Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Cevea er helt væk

Endnu engang er et resultat af ”forskning” taget med bukserne nede. Hvornår lærer de det?

Denne gang er det en Frank Skov fra den såkaldte tænketank Cevea, der spiller fransk klovn ved til bl.a. Ekstra Bladet at udtale følgende: ”Jeg vil ikke bruge tallene til at sige, at vi ikke har integrationsproblemer. Men jeg vil gerne gøre opmærksom på, at problemerne ikke er helt så slemme, som det kunne fremgå af den aktuelle debat, og at det går i den rigtige retning.” 

Frank Skov har søreme fundet ud af, at ikke-vestlige efterkommere klarer sig forrygende på uddannelserne. Hele 39,2 procent af dem var i 2014/15 i gang med en videregående uddannelse. Kun 36,6 procent af danskerne er det samme. Man kan ganske vist på side 6 i rapporten læse, at blandt de 25-39 årige – der har gennemført en videregående uddannelse i 2015 – er der langt flere danskere, der har en sådan. Og så er vi slet ikke færdige endnu.

Undersøgelsen ser nemlig ikke på, om efterkommerne så også færdiggør den uddannelse, de er indskrevet på, eller om de kun tager kortere uddannelser. Vibeke Jakobsen, integrationsforsker på SFI, siger det befriende (det er jo det reelle billede, vi skal finde frem til, ikke sandt?):

”Man skal tænke over, hvordan man sammenligner uddannelsestal for 20-24 årige i de to grupper. Vi ved for eksempel, at piger blandt efterkommere går hurtigere i gang med uddannelser end danskere, som er mere tilbøjelig til at tage sabbatår. Og hvor mange gennemfører uddannelsen? Det er nok bedre at se på forskellen blandt 30-årige.” 

Det har Vibeke Jakobsen nemlig helt ret i, og hvor er det heldigt, at Danmarks Statistik fører opsyn med den slags. Det har statistikken senest gjort i publikationen Indvandrere i Danmark 2015, hvor følgende står at læse på side 63

Som 30-årige havde 45 procent af de ikke-vestlige efterkommermænd en kompetencegivende uddannelse, mens det gjaldt for 71 procent af de danske 30-årige mænd. Efterkommerkvinderne kunne præstere en kompetencegivende uddannelse for 63 procents vedkommende, mens 80 procent af danske kvinder som 30-årige havde en sådan.  Værsgo, der er serveret. Man bemærker i øvrigt myten om, at danske mænd skulle halte efter ikke-vestlige kvindelige efterkommere. Det modsatte er tilfældet.

Den voldsomme uoverensstemmelse mellem Ceveas tal og de virkelige tal skyldes i øvrigt ikke mindst, at langt flere danskere, mænd som kvinder, som 30-årige har taget en erhvervsfaglig uddannelse. De ikke-vestlige efterkommere ligger klart lavest med kun 21 og 23 procent for mænd og kvinder, mens tallene for danskere hedder 37 og 28 procent.

Hvor dobbelt behændigt kun at medtage tal for de indskrevne og uden at medtage erhvervsuddannelserne. Frank Skov fra Cevea skal nok få en lysende karriere, hvis ikke han allerede har fået det.

Det var så det for denne gang. Siden 2010 har vrøvlet om de ikke-vestlige efterkommeres ”succes” floreret i medierne. Nærmest ingen har sat spørgsmålstegn ved det åbenlyse vrøvl. Jeg har gjort det i alle årene, og jeg kan dokumentere, hvorfor det er vrøvl.

Jeg ville have det skidt, hvis jeg var politisk korrekt. Ingenting kan de få greb om. Lad os ynke dem.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
18.06.19, 21:40
DR synes ikke at være pjattede med at bringe velargumenterede udsagn fra nationalkonservative. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.06.19, 12:35
Udenfor lynede og tordnede det. Der var høj og intens stemning i de "morderiske" telte. Læs mere
Af Christina Egelund
18.06.19, 10:54
Mayday mayday, kalder retsstaten. Sådan rungede det i mit hoved, da jeg læste om den seneste sag om et alvorligt brist i datasikkerheden i staten. Her et brist, der sagtens kan have ført til justitsmord. Læs mere
Af Mikael Jalving
18.06.19, 09:59
Jeg nyder hvert sekund, velvidende at politikerskabte trængsler formentlig snart vil regne ned over vore syndige hoveder. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.06.19, 06:05
Vi kan lukke øjnene, men står i et valg mellem nationalisme eller imperialisme. Læs mere
Af Anna Thygesen
14.06.19, 11:45
Det er egentlig vildt nok, at et parti, der i den grad bekender sig til markedskræfterne, ikke har fattet en brik, når det gælder partiets egne kunder i butikken. Læs mere
Af Signe Munk
13.06.19, 12:30
Vores forslag er en klimakonto, hvor vi justerer arbejdsmarkedsbidraget en smule og indfører en grøn topskat. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.06.19, 09:02
Især de to partier vil få en stadig stigende andel stemmer fra muslimer, der er antidemokratiske. Læs mere