<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Dansk Folkepartis EU-begejstring

Det er hårde ord i december oven på nej’et, men DF synes helt at have forladt en kompromisløs EU-kurs.

Det er én ting, at Dansk Folkeparti ikke er EU-modstandere, som Dansk Samling er det. Men Dansk Folkepartis politik på EU-området bærer mere og mere præg af, at man skam sagtens kan leve med EU og såmænd også få mere af det på diverse områder.

Inden vi ser på Dansk Folkepartis seneste knæfald for EU, er det på sin plads at gøre klart, at EU principielt bør bekæmpes fuldt og helt som anti-tesen til det sande Europa. Europas dybe mening er et kontinent af nationalstater, helt overvejende beboet af de mange europæiske folk. Der bør være langt flere nationalstater i Europa. Ideelt set burde f.eks. Belgien deles i et selvstændigt Flandern med hollandsk som hovedsprog og et sydligt Vallonien, hvor der tales fransk. Der bør være et selvstændigt Catalonien med Barcelona som hovedstad. Baskerne bør have deres egen stat som den mest selvfølgelige ting af verden. Og hvorfor ikke mange tysklande og mange frankriger? Bayern og Bretagne ville som selvstændige nationer styrke deres egen, historiske identitet. Og så fremdeles.

Velstand skabes ved egen kraft og ved handel. Et ægte mangfoldigt Europa vil naturligvis handle med hinanden på tværs af landegrænser og blomstre derved. Man ser spøgelser, hvis man tror, at fortidens protektionisme vender tilbage som under krisen i 1930’erne. Historien gentager sig ikke. Det tror kun amatører.

EU er det onde selv i forhold til Europa, og enhver med hjerte for de europæiske folk bør derfor arbejde på at få EU afviklet så hurtigt som muligt.

Dansk Folkeparti gør det modsatte. Altinget.dk kan i dag meddele, at Dansk Folkeparti er parat til sammen med regeringspartiet Venstre at få flere aftaler ud over en parallelaftale med Europol. Hør blot:

”Vi er ikke enige i alt, men der er flere fornuftige elementer. Og hvis det er et meget bredt ønske, er vi da til at snakke med,” siger EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth.

Det er sådan, man taler, når man helt har opgivet en principiel stillingtagen til EU og i stedet på opportunistisk vis vil fedte for Venstre og ja-siden for med tiden at blive lige så stuerene og dermed også lige så uinteressante som de øvrige borgerlige partier i folketinget.

Dansk Folkepartis slappe kurs betyder, at der ikke eksisterer et ikke-socialistisk parti i folketinget, der er kompromisløse modstandere af EU. Dansk Folkeparti er oven i købet på hastig vej væk fra en kraftig skeptikerkurs og hen imod en accept af det monstrum, som har hele historien imod sig. Europæisk samling har været prøvet før og er lykkeligvis fejlet fuldstændigt hver gang.

Når Dansk Folkeparti vælger at lade historiens tog køre forbi perronen, må andre jo tage over.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Desiree Ohrbeck
26.02.21, 05:52
Børn bliver måske ikke så syge af covid-19, men det gør deres bedsteforældre. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
25.02.21, 14:15
Brexit er elitens projekt og folket lider Læs mere
Af Annika Smith
25.02.21, 12:43
Vi har brug for et retorisk paradigmeskifte i dansk politik. Læs mere
Af Gitte Seeberg
25.02.21, 08:31
Loven åbner mulighed for historisk registrering af borgernes adfærd. Læs mere
Af Louis Jacobsen
24.02.21, 21:23
Det en stor fejltagelse, når Dennis Nørmark i søndagens Politiken kalder til intern klassekamp. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
24.02.21, 20:07
Lempelse af restriktioner er en kold kalkule om, hvor mange menneskeliv vi er villige til at ofre på bekostning af trivsel. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.02.21, 13:30
Klimabevægelsen er kun lige begyndt at marchere. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.02.21, 13:05
I så fald risikerer man at få ”udsat” sit forskningsseminar. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
21.02.21, 16:59
Studier af race, køn, hvidhed og postkolonialisme er ikke forskning, men holdninger, der skaber had. Læs mere
Af Martin Ågerup
21.02.21, 16:21
Erfaringerne fra både forår og vinter viser lille risiko for, at smitten løber løbsk Læs mere