Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Dansk Folkepartis totale svigt

Med Kristian Thulesen Dahls melding om, at Danmark skal tage imod syriske asylsøgere, har Dansk Folkeparti reelt afskaffet sig selv.

Den nuværende krise, som er permanent, så længe der ikke handles, bliver nu herhjemme forstærket af, at Dansk Folkepartis formand kaster håndklædet i ringen og giver los for, at syriske asylsøgere kan få ophold i Danmark i centre drevet af den danske stat

Kristian Thulesen Dahl udtaler, at der er brug for et ”nationalt kompromis” og fortsætter bl.a. sådan her:

”Hvis vi har sikkerhed for, at vi kun hjælper flygtninge med midlertidig beskyttelse i Danmark, så vil vi være langt mere indstillede på, at der kommer flere til Danmark. Det er vi klar til at acceptere…Så længe det sker for en afgrænset periode og midlertidigt, er vi mere afslappede omkring, hvor mange der bliver hjulpet her i Danmark, og hvor mange der bliver hjulpet i nærområderne.”

På spørgsmålet om, hvorvidt syrerne må bevæge sig ud af centrene, svarer Kristian Thulesen Dahl:

”Selvfølgelig må de godt det. Og det tror jeg faktisk også, at lokalsamfundene vil tage rigtig godt imod. For så vil alle vide, at det er en midlertidig foranstaltning, som handler om at beskytte nogle mennesker på flugt.”

Naivitet på højeste niveau

Tror Kristian Thulesen Dahl, at vi er småt kørende? Tror han, at vi har svært ved at lægge to og to sammen? Tror han, at vi ikke ved, at det igennem 32 år er gået sådan, at asylsøgere, der er kommet til Danmark, altid er blevet til indvandrere? Undtagelserne om frivillig repatriering er så få, at det ikke er nødvendigt at spilde virtuelt blæk på dem.

Hvorfor siger Dansk Folkepartis leder dette? Mit bedste gæt er, at han er blevet blød i knæene på grund af det øjeblikkelige skift i folkestemningen, efter at DR og TV2 gennem mere end en uge har besluttet sig for at vise følelsesporno på alle tilgængelige sendeflader. Samtlige asylsøgere, der er ankommet til Danmark, er rejst igennem mindst fem-seks sikre lande, inden de passerede den forladte danske ”grænse”. Tre fjerdedele af disse asylsøgere er unge mænd, ikke familier. Alligevel har de to skatteyderfinansierede skandalekanaler helt overvejende valgt at vise billeder af familier og valgt at kalde dem ”flygtninge”, som om de var ankommet til Danmark fra et Tyskland i krig.

Det andet bud er en gammel traver om Dansk Folkeparti fra min side. Den gamle traver er sand og har nu fået sit hidtil stærkeste udtryk: Dansk Folkeparti er blevet et magtens parti, der i sin iver efter at være pæne, har tabt alt på gulvet. Den magt, som partiet søgte efter, er gået tabt i iveren efter at tækkes den bestående magt.

Kristian Thulesen Dahl må føle sig meget sikker, siden han ikke kan regne ud, at Dansk Folkepartis kurs med sikkerhed vil få Dansk Samling i Folketinget ved det næste valg.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.