Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det bliver et nej den 3. december

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har forregnet sig noget så grusomt, da han udskrev folkeafstemning om retsforbeholdet.

Man skal altid være forsigtig med at påstå, at den er hjemme, før den er det, inden bjørnen er skudt, prematurt i forhold til den fede dames syngen og så videre. Men virkeligheden har forandret sig på rasende kort tid. Vi er nået til en af historiens diskontinuiteter.

Historien er skruet så listigt sammen, at vi det meste af tiden ikke mærker, at den er der. Tiden går, og klokken slår, og der sker ikke noget sådan for alvor. Vi forledes derfor til at tro, at det vil vedblive på den måde, som vi er blevet vænnet til gennem årtier, somme tider mange årtier.

Og så sker der meget hurtigt noget, der får historien til at dreje i en anden retning. Det ved vi, thi det er, hvad der altid er sket i fortiden, og følgelig vil det ske igen. Det er en af de få universalier i en tilværelse, der ellers udmærker sig ved at være svær at sætte på formel.

Sidste gang det skete, var i 1989, hvor et umenneskeligt system i Central- og Østeuropa blev sat på porten i løbet af ganske kort tid. Historiens diskontinuitet behøver dog ikke altid at lade noget bedre efterfølge. Tænk på 1914, hvor Europa kastede sig ud i en selvmordsakt efter årtier med fred og ”vished” om, at man var gået ind i en ny og bedre tidsalder. Dén drøm slukkedes senest ved Somme og Verdun.

EU’s implosion

Europas nærområder er eksploderet, og af samme grund vil EU implodere, falde sammen og blive til nationalstaternes Europa. Baggrunden – den ufattelige strøm af mennesker fra Afrika og Mellemøsten – er potentielt katastrofal, men virkningen vil blive den lykkelige, at molokken EU’s dage er talte.

Fra flere og flere lande lyder kravet om grænsekontrol mellem Europas stater for at hævde suveræniteten, for at få styr på, hvem der kommer ind

Fra højst overraskende kanter sættes der nu spørgsmålstegn ved den uendelige strøm af mennesker fra den tredje verden. Fra tidligere absolut førende inden for industrien for total forandring af Danmark, Andreas Kamm fra Dansk Flygtningehjælp og Anders Ladekarl fra Dansk Røder Kors, hører vi nu meldingen om, at dette ikke kan blive ved

Og lad mig tilføje for egen regning: Det bliver ikke EU, der løser denne eksistentielle udfordring for Europa. EU er som bekendt antitesen til Europa og kan kun gøre tingene værre. Nationalstaterne hugger den gordiske knude over ved at tilbageføre deres afgivne suverænitet og således genetablere Europas sande mening, som er et kontinent af nationalstater.

Dødt løb

Hvad statsminister Lars Løkke Rasmussen troede, var en smal sag, vil blive til hans største politiske nederlag. Den seneste måling fra Norstat viser dødt løb mellem ja- og nej-siden, 34 procent ja, 33 procent nej og hele 32 procent ved ikke. Da folkeafstemningen blev udskrevet for under to uger siden, viste den første måling et klart ja. Det har så allerede ændret sig nu, og det er der kun gode grunde til, hvorfor det er rimeligt at tro, at vi vil få et sikkert nej den 3. december.

Der er jo kun hæderlige årsager til at stemme nej. For at tage dem i rivende rækkefølge: EU har selv skabt problemet med grænseoverskridende kriminalitet ved at få gennemført Schengen, hvorfor vi ikke skal sige ja til en elendig lappeløsning med endnu mere afgivelse af suverænitet. EU er netop en molok, der kræver stadig større ofre, indtil Europa er ødelagt. EU er helt uden hæmninger og en fjende af det sande Europa. Og EU er ved at falde sammen som følge af masseindvandringen, som EU er ude af stand til at håndtere, fordi EU er indsovset i en universalistisk tænkning, der hader nationer og derfor hverken kan eller vil beskytte selvsamme nationer.

Det kan kun Europas lande selv gøre. Kun Danmark kan beskytte sig selv. Derfor stemmer danskerne nej i stort tal den 3. december.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Jens Philip Yazdani
23.10.19, 12:19
Fuck om folk er muslimer. Det er nemlig ikke dét, det drejer sig om, når du mister dit job, når din mor på plejehjemmet pisser sig selv i bukserne uden at få dem skiftet, eller når dine børn får lov at sidde grædende i et hjørne for sig selv henne i børnehaven. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.10.19, 11:45
Mit bud er, at regeringen er så vant til tal og regneark, når de ser på mennesker, at de helt har glemt, hvad faglighed er. De er blevet ude af stand til at vise tillid og kan kun tage stilling til mennesker, hvis menneskets hele fremtid bliver reduceret til “10” eller “4”. Læs mere
Af Mikael Jalving
22.10.19, 11:26
Og førende forskere har som sædvanlig ikke fattet en bønne. Læs mere
Af Peter Kofod
22.10.19, 10:13
Statsministeren slår sig op som folkets stemme i EU-samarbejdet, men intet kunne være mere forkert. Det viser hendes partis handlinger i Bruxelles. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
22.10.19, 06:44
Den har det hele: Ritualer, renhed og skel mellem de omvendte og uomvendte Læs mere
Af Peter Kofod
21.10.19, 11:46
Lad mig sige det ligeud: Jeg håber, brexit bliver gennemført - og jeg ser mig til, at det endelig bliver klaret. Læs mere
Af Camilla Burgwald
21.10.19, 09:54
Kun halvdelen af forældre til børn i 4. og 7. klasse taler med deres børn om børnenes onlineliv. Så hvem skal lære børnene, at det også er sundt at slukke – Youtube, Snapchat eller Tiktok? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.19, 22:17
Men ingen er skyldig uden dom Læs mere