Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nye Borgerlige klar til valg

Det er skelsættende, at et parti med en strammere udlændingepolitik end DF stiller op til Folketinget.

Først vil jeg ønske Nye Borgerlige tillykke med den præstation, det er at skaffe de 20.109 underskrifter, det kræver at blive klar til opstilling til Folketinget. Det er en imponerende bedrift. Nye Borgerlige har passeret en afgørende milepæl i kampen om danskernes gunst. Partiet træder nu ind i en ny fase, hvor opmærksomheden om partiet bliver betydeligt større.

Siden 2010 har jeg ønsket, at et parti med en mere realistisk udlændingepolitik ville gøre Dansk Folkeparti rangen stridig. Og et parti med den klare politik, at Danmark skal melde sig ud af EU. Det ser nu ud til at være sket. Skal det også omsættes i praksis, kræves imidlertid især to ting.

Den førte udlændingepolitik må og skal ændres. FN’s flygtningekonvention skal enten opsiges eller omfortolkes. Eller der skal tages forbehold for de dele af konventionen, der forhindrer Danmark i at føre en selvstændig udlændingepolitik. Denne ændring skal følges op af et fuldstændigt stop for ikke-vestlig indvandring under enhver form. Og denne ændrede politik skal stilles som et ufravigeligt krav. I modsat fald bør ingen regering kunne støttes. Et mistillidsvotum må derfor fremsættes, og et nyvalg må derefter vise, hvad vej danskerne vil gå. Kun ved at skabe en ny parlamentarisk situation kan man få tilstrækkelig mange danskeres øjne op for, hvor alvorligt det står til.

Hvad angår EU, må det stilles som ufravigeligt krav til en håbefuld kommende regering, at Danmark genindfører ægte grænsekontrol og altså udtræder af Schengen-samarbejdet. Det skal ikke længere være muligt at indrejse i Danmark uden videre, alene fordi man er statsborger i et andet EU-land. Målet er selvklart dansk udtræden af EU, men i første omgang må det som det ufravigelige kræves – hvis der skal lægges mandater til – at Danmark forlader Schengen og dermed genvinder sin selvstændighed på dette afgørende område.

Nye Borgerlige kan selvfølgelig ikke garantere, at de andre borgerlige partier efter et valg giver dem, hvad de kræver, men det afgørende kriterium for Nye Borgerliges troværdighed må være, at de viser, at de rent faktisk mener det og derfor ikke viger tilbage fra at sætte deres mandater på spil efter et valg.

Skal der markeres en ægte forskel mellem Dansk Folkeparti og et sandt alternativ, skal det være forskellen på levebrødspolitikeren og den politiker, der sidder i Folketinget, fordi der skal kæmpes for Danmark, selv med fare for egen gode politikerløn.

Jeg håber af hjertet, at Nye Borgerlige viser sig at være blandt de partier, der kan leve op til ansvaret. Endnu ved vi det ikke. Det må deres handlinger efter et valg vise.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
18.07.19, 16:09
Det midlertidigt besatte område er heldigvis en lise for sjælen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.07.19, 21:38
Under 1 af 10 muslimske indvandrere bliver integreret. Læs mere
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere
Af Signe Munk
11.07.19, 16:00
Skønhedsindustrien, samfundet og vi selv har et fælles ansvar for de skønhedsidealer, som lægger et enormt præstationspres på især unge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.19, 10:18
Min ringe person har netop fået tre dages karantæne. Læs mere
Af Jens Kindberg
10.07.19, 00:02
De fleste af os har vel været i berøring med hospitalsvæsnet. Læs mere