Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Martin Krasnik bagvasker sine medborgere

I et ualmindelig hæsligt indlæg i Weekendavisen gør Martin Krasnik navngivne danskere til ekstremister, der skal sammenlignes med jødehadere.

Debatten har nået et hidtil uset lavpunkt med Martin Krasniks klumme i Weekendavisen den 30. september (ikke online), hvor han bl.a. skriver følgende:

”Det er Blut und Boden af den dybe slags; den sunde stat beror på enheden mellem folket – der er defineret biologisk og efter afstamning – og jorden.”

”Marie Krarups kriterium fik mig til at tænke på Karl Lueger, den antisemitiske borgmester i Wien og en af Hitlers store inspirationskilder. Det var nemlig ham, der sagde: ”Wer Jude ist, bestimme ich.””

Derefter nævner Martin Krasnik med stor flid og elegance Göring, og Nürnberglovene kommer vi også udtrykkeligt omkring.

Martin Krasniks udsøgte svineri sker på baggrund af debatten om, hvornår man er dansk. Dansk Folkepartis Martin Henriksen svar på det var umiddelbart følgende i en debat på DR2:

”Man kan ikke sige, at fordi man henter hele verden til Danmark, og de så får nogle børn i Danmark, så bliver de børn danskere.” 

Det var ikke bare rigtigt sagt af Martin Henriksen, det var også banalt sagt. 33 års uansvarlig udlændingepolitik med dertilhørende uddeling af statsborgerskaber giver nok flere danske pas, men ikke nødvendigvis flere danskere, et temmelig indlysende forhold. 33 år har givet os mange statsborgerskaber, men er det lig med tilsvarende mange flere danskere? For nu at gentage det banale.

Der er et grundlæggende forhold her, som Martin Krasnik ikke har forstået, nemlig forskellen på hårde og bløde fakta. Lad mig derfor forklare for Martin Krasnik, hvori differencen består: Et dansk pas viser, at man er født med eller senere har erhvervet dansk statsborgerskab. Det er enten eller. Man kan ikke være lidt eller meget gravid. Enten har man dansk statsborgerskab, eller man har det ikke.

Det er straks et andet spørgsmål, hvorvidt man er dansker eller ej. Det er i sagens natur et subjektivt spørgsmål, og subjektive spørgsmål afgøres pr. definition ikke alene af den enkelte. Det ekstreme eksempel tjener nok til forståelse her: Det rødbedefarvede pas er erhvervet som voksen, hvor man i øvrigt beslutter sig for at hjælpe Islamisk Stat med alt forefaldende arbejde. Er man dansker i dette tilfælde? Ikke om man så gennemførte en ironman. I hvert fald ikke i min bog. Er jeg af den grund ”Blut und Boden”, Martin Krasnik? Hvis du mener det, er du ikke rigtig klog, og i øvrigt er du fortaler for særdeles usympatiske holdninger, hvor du bruger støvlen til at træde på andre.

Enhver kan uden videre komme i tanker om tilfælde, der er mere tvivlsomme end det nævnte, men det ændrer ikke det mindste ved substansen, som er, at det er andre end dig selv, der afgør, om du har gjort dig fortjent til prædikatet dansker.

Martin Krasnik derimod – netop fratrådt vært på det skatteyderfinansierede DR2 – river nazihenvisninger af sig, som havde han aldrig bestilt andet. Graden af svineri er, selv i denne tilspidsede tid, ret uhørt. Martin Krasnik står tilbage som et menneske, der på én gang lever for andres penge, samtidig med at han bagvasker folk, som tillader sig at mene noget andet end værten på Deadline.

Martin Krasnik hamrer debatten helt ned under gulvbrædderne lige efter, at han ikke længere finansieres af skatteyderne. Så er der åbenbart frit slag til udgydelser, der tjener det formål at umenneskeliggøre dem, som Martin Krasnik ikke kan lide. Hvilken ulækker dagsorden har Martin Krasnik? Det ligner en modbydelig hetz mod dem, som Martin Krasnik tilfældigvis ikke er enig med. Og så er intet middel for lavt for Martin Krasnik.

Martin Krasnik skylder en uforbeholden undskyldning for sin modbydelige klumme i Weekendavisen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
22.11.19, 12:30
Det er så fristende at tro, at vi kan tie antisemitismen ihjel. Det kan vi ikke – og det skal vi ikke. Og handlingsplaner er ikke nok. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
22.11.19, 10:44
Alle de store, fine ord om klima fra regeringen ender i ingenting. Læs mere
Af Signe Munk
21.11.19, 14:30
Det er oplagt at integrere klimaet i alle uddannelser. For det berører alle områder – og klimaet kommer kun til at fylde endnu mere. Læs mere
Af Isabella Arendt
21.11.19, 13:19
Kampen om Sjælsmark stod længe og hårdt. Alt for mange år har børn været fanget i fængselslignende forhold og hvor deres trivsel og psyke langsomt er ødelagt. Det er dog ikke hele krigen, der er vundet. Læs mere
Af Jens Kindberg
21.11.19, 11:32
For nylig udskød EU optagelsesforhandlingerne med Nordmakedonien og Albanien på grund af Mette Frederiksen. Læs mere
Af Søren Gade
20.11.19, 08:55
Det er ikke rimeligt, at borgere fra andre EU-lande efter én måneds arbejde i Danmark kan få fuld adgang til danske dagpenge og tage dem med til hjemlandet i op til seks måneder. Jeg mener, at danske velfærdsydelser tilhører danskerne. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.11.19, 23:03
Vi kender alt for lidt til hinanden indenfor Rigsfællesskabet Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.11.19, 22:28
Venstres formand har udtrykt sig stærkt problematisk på Venstres landsmøde. Læs mere
Af Peter Kofod
19.11.19, 09:27
Schengens grænsekontrol fungerer ikke, og folk kan let komme ind på falske visa. Alligevel bliver vi ved med at betro EU opgaven. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
18.11.19, 21:50
Hitler havde en skør pseudovidenskabelig teori om udbytning af arbejderne. Ligesom Marx. Læs mere