<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det uafvendelige svenske sammenbrud

Kun ganske få år skiller fra et tilsyneladende velfungerende Sverige til et land i kaos, sammenbrud og anarki.

I det mindste må man lade den svenske elite, at den nu virkeliggør i en fart, hvad der ellers kunne have taget årtier: Nedsænkningen af Sverige i et fuldstændig uoverskueligt kaos af kulturelle, etniske og religiøse konflikter, der vil være uløselige, det hele garneret med en afvikling af den svenske velfærdsstat, der med garanti vil sørge for, at konflikterne vil mangedobles, da der ikke længere er noget i truget, hvorpå hestene som bekendt bides.

I en årrække ankom mange, alt for mange, asylsøgere til Sverige. Tallet lå ofte mellem 10.000 og 20.000 om året. Derpå er indtrådt en raketagtig stigning, nemlig 30.000 i 2011, 44.000 i 2012, 54.000 i 2013 og 81.000 i 2014. Vanvittige tal, hvor man ikke engang kan regne synderligt med anerkendelsesprocenterne, idet de svenske myndigheder ikke lykkes videre godt med at udvise de afviste.  

Samtidig er det mur- og nagelfast, at den ikke-vestlige indvandring til Sverige som gennemsnit betragtet er en økonomisk ulykke for Sverige, som den i øvrigt er det for alle europæiske lande, der har modtaget store grupper af ikke-vestlige fra Mellemøsten, Afrika og lande som Tyrkiet, Pakistan og Afghanistan. I Sverige er ca. 85 procent af etniske svenskere i den arbejdsdygtige alder i arbejde, mens det kun gælder for 52 procent af ikke-vestlige indvandrere. Billedet har været uændret de seneste 15 år. Vokser den sidstnævnte befolkningsandel mere og mere, er det den stensikre vej til ruin for den svenske velfærdsstat, som allerede er grundigt udhulet

Den nye normal

Nu tyder alt på, at Sverige går fra uholdbart høje niveauer for modtagelse af indvandrere (hvad enten disse kommer som anerkendte flygtninge, indvandrere eller familiesammenførte) til aldeles og i løbet af kort tid ødelæggende størrelse. Den seneste prognose fra den svenske udlændingestyrelse, Migrationsverket, hedder op til 180.000 asylsøgere til Sverige i 2015. Det svarer til næsten to procent af den nuværende befolkning i Sverige. På ét år.

Fortsætter denne nye ”normal”, vil det betyde, at de oprindelige svenskere vil komme i mindretal inden for 10 til 15 år. Der vil gå lidt længere tid, inden mennesker med ophav i den ikke-vestlige verden vil udgøre flertallet, idet en del personer i Sverige stammer fra andre vestlige lande. Udviklingen er dog stensikker, forudsat at mareridtstallene gentages – og hvem ved, måske vokser – i de kommende år.

Sverige er i øjeblikket, et slag på tasken, et par årtier længere fremme mod national ødelæggelse, end Danmark er, skønt vi også herhjemmefra ved med fuldstændig sikkerhed, at velfærdstat og/eller skattelettelser går mod syd, hvis vi fortsætter. Ja, det er sådan set allerede sket, som det er blevet påpeget af to kapaciteter for nylig

Hvor vi i Danmark dog vil have et årti eller to til at besinde os, vil det svenske økonomiske og kulturelle sammenbrud ske inden for få år. Fra første parket vil vi kunne opleve, hvordan et på overfladen hypermoderne land vil gå søndenom og blive kastet ud i politiske kampe og formentlig også fysiske kampe om, hvem der egentlig har kontrollen over territoriet.

Det bliver meget grimt at overvære. Det er i den grad ikke anbefalelsesværdigt at se på for hverken børn eller politisk korrekte mennesker.  

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.20, 08:29
DFs nye forslag rummer et afgørende perspektiv for at redde et samlet Danmark Læs mere
Af Nauja Lynge
30.11.20, 07:22
Usandsynligt at Kim Kielsen fortsætter som landsstyreformand. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
29.11.20, 23:42
Hvad blev der af ansvarsfølelsen og fællesskabet, hvis det enkelte land sætter egne økonomiske interesser over Europas borgeres helbred? Læs mere
Af Mikael Jalving
29.11.20, 10:00
Den socialdemokratiske regering sniksnakker om Muhammed og overlader problemerne til næste generation. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
28.11.20, 01:48
At forlade trygge velfærdsdanmark for at tilslutte sig ISIS gør det svært at tro på, at selvsamme mennesker vil dele værdier med det velfærdssamfund, de vendte ryggen. Læs mere
Af Utku H. Güzel
27.11.20, 21:03
Hvor stiller det så os helt almindelig dødelige? Ja, vi ser vel bare pænt på, imens politikerne - altså de mennesker, som vi ikke stoler på, men som styrer landet og sætter reglerne for, hvad vi må og ikke må m.m., endnu engang udstiller deres hykleri. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
27.11.20, 20:17
Man bør gøre sig endog meget store anstrengelser for at lade være, fordi man ellers er uden selvkontrol. Læs mere
Af Nauja Lynge
27.11.20, 19:48
Jeg vil have demokratiet tilbage, og kampen om corona skal foregå på befolkningen præmisser. Læs mere
Af Mikael Jalving
27.11.20, 14:53
Det sværeste af alt på en sort fredag: At komme arvesynden i hu. Læs mere
Af Marie Høgh
27.11.20, 14:00
Det uhyggelige​ er ikke Mette Frederiksen, men den socialistiske tyrkertrostat som ”den gode hyrde”. Læs mere