Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvorfor har Donald Trump en reel chance?

Eliterne har det hårdt for tiden, fordi virkeligheden har afsløret, at deres fata morgana hører til i et politisk korrekt eventyr, ikke hernede på jorden.

Donald Trump er ikke sjældent en bølle at høre på, og lader han sig ikke lære nogen statsmandsmanerer, stiller han sig selv dårligere, end han behøver. Hvad han dog ikke skal lave om på, er hans generelle håndtering af pressen. Medierne – ganske særligt TV – skal have tørt på så ofte som muligt. Mediernes svigt er så langt som et ondt år. Havde det ikke været for politisk korrekte journalister, var politikerne for længst blevet presset til at føre en betydeligt mere ansvarlig politik. 

Efter en lille nedtur i meningsmålingerne ligger Donald Trump igen aldeles klart i spidsen inden de første primærvalg, der begynder i Iowa den 1. februar. Donald Trump fører med 34,6 procent mod Ted Cruz på andenpladsen, der kan notere 18,8 procent. Interessant er det, at også Ted Cruz er såkaldt anti-establishment og afskyet af den republikanske ledelse. Med sølle 11,2 procent prøver Marco Rubio desperat at hænge på. Jeb Bush er bare til grin med sine 4,8 procent.

Hvorfor har den grove og udannede Donald Trump så stor succes indtil videre? Hvordan kan en stor del af amerikanerne overhovedet overveje at stemme på en mand, der ofte lyder som en karakter fra en Die Hard film?

Fordi han tager Middle Americas bekymringer alvorligt. Fordi han siger, at han vil forsegle den amerikanske grænse ned mod Mexico og udvise de godt 11 millioner illegale indvandrere. Fordi han vil genoprette handelsbalancen med Kina, som i årevis har udvist et grotesk handelsunderskud for USA’s vedkommende. Fordi han vil sørge for, at USA er en nation med grænser, og fordi han vil tage vare på amerikanernes interesser før nogen andres.

Donald Trump overdriver, og han gør ved. Han beskyldes i øvrigt også for ikke at være ”rigtig” amerikansk konservativ, fordi han f.eks. går ind for abort. I nogles øjne er han derfor en ”liberal”, en venstreorienteret amerikaner.

Og hvad så, synes mange vælgere at mene. Donald Trump er den første præsidentkandidat i meget lang tid, der sætter amerikanerne før abstrakte rettigheder for alverden. Donald Trump sætter amerikanske arbejdere før arbejdsgiverinteresser i billig ufaglært arbejdskraft. Donald Trump sætter sit eget land og sit eget folk højere end alle og derfor ingens rettigheder.

Hold øje med Donald Trump. Han kan drive det vidt. Hvis han kan lære at styre sig og samtidig bevare sin uforfærdethed, kan han også blive den næste præsident.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
16.09.19, 21:18
Vi bliver nemlig ikke betragtet som meget andet end arbejdskraft og forbrugere i dette system. Læs mere
Af Louis Jacobsen
16.09.19, 18:33
Der har været en del debat omkring en vikar i Københavns lufthavn og personens valg af fagforening. Ligesom det frie fagforenings valg er et faktum så er det også et faktum at dit frie valg kan have konsekvenser for alle muligt andre end dig selv. Læs mere
Af Harun Demirtas
15.09.19, 17:20
Mette Thiesens synspunkter siger meget mere om hendes falske kærlighed til Danmark, end det siger om mig og min danskhed Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
15.09.19, 13:45
Vi nærmer os hastigt en helt ny situation i Sverige. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.09.19, 11:30
Hvordan står det til med fagforeningsfriheden, Mette Frederiksen? Læs mere
Af Mikael Jalving
15.09.19, 07:00
En muterende virus spreder sig fra Silicon Valley og FN til danske universiteter. Den politiske korrekthed. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
14.09.19, 14:20
Jesper Panduro: »Det drejer sig ikke længere om at være bedst i verden, men bedst for verden.« Læs mere
Af Mikael Jalving
13.09.19, 13:26
Hvad indvandringen fra de varme lande gør ved Vesteuropa, er ikke længere raketvidenskab. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
13.09.19, 11:34
Den danske verdensforfatters eventyr er mere moderne og vedkommende end megen aktuel litteratur. Læs mere