Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Dansk Folkepartis EU-begejstring

Det er hårde ord i december oven på nej’et, men DF synes helt at have forladt en kompromisløs EU-kurs.

Det er én ting, at Dansk Folkeparti ikke er EU-modstandere, som Dansk Samling er det. Men Dansk Folkepartis politik på EU-området bærer mere og mere præg af, at man skam sagtens kan leve med EU og såmænd også få mere af det på diverse områder.

Inden vi ser på Dansk Folkepartis seneste knæfald for EU, er det på sin plads at gøre klart, at EU principielt bør bekæmpes fuldt og helt som anti-tesen til det sande Europa. Europas dybe mening er et kontinent af nationalstater, helt overvejende beboet af de mange europæiske folk. Der bør være langt flere nationalstater i Europa. Ideelt set burde f.eks. Belgien deles i et selvstændigt Flandern med hollandsk som hovedsprog og et sydligt Vallonien, hvor der tales fransk. Der bør være et selvstændigt Catalonien med Barcelona som hovedstad. Baskerne bør have deres egen stat som den mest selvfølgelige ting af verden. Og hvorfor ikke mange tysklande og mange frankriger? Bayern og Bretagne ville som selvstændige nationer styrke deres egen, historiske identitet. Og så fremdeles.

Velstand skabes ved egen kraft og ved handel. Et ægte mangfoldigt Europa vil naturligvis handle med hinanden på tværs af landegrænser og blomstre derved. Man ser spøgelser, hvis man tror, at fortidens protektionisme vender tilbage som under krisen i 1930’erne. Historien gentager sig ikke. Det tror kun amatører.

EU er det onde selv i forhold til Europa, og enhver med hjerte for de europæiske folk bør derfor arbejde på at få EU afviklet så hurtigt som muligt.

Dansk Folkeparti gør det modsatte. Altinget.dk kan i dag meddele, at Dansk Folkeparti er parat til sammen med regeringspartiet Venstre at få flere aftaler ud over en parallelaftale med Europol. Hør blot:

”Vi er ikke enige i alt, men der er flere fornuftige elementer. Og hvis det er et meget bredt ønske, er vi da til at snakke med,” siger EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth.

Det er sådan, man taler, når man helt har opgivet en principiel stillingtagen til EU og i stedet på opportunistisk vis vil fedte for Venstre og ja-siden for med tiden at blive lige så stuerene og dermed også lige så uinteressante som de øvrige borgerlige partier i folketinget.

Dansk Folkepartis slappe kurs betyder, at der ikke eksisterer et ikke-socialistisk parti i folketinget, der er kompromisløse modstandere af EU. Dansk Folkeparti er oven i købet på hastig vej væk fra en kraftig skeptikerkurs og hen imod en accept af det monstrum, som har hele historien imod sig. Europæisk samling har været prøvet før og er lykkeligvis fejlet fuldstændigt hver gang.

Når Dansk Folkeparti vælger at lade historiens tog køre forbi perronen, må andre jo tage over.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.