Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvad ja-politikerne ikke gjorde

Ja-siden har mistet enhver form for troværdighed alene ved ikke at skrive et dansk forbehold over for en fælles asyl- og indvandringspolitik i EU ind i loven, vi skal stemme om den 3. december.

De tre ja-partier Venstre, Socialdemokraterne og Det Konservative Folkeparti har omtrent samme grad af troværdighed som den græske regering, når den påstår at ville indfri kravene til besparelser, altså sådan ca. ingen troværdighed overhovedet.

Der tre partier har højt og helligt lovet, at en eventuel dansk deltagelse i EU’s fælles asyl- og indvandringspolitik først kan ske efter endnu en folkeafstemning. Med pinlig patos har statsministeren udtalt, at ”solen brænder ud”, før vi bliver en del af EUs asylpolitik uden en ny folkeafstemning

Men hvorfor da ikke stole på manden med landets mest magtfulde embede? Og hvorfor ikke stole på lederen af folketingets største parti og det ledende oppositionsparti, Mette Frederiksen?

Det er der en meget enkel grund til: Hvis de tre partier havde ment det alvorligt, havde de indskrevet i loven, vi skal stemme om den 3. december, at asyl- og indvandringsspørgsmålet er undtaget fra ophævelsen af retsforbeholdet, hvis det bliver et ja. Men det er ikke sket. Læs hvad juraprofessor Peter Pagh fra Københavns Universitet bl.a. har at sige:

”Lovteksten siger, at vi overgiver kompetence til EU på hele det retslige område - inklusiv asylområdet. Hvis man ønsker at give en garanti for, at asylpolitikken ikke skal med, så skal man ændre lovteksten. Man skal bare skrive, at kompetencen overgives med undtagelse af de to traktatbestemmelser om asyl- og indvandring. Så er det klaret.”

Så nemt havde det været at vise, at man virkelig mener det fra de tre partiers side. Det skete ikke, og sandheden er derfor langt snarere den, at ja-politikerne ønsker sig helt frie hænder, hvor de uden om det danske folk kan beslutte sig for ved simpelt flertal i folketinget at tilslutte Danmark en fælles asyl- og indvandringspolitik i EU.

Vi har virkelig i vor generation de mest upålidelige og ryggesløse politikere siden grundlovens indførelse i 1849.

Man kan ikke være i tvivl om, at man skal stemme nej den 3. december.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
20.08.19, 17:35
De politisk korrekte må jo ligefrem sukke efter hvid identitetspolitik. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.08.19, 16:02
Indenfor rigsfællesskabet kan vi hjælpe hinanden i stedet for at sælge hinanden Læs mere
Af Nauja Lynge
20.08.19, 10:44
Den ene går gennem rigsfællesskabet. Det andet - et reelt køb kan kun ske efter Grønlands løsrivelse. Læs mere
Af Martin Ågerup
20.08.19, 09:32
DR har kun øje for en socialistisk fortælling om omfordeling Læs mere
Af Camilla Burgwald
19.08.19, 12:26
“Hvor mange bedste venner har du?”  Allerede for 15 år siden, var det mest almindelige svar på dette spørgsmål "INGEN" i en undersøgelse blandt amerikanere. Tyve år tidligere var det mest almindelige svar på samme spørgsmål "to" (2). Hvad i alverden skete der imellemtiden? Og sker det også her? Læs mere
Af Mikael Jalving
18.08.19, 06:00
Det er frikvarter i det røde kabinet. Den udlændingepolitik, som statsministeren gik til valg på, er allerede ædt op af dårlige undskyldninger. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.08.19, 16:53
Nej, det er netop ikke falske nyheder, der er problemet. Det er alt det, som de etablerede medier ikke fortæller om. Læs mere
Af Sonja Mikkelsen
17.08.19, 12:33
Det må være det spørgsmål, man står med efter denne uges store fokus på, hvilke personer der tegner Venstre. Læs mere
Af Louis Jacobsen
17.08.19, 11:38
Nye digitale platforme åbner en vifte af muligheder, og fremtidens arbejdsmarked kan blive sindssygt spændende. Men for at det skal blive så spændende som muligt for os, der udfører arbejdet, er det vitalt, at vi tager det organiserede arbejdsmarked med ind på det nye digitale arbejdsmarked. Læs mere