Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Weekendavisens Pernille Bramming medvirker til forfølgelse

Debatredaktøren på Weekendavisen nægter de ”forkerte” at komme til orde, EFTER at hendes avis har tilsværtet dem.

Standarden i dansk presse har været, at bliver man voldsomt angrebet, har man krav på at formidle sin version af historien. Weekendavisens (WA) Pernille Bramming har i dag demonstreret, at hun ikke er i stand til at leve op til dette indlysende krav.

Forhistorien er den, at WA den 9. september bragte en artikel, ”Strudsene og de uansvarlige”, hvor bl.a. den liberale opportunist Jarl Cordua blev citeret for at sige følgende:

”Hvis ens politiske projekt er at genere en bestemt religion mest muligt, så er man ikke borgerlig. Så er man nationalist, populist, måske fascist, det er uklart.”

Jarl Corduas klamme udtalelse udspringer af Søren Pinds magtmisbrug, hvor justitsministeren gentagne gange har løjet om intentionerne hos de mennesker, som er kritiske overfor den førte udlændingepolitik. Disse løgne har nu af WA fået ny næring den 9. september, hvor WA lader letbenede Jarl Cordua udtrykke sin smisken overfor den offentlige mening, som udgøres af den politisk korrekte falanks.

Jarl Corduas afsindige påstand om, at ”nogen” (udover kegler på de sociale medier) skulle ønske at ”genere” en bestemt religion mest muligt uden anden grund end egen paranoia er infam, fordi Jarl Cordua således hævder, at kritikere af den førte udlændingepolitik er at sammenligne med ekstremister, ”måske facsister”.

Dén slags skal man have lov at svare på, hvis man er en af dem, der sigtes til. Jeg er en af dem, der sigtes til, og det er udenfor enhver tvivl. Alligevel har Pernille Bramming, debatredaktør på WA, i dag meddelt mig (efter ikke at have svaret på mit indsendte debatindlæg for en lille uge siden), at WA’s spalter er lukket land for mig. Jeg har et svar på mail, hvor Pernille Bramming nægter mig at svare i WA på trods af, at jeg forklarer, at jeg er blevet angrebet og derfor må have ret til genmæle. Jeg ønskede at få trykt bl.a. følgende, der nu ikke får plads i WA’s spalter:

”Jeg er givet en af dem, som i hvert fald Søren Pind havde i tankerne, da han forsøgte at udstandse kritikere af den politik, som justitsministeren for nærværende er medansvarlig for. Jeg må imidlertid skuffe Pind, Cordua og Villemoes. Som formand for partiet Dansk Samling nøjes jeg med at se på virkeligheden, som den udspiller sig herhjemme, og jeg konstaterer, at den må betyde hurtigst mulig standsning af enhver form for indvandring fra den ikke-vestlige verden, særligt fra muslimsk dominerede lande. Hvorpå bygger jeg denne påstand? Såmænd på overvældende dokumentation fra Danmarks Statistik, Rockwool Fondens Forskningsenhed og andre undersøgelser, der dokumenterer de stærkt negative konsekvenser af indvandringen fra den tredje verden. Prøv mig bare i en duel med hvem som helst, og jeg garanterer tørt på til enhver.

Cordua og Pind, stærkt sekunderet af Søren K. Villemoes, er dog kun i stand til at forholde sig til stråmanden om, at nogen mener, at vi er i krig med islam. Nej, det er vi ikke, men vi er vidner til et Danmark, der går Sveriges og Frankrigs vej, hvad angår kriminalitet og almindelig desintegration af samfundsordenen.”

Sådan svarede jeg i alt væsentligt. Jeg var sarkastisk, ikke grov. Jeg - og lad nu være med at påstå, at jeg ikke var og er en af dem, som Søren Pind gerne vil have lukket munden på – bad Pernille Bramming om lov til at svare i WA’s debatspalter, og det har Pernille Bramming nægtet mig.

Weekendavisens debatredaktør Pernille Bramming har ganske frivilligt udstillet sig selv som et menneske, som ikke tåler modsigelse. Pernille Bramming – indehaver af en magtfuld post i medieverdenen – bryder sig ikke om, at de ”forkerte” tager til genmæle, når de bliver svinet til.

Tillykke til Weekendavisen med debatredaktør Pernille Bramming.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Jens Philip Yazdani
23.10.19, 12:19
Fuck om folk er muslimer. Det er nemlig ikke dét, det drejer sig om, når du mister dit job, når din mor på plejehjemmet pisser sig selv i bukserne uden at få dem skiftet, eller når dine børn får lov at sidde grædende i et hjørne for sig selv henne i børnehaven. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.10.19, 11:45
Mit bud er, at regeringen er så vant til tal og regneark, når de ser på mennesker, at de helt har glemt, hvad faglighed er. De er blevet ude af stand til at vise tillid og kan kun tage stilling til mennesker, hvis menneskets hele fremtid bliver reduceret til “10” eller “4”. Læs mere
Af Mikael Jalving
22.10.19, 11:26
Og førende forskere har som sædvanlig ikke fattet en bønne. Læs mere
Af Peter Kofod
22.10.19, 10:13
Statsministeren slår sig op som folkets stemme i EU-samarbejdet, men intet kunne være mere forkert. Det viser hendes partis handlinger i Bruxelles. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
22.10.19, 06:44
Den har det hele: Ritualer, renhed og skel mellem de omvendte og uomvendte Læs mere
Af Peter Kofod
21.10.19, 11:46
Lad mig sige det ligeud: Jeg håber, brexit bliver gennemført - og jeg ser mig til, at det endelig bliver klaret. Læs mere
Af Camilla Burgwald
21.10.19, 09:54
Kun halvdelen af forældre til børn i 4. og 7. klasse taler med deres børn om børnenes onlineliv. Så hvem skal lære børnene, at det også er sundt at slukke – Youtube, Snapchat eller Tiktok? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.19, 22:17
Men ingen er skyldig uden dom Læs mere