Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Dansk Folkepartis totale svigt

Med Kristian Thulesen Dahls melding om, at Danmark skal tage imod syriske asylsøgere, har Dansk Folkeparti reelt afskaffet sig selv.

Den nuværende krise, som er permanent, så længe der ikke handles, bliver nu herhjemme forstærket af, at Dansk Folkepartis formand kaster håndklædet i ringen og giver los for, at syriske asylsøgere kan få ophold i Danmark i centre drevet af den danske stat

Kristian Thulesen Dahl udtaler, at der er brug for et ”nationalt kompromis” og fortsætter bl.a. sådan her:

”Hvis vi har sikkerhed for, at vi kun hjælper flygtninge med midlertidig beskyttelse i Danmark, så vil vi være langt mere indstillede på, at der kommer flere til Danmark. Det er vi klar til at acceptere…Så længe det sker for en afgrænset periode og midlertidigt, er vi mere afslappede omkring, hvor mange der bliver hjulpet her i Danmark, og hvor mange der bliver hjulpet i nærområderne.”

På spørgsmålet om, hvorvidt syrerne må bevæge sig ud af centrene, svarer Kristian Thulesen Dahl:

”Selvfølgelig må de godt det. Og det tror jeg faktisk også, at lokalsamfundene vil tage rigtig godt imod. For så vil alle vide, at det er en midlertidig foranstaltning, som handler om at beskytte nogle mennesker på flugt.”

Naivitet på højeste niveau

Tror Kristian Thulesen Dahl, at vi er småt kørende? Tror han, at vi har svært ved at lægge to og to sammen? Tror han, at vi ikke ved, at det igennem 32 år er gået sådan, at asylsøgere, der er kommet til Danmark, altid er blevet til indvandrere? Undtagelserne om frivillig repatriering er så få, at det ikke er nødvendigt at spilde virtuelt blæk på dem.

Hvorfor siger Dansk Folkepartis leder dette? Mit bedste gæt er, at han er blevet blød i knæene på grund af det øjeblikkelige skift i folkestemningen, efter at DR og TV2 gennem mere end en uge har besluttet sig for at vise følelsesporno på alle tilgængelige sendeflader. Samtlige asylsøgere, der er ankommet til Danmark, er rejst igennem mindst fem-seks sikre lande, inden de passerede den forladte danske ”grænse”. Tre fjerdedele af disse asylsøgere er unge mænd, ikke familier. Alligevel har de to skatteyderfinansierede skandalekanaler helt overvejende valgt at vise billeder af familier og valgt at kalde dem ”flygtninge”, som om de var ankommet til Danmark fra et Tyskland i krig.

Det andet bud er en gammel traver om Dansk Folkeparti fra min side. Den gamle traver er sand og har nu fået sit hidtil stærkeste udtryk: Dansk Folkeparti er blevet et magtens parti, der i sin iver efter at være pæne, har tabt alt på gulvet. Den magt, som partiet søgte efter, er gået tabt i iveren efter at tækkes den bestående magt.

Kristian Thulesen Dahl må føle sig meget sikker, siden han ikke kan regne ud, at Dansk Folkepartis kurs med sikkerhed vil få Dansk Samling i Folketinget ved det næste valg.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
20.07.19, 01:42
Grønlandske familier fik hjælp fra danske frivillige, da flodbølgen ramte.   Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.07.19, 12:24
Integrationsministeren skal have ros for at stå fast. Jeg udtrykker et lønligt håb om, at ministeren i fremtiden holder fast i, at han ikke udtaler sig om fakta, han ikke kender, og konsekvenser, han ikke har gennemtænkt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.07.19, 16:09
Det midlertidigt besatte område er heldigvis en lise for sjælen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.07.19, 21:38
Under 1 af 10 muslimske indvandrere bliver integreret. Læs mere
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere
Af Signe Munk
11.07.19, 16:00
Skønhedsindustrien, samfundet og vi selv har et fælles ansvar for de skønhedsidealer, som lægger et enormt præstationspres på især unge. Læs mere