<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvorfor har Donald Trump en reel chance?

Eliterne har det hårdt for tiden, fordi virkeligheden har afsløret, at deres fata morgana hører til i et politisk korrekt eventyr, ikke hernede på jorden.

Donald Trump er ikke sjældent en bølle at høre på, og lader han sig ikke lære nogen statsmandsmanerer, stiller han sig selv dårligere, end han behøver. Hvad han dog ikke skal lave om på, er hans generelle håndtering af pressen. Medierne – ganske særligt TV – skal have tørt på så ofte som muligt. Mediernes svigt er så langt som et ondt år. Havde det ikke været for politisk korrekte journalister, var politikerne for længst blevet presset til at føre en betydeligt mere ansvarlig politik. 

Efter en lille nedtur i meningsmålingerne ligger Donald Trump igen aldeles klart i spidsen inden de første primærvalg, der begynder i Iowa den 1. februar. Donald Trump fører med 34,6 procent mod Ted Cruz på andenpladsen, der kan notere 18,8 procent. Interessant er det, at også Ted Cruz er såkaldt anti-establishment og afskyet af den republikanske ledelse. Med sølle 11,2 procent prøver Marco Rubio desperat at hænge på. Jeb Bush er bare til grin med sine 4,8 procent.

Hvorfor har den grove og udannede Donald Trump så stor succes indtil videre? Hvordan kan en stor del af amerikanerne overhovedet overveje at stemme på en mand, der ofte lyder som en karakter fra en Die Hard film?

Fordi han tager Middle Americas bekymringer alvorligt. Fordi han siger, at han vil forsegle den amerikanske grænse ned mod Mexico og udvise de godt 11 millioner illegale indvandrere. Fordi han vil genoprette handelsbalancen med Kina, som i årevis har udvist et grotesk handelsunderskud for USA’s vedkommende. Fordi han vil sørge for, at USA er en nation med grænser, og fordi han vil tage vare på amerikanernes interesser før nogen andres.

Donald Trump overdriver, og han gør ved. Han beskyldes i øvrigt også for ikke at være ”rigtig” amerikansk konservativ, fordi han f.eks. går ind for abort. I nogles øjne er han derfor en ”liberal”, en venstreorienteret amerikaner.

Og hvad så, synes mange vælgere at mene. Donald Trump er den første præsidentkandidat i meget lang tid, der sætter amerikanerne før abstrakte rettigheder for alverden. Donald Trump sætter amerikanske arbejdere før arbejdsgiverinteresser i billig ufaglært arbejdskraft. Donald Trump sætter sit eget land og sit eget folk højere end alle og derfor ingens rettigheder.

Hold øje med Donald Trump. Han kan drive det vidt. Hvis han kan lære at styre sig og samtidig bevare sin uforfærdethed, kan han også blive den næste præsident.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
06.05.21, 22:20
Dette forslag, hvis det vedtages og gennemføres, kan gøre den socialdemokratiske regering uovervindelig i de næste adskillige valg. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
06.05.21, 14:45
Det giver ganske enkelt ikke mening, det som foregår på Christiansborg. Læs mere
Af Annika Smith
06.05.21, 13:45
Hvornår forstår politikerne, at migræne også er deres hovedpine? Læs mere
Af Uffe Elbæk
06.05.21, 05:30
Der ruller en politisk tidsånd hen over det land, jeg har boet i hele mit liv, som jeg hverken forstår eller er enig i. Læs mere
Af Isabella Arendt
05.05.21, 16:11
Landbrugsforhandlingerne er igang. KD bidrager specifikt med at sikre en teknologineutral tilgang. Det har den praktisk fordel, at vi slipper for at skulle lovgive og ændre lovene efterhånden som dansk landbrug finder på nye idéer - og det er trods alt det klogeste for alle. Læs mere
Af Mikael Jalving
05.05.21, 15:10
Europæerne – og Socialdemokratiet – kan med fordel studere deres egen historie lidt mere. Læs mere
Af Henrik Dahl
05.05.21, 14:40
En litterat mener ikke, at vi kan synge "Den danske sang er en ung blond pige" – fordi forfatteren Kai Hoffmann ifølge ham var racist. Det er en opvisning i, hvor farlig "woke-ismen" er. Læs mere
Af Martin Ågerup
05.05.21, 12:06
Kravet om pladsbillet er meningsløs og håndhæves ikke. Drop det Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
05.05.21, 08:19
Floridas republikanere laver valgrestriktioner, der rammer egne vælgere. Læs mere
Af Utku H. Güzel
04.05.21, 19:21
Det er da helt forståeligt, at statsministeren ikke ville bruge mange kræfter på hendes 1. maj-tale, nu hvor det går så godt herhjemme. Læs mere