<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tre spændende valg det næste år

Valgene i USA, Frankrig og Tyskland kan gøre en meget stor forskel.

Lad os tage det gennemprøvede scenarium først: Hillary Clinton bliver USA’s næste præsident, indsat i januar 2017. Nicholas Sarkozy (eller Francois Hollande) vinder det franske præsidentvalgs anden runde i maj 2017. Og endelig genvinder Angela Merkel magten i Tyskland i efteråret 2017.

Det andet scenarie ser således ud: Donald Trump vinder – på trods af mediernes nærmest surrealistiske fjendtlighed mod ham – og USA sætter en ny kurs, hvor den illegale indvandring til USA standses, og millioner af illegale indvandrere udvises. Marine Le Pen vinder præsidentembedet i Frankrig, og hun trækker Frankrig ud af EU, som derefter bryder sammen. Og CDU i Tyskland taber millioner af stemmer til Alternative für Deutschland, hvorefter Angela Merkel må gå af.

Det kan selvsagt være, at det samlede resultat lander et eller andet sted midt imellem, men lad os lige prøve at se på de to ”rene” scenarier:

Hvis Clinton, Sarkozy og Merkel vinder, vil den vestlige verden i endnu fire til fem år være henvist til ledere, der vil fortsætte en politik, der fremmedgør vesterlændinge i deres egne lande. Det er politikere, der vil tillade fortsat masseindvandring af mennesker fra den tredje verden, og Europa og USA vil blive yderligere forandret til uigenkendelighed. Vi vil komme endnu nærmere det ultimativt uhyggelige scenarie, hvor europæerne – på denne og den anden side af Atlanterhavet – vil have tabt deres hjemlande, hvorefter hjemløsheden venter dem.

Hvis Trump, Marine Le Pen og AfD vinder, er der håb for europæerne både her og der. I så fald vil USA have en mulighed for at vende en katastrofal kurs, der har stået på siden 1965, hvor masseindvandringen fra den tredje verden begyndte. Frankrig vil begynde at udvise millioner af uintegrerbare mennesker, og uhyggen fra de enorme ghettoer vil i hvert fald mindskes. I Tyskland vil en mere ansvarlig CDU-leder tage over efter Merkel, hvilket kan give håb om en ansvarlig tysk kurs i fremtiden.

Valget er nemt, ikke sandt? Foretrækker vi kaos eller stabilisering i Europa og i USA? Vil vi have tiltagende anarki eller en rimelig grad af orden? For nu bare at blive ved Europa: Vil vi have et Europa for hele verden og derfor et Europa for ingen? Eller vil vi have et Europa først og fremmest for Europas bestemte folk, som de har været her i tusinder af år?

Valget er nemt. Jeg ved godt, hvad jeg vælger. Jeg vælger Europa og den vestlige verden.  

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Louis Jacobsen
16.01.21, 12:39
Når Trump ikke længere er præsident i USA står de samme mennesker klar til at bane vejen for en ny af Trumps kaliber. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.21, 22:41
Det er meget egoistisk af de grønlandske politikere at forsøge at løse Grønlands store svøbe – de socialt udsatte – uden at inddrage de mange grønlændere i Danmark, som hver dag berøres af dette emne.   Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.01.21, 18:16
Hvad skal vi andre stille op, når vi mener, at store grupper af mennesker ikke er til at tale med eller har nogle absurde holdninger? Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
15.01.21, 16:34
Som ufortrødent arbejder videre trods corona. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.21, 07:00
Den tiltalte er uskyldig, indtil andet er bevist, og har krav på en fair rettergang. Også Inger Støjberg. Læs mere
Af Signe Munk
14.01.21, 15:00
Vi tager vores drikkevand som en selvfølgelighed. Det skal vi ikke – men derimod skride ind, så forureningen af det bliver stoppet. Læs mere
Af Rune Lund
14.01.21, 13:10
Det handler om, at loven gælder for alle Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
14.01.21, 11:05
Bliver alle vi ældre, der har levet en eremittilværelse for at undgå smitte, nu udsat, når vi vaccineres i store centre. Jeg spørger ministeren, om han føler sig sikker på, at forholdene er i orden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.21, 15:35
Det er artige sager, hvad tilhængerne af masseindvandring har kaldt os andre. Læs mere