<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Fredrik Reinfeldts dybe had

Sveriges statsminister gennem otte år omtaler Sverigedemokraternes vælgere, som var de psykiatriske tilfælde.

Fra 2006 til 2014 havde Sverige en såkaldt borgerlig regering under ledelse af Moderaternes formand Fredrik Reinfeldt. Ved valget til Rigsdagen i september 2014 gik Moderaterne kraftigt tilbage fra 30 procent til 23,2 procent af stemmerne. Samtidig gik Sverigedemokraterne endnu mere frem med 7,2 procentpoint, en stor del hentet fra netop Moderaterne.

Nu har Fredrik Reinfeldt så udgivet en bog om sine 25 år i politik. Han holder sig ikke tilbage, når han skal beskrive, hvem der efter hans opfattelse stemmer på Sverigedemokraterne. Læs blot med:

Sverigedemokraterne samler ”de fleste af landets racister og stærkt fremmedfjendtlige”. Til disse skal lægges en ”stor mængde bredt misfornøjede vælgere. De er misfornøjede med deres eget liv og det område, de bor i. De mistror alle med magt, såvel politikere som repræsentanter fra medierne”. Fredrik Reinfeldt beskriver i øvrigt Sverigedemokraternes vælgere som ”afvigere”. 

Det kan tilføjes, at det ifølge en meningsmåling ikke længere kun er 12,9 procent af de svenske vælgere, der er ”afvigere”, men snarere en fjerdedel, idet den seneste måling gør Sverigedemokraterne til Sveriges største parti med 25,2 procent af stemmerne

Kunne det ske herhjemme?

Nej, det vil heldigvis være helt udelukket, at en tidligere statsminister udtaler sig så afskyeligt om f.eks. Dansk Folkepartis vælgere. Hvad vi ser her, er elitesverige for fuld udblæsning. Landet med en presse, der nådesløst forfølger ”afvigere” og hænger dem ud på forsiden, efter at selvsamme presse først har begået kriminelle handlinger. Landet med politikere, der uden at blinke gør svenskerne hjemløse i eget land. Og landet med en kulturelite så venstreorienteret, at det i en dansk sammenhæng er yderligtgående.

Sverige er et ekstremt land, ikke på grund af sine ”afvigere”, der lykkeligvis stemmer på Sverigedemokraterne i større og større tal. Næ, Sverige er ekstremt på grund af sin ryggesløse elite, der med et dybt had til eget folk sværter dem som psykiatriske tilfælde, når de tillader sig at stemme ”forkert”.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.20, 08:29
DFs nye forslag rummer et afgørende perspektiv for at redde et samlet Danmark Læs mere
Af Nauja Lynge
30.11.20, 07:22
Usandsynligt at Kim Kielsen fortsætter som landsstyreformand. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
29.11.20, 23:42
Hvad blev der af ansvarsfølelsen og fællesskabet, hvis det enkelte land sætter egne økonomiske interesser over Europas borgeres helbred? Læs mere
Af Mikael Jalving
29.11.20, 10:00
Den socialdemokratiske regering sniksnakker om Muhammed og overlader problemerne til næste generation. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
28.11.20, 01:48
At forlade trygge velfærdsdanmark for at tilslutte sig ISIS gør det svært at tro på, at selvsamme mennesker vil dele værdier med det velfærdssamfund, de vendte ryggen. Læs mere
Af Utku H. Güzel
27.11.20, 21:03
Hvor stiller det så os helt almindelig dødelige? Ja, vi ser vel bare pænt på, imens politikerne - altså de mennesker, som vi ikke stoler på, men som styrer landet og sætter reglerne for, hvad vi må og ikke må m.m., endnu engang udstiller deres hykleri. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
27.11.20, 20:17
Man bør gøre sig endog meget store anstrengelser for at lade være, fordi man ellers er uden selvkontrol. Læs mere
Af Nauja Lynge
27.11.20, 19:48
Jeg vil have demokratiet tilbage, og kampen om corona skal foregå på befolkningen præmisser. Læs mere
Af Mikael Jalving
27.11.20, 14:53
Det sværeste af alt på en sort fredag: At komme arvesynden i hu. Læs mere
Af Marie Høgh
27.11.20, 14:00
Det uhyggelige​ er ikke Mette Frederiksen, men den socialistiske tyrkertrostat som ”den gode hyrde”. Læs mere