Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Fredrik Reinfeldts dybe had

Sveriges statsminister gennem otte år omtaler Sverigedemokraternes vælgere, som var de psykiatriske tilfælde.

Fra 2006 til 2014 havde Sverige en såkaldt borgerlig regering under ledelse af Moderaternes formand Fredrik Reinfeldt. Ved valget til Rigsdagen i september 2014 gik Moderaterne kraftigt tilbage fra 30 procent til 23,2 procent af stemmerne. Samtidig gik Sverigedemokraterne endnu mere frem med 7,2 procentpoint, en stor del hentet fra netop Moderaterne.

Nu har Fredrik Reinfeldt så udgivet en bog om sine 25 år i politik. Han holder sig ikke tilbage, når han skal beskrive, hvem der efter hans opfattelse stemmer på Sverigedemokraterne. Læs blot med:

Sverigedemokraterne samler ”de fleste af landets racister og stærkt fremmedfjendtlige”. Til disse skal lægges en ”stor mængde bredt misfornøjede vælgere. De er misfornøjede med deres eget liv og det område, de bor i. De mistror alle med magt, såvel politikere som repræsentanter fra medierne”. Fredrik Reinfeldt beskriver i øvrigt Sverigedemokraternes vælgere som ”afvigere”. 

Det kan tilføjes, at det ifølge en meningsmåling ikke længere kun er 12,9 procent af de svenske vælgere, der er ”afvigere”, men snarere en fjerdedel, idet den seneste måling gør Sverigedemokraterne til Sveriges største parti med 25,2 procent af stemmerne

Kunne det ske herhjemme?

Nej, det vil heldigvis være helt udelukket, at en tidligere statsminister udtaler sig så afskyeligt om f.eks. Dansk Folkepartis vælgere. Hvad vi ser her, er elitesverige for fuld udblæsning. Landet med en presse, der nådesløst forfølger ”afvigere” og hænger dem ud på forsiden, efter at selvsamme presse først har begået kriminelle handlinger. Landet med politikere, der uden at blinke gør svenskerne hjemløse i eget land. Og landet med en kulturelite så venstreorienteret, at det i en dansk sammenhæng er yderligtgående.

Sverige er et ekstremt land, ikke på grund af sine ”afvigere”, der lykkeligvis stemmer på Sverigedemokraterne i større og større tal. Næ, Sverige er ekstremt på grund af sin ryggesløse elite, der med et dybt had til eget folk sværter dem som psykiatriske tilfælde, når de tillader sig at stemme ”forkert”.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.