<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tre spændende valg det næste år

Valgene i USA, Frankrig og Tyskland kan gøre en meget stor forskel.

Lad os tage det gennemprøvede scenarium først: Hillary Clinton bliver USA’s næste præsident, indsat i januar 2017. Nicholas Sarkozy (eller Francois Hollande) vinder det franske præsidentvalgs anden runde i maj 2017. Og endelig genvinder Angela Merkel magten i Tyskland i efteråret 2017.

Det andet scenarie ser således ud: Donald Trump vinder – på trods af mediernes nærmest surrealistiske fjendtlighed mod ham – og USA sætter en ny kurs, hvor den illegale indvandring til USA standses, og millioner af illegale indvandrere udvises. Marine Le Pen vinder præsidentembedet i Frankrig, og hun trækker Frankrig ud af EU, som derefter bryder sammen. Og CDU i Tyskland taber millioner af stemmer til Alternative für Deutschland, hvorefter Angela Merkel må gå af.

Det kan selvsagt være, at det samlede resultat lander et eller andet sted midt imellem, men lad os lige prøve at se på de to ”rene” scenarier:

Hvis Clinton, Sarkozy og Merkel vinder, vil den vestlige verden i endnu fire til fem år være henvist til ledere, der vil fortsætte en politik, der fremmedgør vesterlændinge i deres egne lande. Det er politikere, der vil tillade fortsat masseindvandring af mennesker fra den tredje verden, og Europa og USA vil blive yderligere forandret til uigenkendelighed. Vi vil komme endnu nærmere det ultimativt uhyggelige scenarie, hvor europæerne – på denne og den anden side af Atlanterhavet – vil have tabt deres hjemlande, hvorefter hjemløsheden venter dem.

Hvis Trump, Marine Le Pen og AfD vinder, er der håb for europæerne både her og der. I så fald vil USA have en mulighed for at vende en katastrofal kurs, der har stået på siden 1965, hvor masseindvandringen fra den tredje verden begyndte. Frankrig vil begynde at udvise millioner af uintegrerbare mennesker, og uhyggen fra de enorme ghettoer vil i hvert fald mindskes. I Tyskland vil en mere ansvarlig CDU-leder tage over efter Merkel, hvilket kan give håb om en ansvarlig tysk kurs i fremtiden.

Valget er nemt, ikke sandt? Foretrækker vi kaos eller stabilisering i Europa og i USA? Vil vi have tiltagende anarki eller en rimelig grad af orden? For nu bare at blive ved Europa: Vil vi have et Europa for hele verden og derfor et Europa for ingen? Eller vil vi have et Europa først og fremmest for Europas bestemte folk, som de har været her i tusinder af år?

Valget er nemt. Jeg ved godt, hvad jeg vælger. Jeg vælger Europa og den vestlige verden.  

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Henrik Dahl
03.08.21, 11:00
Alle, der ikke er 1989’ere, er godt klar over, at hvis man ene og alene tager hensyn til frigørelsen, så frigør man også kræfter, der er så destruktive, at det kan ødelægge vores samfundsorden. Læs mere
Af Utku H. Güzel
02.08.21, 19:00
Der findes mange eksempler, der kan påvise, at politikerne ikke kæmper folkets interesse og sag, men derimod deres egen karriere og lobbyisternes interesser. Læs mere
Af Mikael Jalving
02.08.21, 12:30
Jeg har fået nok af mediernes dyrkelse af atleternes følelser, deres glæde, skuffelse eller frustration. Hvad føler du? Hvilken følelse står du med? Hvad føler du ”omkring” din præstation? Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
01.08.21, 08:45
Selvom du er vaccineret, kan du stadig både blive smittet og smitte andre Læs mere
Af Nauja Lynge
01.08.21, 02:00
Vi skal forstå vreden hos grønlænderne og opstille konstruktive løsninger og forhindre, at historien gentager sig. Læs mere
Af Martin Ågerup
31.07.21, 17:10
Og jeg håber ikke, at de unge mennesker tager udtryk alt for bogstaveligt Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
31.07.21, 06:00
Professionel kommunikation skaber ikke værdi for samfundet. Læs mere
Af Jesper Theilgaard
30.07.21, 18:14
I begyndelsen af august kommer den første delrapport fra IPCC. Den omhandler den seneste klimavidenskab og imødeses med stor spænding fordi verden om tre måneder mødes i Glasgow til nye klimaforhandlinger. Læs mere
Af Mikael Jalving
30.07.21, 16:00
20 års krig i Afghanistan har været et bragende nederlag. Vesten ligger, som Vesten har redt. Læs mere
Af Gitte Seeberg
30.07.21, 16:00
Penge redder ikke de afghanere der har arbejdet for Danmark - de skal bringes i sikkerhed. Læs mere