<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Dansk Folkepartis totale svigt

Med Kristian Thulesen Dahls melding om, at Danmark skal tage imod syriske asylsøgere, har Dansk Folkeparti reelt afskaffet sig selv.

Den nuværende krise, som er permanent, så længe der ikke handles, bliver nu herhjemme forstærket af, at Dansk Folkepartis formand kaster håndklædet i ringen og giver los for, at syriske asylsøgere kan få ophold i Danmark i centre drevet af den danske stat

Kristian Thulesen Dahl udtaler, at der er brug for et ”nationalt kompromis” og fortsætter bl.a. sådan her:

”Hvis vi har sikkerhed for, at vi kun hjælper flygtninge med midlertidig beskyttelse i Danmark, så vil vi være langt mere indstillede på, at der kommer flere til Danmark. Det er vi klar til at acceptere…Så længe det sker for en afgrænset periode og midlertidigt, er vi mere afslappede omkring, hvor mange der bliver hjulpet her i Danmark, og hvor mange der bliver hjulpet i nærområderne.”

På spørgsmålet om, hvorvidt syrerne må bevæge sig ud af centrene, svarer Kristian Thulesen Dahl:

”Selvfølgelig må de godt det. Og det tror jeg faktisk også, at lokalsamfundene vil tage rigtig godt imod. For så vil alle vide, at det er en midlertidig foranstaltning, som handler om at beskytte nogle mennesker på flugt.”

Naivitet på højeste niveau

Tror Kristian Thulesen Dahl, at vi er småt kørende? Tror han, at vi har svært ved at lægge to og to sammen? Tror han, at vi ikke ved, at det igennem 32 år er gået sådan, at asylsøgere, der er kommet til Danmark, altid er blevet til indvandrere? Undtagelserne om frivillig repatriering er så få, at det ikke er nødvendigt at spilde virtuelt blæk på dem.

Hvorfor siger Dansk Folkepartis leder dette? Mit bedste gæt er, at han er blevet blød i knæene på grund af det øjeblikkelige skift i folkestemningen, efter at DR og TV2 gennem mere end en uge har besluttet sig for at vise følelsesporno på alle tilgængelige sendeflader. Samtlige asylsøgere, der er ankommet til Danmark, er rejst igennem mindst fem-seks sikre lande, inden de passerede den forladte danske ”grænse”. Tre fjerdedele af disse asylsøgere er unge mænd, ikke familier. Alligevel har de to skatteyderfinansierede skandalekanaler helt overvejende valgt at vise billeder af familier og valgt at kalde dem ”flygtninge”, som om de var ankommet til Danmark fra et Tyskland i krig.

Det andet bud er en gammel traver om Dansk Folkeparti fra min side. Den gamle traver er sand og har nu fået sit hidtil stærkeste udtryk: Dansk Folkeparti er blevet et magtens parti, der i sin iver efter at være pæne, har tabt alt på gulvet. Den magt, som partiet søgte efter, er gået tabt i iveren efter at tækkes den bestående magt.

Kristian Thulesen Dahl må føle sig meget sikker, siden han ikke kan regne ud, at Dansk Folkepartis kurs med sikkerhed vil få Dansk Samling i Folketinget ved det næste valg.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
30.11.21, 22:00
P1 Morgen og en forsker fra Aarhus Universitet søgte at bevise, at det går meget bedre med integrationen, end hr. og fru Danmark evner at forstå. Det nærmer sig videnskabelig uredelighed. Læs mere
Af Uffe Elbæk
30.11.21, 20:00
Mediestøtten skal omlægges, så den i langt højere grad støtter nye og genre-eksperimenterende medier Læs mere
Af Carl Holst
30.11.21, 19:55
Måske er læren af den aktuelle rigsretssag, at man bør adskille politik og jura. Havde et flertal i Folketinget haft den lærdom, var Inger Støjberg aldrig kommet for en rigsret. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
30.11.21, 14:56
Danmark skal turde tage et opgør med konventioner, som truer vores sammenhængskraft og fremtiden for vores folk. Det vil kunne give genlyd andre steder i Europa. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.21, 10:00
Medlemmerne i Dansk Folkeparti må spørge sig selv, hvad der er vigtigst: partiet eller Danmark? Læs mere
Af Mikael Jalving
28.11.21, 09:45
Mennesket er mere og andet end sin seksualitet, men denne erkendelse kniber det med i en seksualiseret tid. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
27.11.21, 11:40
Hvis danske skolebørn bar masker, ville smittetallet falde i Danmark Læs mere
Af Marie Høgh
26.11.21, 17:00
Hold nu op med den automatforargelse over den prøve – hvor værdispørgsmålene tydeligt afslører, hvem man går efter. Læs mere
Af Nauja Lynge
26.11.21, 07:45
Det bør kun indføres igen som sidste udvej. Læs mere