre for det – at få en på tosken.” 

Nej, Donald Trump fik ikke de tæv, som Søren Pind havde ønsket. Trump vandt i stedet, hvad der skulle vise sig at være afgørende stater som Pennsylvania, Wisconsin og Michigan. Symbolske stater, fordi de sammen med Ohio – som Trump vandt stort – repræsenterer det gamle industrielle USA, der har lidt under den globalisering, som skal forestille at være uafvendelig, med sin masseindvandring og sin ødelæggelse af arbejdspladser til mennesker med lav uddannelse.

Søren Pind er ikke alene. Europas farligste politiker Angela Merkel afleverede tidligere i dag en ussel tale i anledning af Donald Trumps sejr. Merkel optrådte som en politisk kommissær, der skulle forestille at fortælle Trump, hvilke værdier forholdet mellem Tyskland og USA skal bygge på. Læs eller hør den selv og bliv beskæmmet på Tysklands og Europas vegne

Jeg kunne finde mange flere eksempler, men de to får række, idet de udtrykker den stædige tidsånd hos de eliter, hvis tid så småt er ved at rinde ud. Lad os opremse de vigtigste grunde til, at Donald Trump den 20. januar 2017 kan kalde sig USA’s 45. præsident:

For det første vil Trump forsøge at standse den illegale indvandring og udvise så mange illegale som muligt. Er det muligt at være imod dette, eller er grænser mellem stater noget, der er ligegyldigt? Trumps vælgere synes ikke, at det er underordnet.

For det andet vil Trump arbejde for, at amerikanske arbejdere kan få jobs, de kan leve af. Millioner af jobs er blevet udflyttet til Kina og andre steder som følge af en såkaldt globalisering, der fremmer voldsomt stigende ulighed internt i USA, som gavner de få i den øvre middelklasse og opefter, og som derfor er gift for sammenhængskraften i det amerikanske samfund.

For det tredje har Trump kaldt krigene i Irak og Afghanistan og interventionen i Libyen for katastrofer. Islamisk Stat vil han bekæmpe, men han vil være langt mindre krigerisk ude i den store verden – som oftest autoritært styrede – end en nu umulig Hillary Clinton ville være. Det betyder en mere fredelig vestlig verden, og det vil sige færre døde amerikanere hjem i ligposer.

For det fjerde vil Donald Trump presse især de europæiske Nato-allierede til at bruge mere på det fælles forsvar. Hvordan kan man begrunde, at USA bruger langt mere af deres BNP end f.eks. Danmark og en lang række andre lande

Der har med andre ord været masser af gode grunde til at stemme på Donald Trump, og alligevel er han blevet svinet til af stort set alle, der er noget indenfor musikken.

Jeg synes, at Søren Pind og Angela Merkel skulle skamme sig, tage sig sammen og se at erkende den nye virkelighed. Deres nuværende standpunkt er uholdbart.

Donald Trump er valgt som USA’s næste præsident. Han indvarsler en ny tid for den vestlige verden, ikke som person, men på grund af det, han personificerer.

Den politiske tænkning hos Søren Pind og Angela Merkel er snart ovre. I stedet tager nationalsindede amerikanere og europæere over.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
24.10.20, 18:00
Der er mere og mere hykleri over bevægelsen. Tag nu ham der Frank Jensen. Hvorfor blev han nu for meget – efter 30 år? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.10.20, 16:54
Og indtil coronaen ramte, var vækstraterne samtidig høje. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
23.10.20, 15:58
Hviderussernes frihedskamp bør være en folkesag Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
23.10.20, 12:00
Den mistænkeliggørelse af troende mennesker, som Mette Frederiksens nye "kirkepoliti" er udtryk for, er ubehagelig og fremkalder for den historiekyndige meget grimme billeder. Læs mere
Af Nauja Lynge
22.10.20, 20:41
Peger danske forskeres undersøgelse på, at brug af mundbind ikke har den store virkning? Er det derfor, de ikke kan få undersøgelsen ud?   Læs mere
Af Utku H. Güzel
22.10.20, 18:10
Det at være et menneske er i dag blevet nedligeret til kun at handle om at arbejde og opnå individuel succes og hele tiden forbruge uden at tænke på andre mennesker, klimaet eller andre dyrearter. Læs mere
Af Søren Gade
22.10.20, 13:30
Hvis vores velfærdssamfund skal bestå, skal vi stoppe med at se blindt til, når EU-borgere uhæmmet tager for sig af retterne. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.10.20, 13:50
Hvis han har, er både målinger og medier til grin. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
21.10.20, 08:53
Tegningerne er en central del af den nyere Danmarkshistorie. Det skal alle skolebørn kende til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.10.20, 07:51
Hvorfor er justitsministeren så dårligt orienteret om fængselsbetjentenes forhold. Hvorfor snakker ministeren uden at handle. Læs mere