<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Om politik og terror i Sverige

Udåden i Trollhättan var entydigt en terrorhandling, men også et mene tekel for de svenske politikere.

Sverige har længe været et ekstremt land. I mindst fire årtier har den svenske politiske elite ment, at Sverige var noget særligt, som ingen andre kunne kopiere, selv om de ifølge svensk elitær opfattelse burde gøre det. Mest ulækkert blev det formuleret af tidligere statsminister Fredrik Reinfeldt, der på et vælgermøde krævede af svenskerne, at de skulle åbne deres hjerter for alverden. Sjældent har ridefogden, eller rettere herremanden, talt så klart til sine fæstebønder, som Fredrik Reinfeldt gjorde hin berygtede dag.

Nu har selv svenske politikere af den slags, hvor der går 13 på dusinet, indset, at op imod 190.000 asylsøgere på ét år er noget i overkanten. Europas åndeligt mest korrumperede slæng af beslutningstagere er derfor blevet enige om at…gøre nærmest ingenting. Indtil videre lægges der alene op til, at indvandrere (som alle er, eftersom de er rejst igennem mindst seks-syv sikre lande for at nå til Sverige) skal lære svensk og anden godtkøbssnak. Rædselskursen mod afviklingen af den svenske stat, herunder det berømmede svenske folkhem, synes der ikke at blive pillet ved.

Imens går asylcentre eller påtænkte sådanne op i luer i rask tempo. Og senest var det så en klokkeklar terrorhandling fra en åbenbart nazistisk inspireret etnisk svensker, der på den mest modbydelige måde gik amok med en kniv på en skole i Trollhättan lidt nord for Gøteborg, hvor langt hovedparten af eleverne var af anden herkomst end svensk

Stefan Löfven, indtil videre Sveriges statsminister, fældede tårer efter terrorhandlingen i Trollhättan. Da en mor og hendes voksne søn blev henrettet i en Ikea i Sverige i august i år, var Stefan Löfven ikke at finde. Morderen var nemlig ikke etnisk svensk.

Og således vandrer Sverige på sin vej mod fortabelse. Sverige er allerede et hyperkriminelt og på mange måder ødelagt samfund i forhold til, hvad Sverige engang var. Og det vil blive værre, meget, meget værre.

Vi er for rullende kameraer vidner til et systems og et samfunds sammenbrud. Sverige bliver en ualmindelig grim forestilling i de næste par år, indtil der pludselig sker noget omvæltende. I hvilken retning det går, kan vi ikke sige, men vi ved, at Sverige er et dybt labilt land, hvor alting pludselig kan ske meget hurtigt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.20, 08:29
DFs nye forslag rummer et afgørende perspektiv for at redde et samlet Danmark Læs mere
Af Nauja Lynge
30.11.20, 07:22
Usandsynligt at Kim Kielsen fortsætter som landsstyreformand. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
29.11.20, 23:42
Hvad blev der af ansvarsfølelsen og fællesskabet, hvis det enkelte land sætter egne økonomiske interesser over Europas borgeres helbred? Læs mere
Af Mikael Jalving
29.11.20, 10:00
Den socialdemokratiske regering sniksnakker om Muhammed og overlader problemerne til næste generation. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
28.11.20, 01:48
At forlade trygge velfærdsdanmark for at tilslutte sig ISIS gør det svært at tro på, at selvsamme mennesker vil dele værdier med det velfærdssamfund, de vendte ryggen. Læs mere
Af Utku H. Güzel
27.11.20, 21:03
Hvor stiller det så os helt almindelig dødelige? Ja, vi ser vel bare pænt på, imens politikerne - altså de mennesker, som vi ikke stoler på, men som styrer landet og sætter reglerne for, hvad vi må og ikke må m.m., endnu engang udstiller deres hykleri. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
27.11.20, 20:17
Man bør gøre sig endog meget store anstrengelser for at lade være, fordi man ellers er uden selvkontrol. Læs mere
Af Nauja Lynge
27.11.20, 19:48
Jeg vil have demokratiet tilbage, og kampen om corona skal foregå på befolkningen præmisser. Læs mere
Af Mikael Jalving
27.11.20, 14:53
Det sværeste af alt på en sort fredag: At komme arvesynden i hu. Læs mere
Af Marie Høgh
27.11.20, 14:00
Det uhyggelige​ er ikke Mette Frederiksen, men den socialistiske tyrkertrostat som ”den gode hyrde”. Læs mere