Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

EU er økonomisk ligegyldig

Hvorfor mon der har været stille om en undersøgelse, der viser, at medlemmer af EU ikke har nogen økonomisk fordel af medlemskabet?

Fuld af fup og fiduser er de mange repræsentanter for eliten – den politiske, erhvervsmæssige og kulturelle – som vil bilde os ind, at udtræden af EU vil være en økonomisk katastrofe. Finans.dk har ære af at skrive om en undersøgelse fra Syddansk Universitet, der kan påvise, at det ikke spiller nogen rolle for den økonomiske vækst, om et givent land er medlem af EU eller ej. Der er ganske enkelt ikke nogen påviselig sammenhæng mellem økonomisk vækst og medlemskab af EU.

Undersøgelsen kommer svært på tværs for de ideologisk besatte, der er villige til næsten ethvert udemokratisk tiltag for at styrke EU og ødelægge Europas nationalstater. Synd for dem, at de ikke kan hænge deres hat på noget som helst, der giver mening for danskere, svenskere, franskmænd, hollændere og så videre.

Og når der ikke er nogen økonomisk gode grunde til at blive i EU, er der kun dårlige grunde tilbage for fortsat at være indrulleret i regimentet for de sjælsløse, der er villige til at sælge deres fædrene og mødrene ophav til den højeste byder.

Lad det blive et klart nej i Storbritannien torsdag den 23. juni, og lad os derpå følge efter briterne hurtigst muligt. Det kan kun gå for langsomt med at komme ud af den autoritære centralkomité, som EU udgør.  

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
28.01.20, 13:51
Inden længe kommer der nok en opfordring fra amerikanerne igen, hvor de advarer om at undskylde overfor Kina. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
28.01.20, 13:04
JP skal bringe tegninger, jeg ikke bryder mig om Læs mere
Af Mikael Jalving
28.01.20, 10:19
Øjebliksbillede af en retskultur i frit fald efter frifindelsen af en dødsbilist ved Retten i Aarhus. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
28.01.20, 00:04
Regeringens valgløfter er uden hold i virkeligheden Læs mere
Af Jens Kindberg
27.01.20, 20:52
De brokker sig over, at de ikke kan tiltrække virksomheder, fordi de mangler veje og havne. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
27.01.20, 11:35
Der er ingen grund til at poste flere skattekroner i omdeling af post Læs mere
Af Nauja Lynge
26.01.20, 10:47
Flere udenlandske medier opfordrer til at besøge Grønland, inden isen smelter. Læs mere
Af Mikael Jalving
26.01.20, 07:00
Sandheden er, at vor udlændingepolitik igennem snart 40 år har været alt andet end retfærdig, realistisk, fast og fair. Læs mere
Af Nauja Lynge
25.01.20, 22:25
Skulle det forhold engang ændre sig, så laver vi en ny strategi. Indtil da er vi forenet i et kongerige, og det tager vi udgangspunkt i, når vi udformer en strategi. Læs mere