<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Helt utilstrækkeligt

Dagens aftale om en ”stramning” af udlændingeloven er begyndelsen til enden for denne regering og især for Dansk Folkeparti.

Partierne i blå blok er blevet enige om at indføre en ydelse for anerkendte asylsøgere, der ligger på niveau med SU med forsørgertillæg og en sprogbonus. Integrationsminister Inger Støjberg meddeler, at ”Det her er den første stramning, man kommer til at se. Det er et straksindgreb, som vi annoncerede i valgkampen. Og så kommer vi senere til de næste elementer

Dansk Folkepartis Martin Henriksen kalder aftalen for ”en god begyndelse” og tilføjer: ”Men der er selvfølgelig brug for mere. Vi har en forventning om, at vi sætter os ned og gennemfører yderligere stramninger”. 

Brug for mere? Holder han os for nar? Det må han da gøre efter dette fatale svigt af Dansk Folkeparti. Lad os lige slå et par ting fast:

Regeringspartiet Venstre vil under ingen omstændigheder røre ved konventionerne, herunder FN’s flygtningekonvention. Det er fuldkommen fatalt i forhold til at få bremset den uendelige strøm fra Mellemøsten og Afrika. Alligevel vil Dansk Folkeparti ikke true med at vælte regeringen. På trods af, at det er uden for enhver tvivl, at Danmark, dansk identitet og dansk levevis vil blive aldeles udhulet, hvis ikke der som et minimum sker følgende:

Det danske folk skal af mindst et politisk parti i Folketinget have klar besked om, at den nuværende katastrofekurs netop er en katastrofekurs. Således oplyst kan danskerne i massiv grad støtte det eller de partier, der fortæller danskerne, hvordan de faktiske forhold ser ud.

Hvor der ikke bliver strammet

Intet har vi hørt om, at tallet for familiesammenføringer som følge af det voldsomt forøgede antal anerkendte asylsøgere tordner derud ad. Ingen meldinger om, at man som et mindstemål vil nedbringe den afsindigt høje anerkendelsesprocent, der i øjeblikket ligger på 90. Og altså intet om den selvmordspagt, som FN’s flygtningekonvention udgør.

Vi ved, hvad der venter os, nemlig svenske og franske tilstande. Vi ved, at det vil blive værre endnu, meget værre. Og til trods for denne sikre viden har Dansk Folkeparti altså valgt at støtte denne regering, der intet effektivt vil gøre for at sikre Danmarks frihed og selvstændighed, kort sagt en sikring af, at Danmark forbliver danskernes hjemland.

Dansk Folkeparti har kun ganske kort tid til at ændre kurs. Når asyltallene hen over sommeren viser sig at være uacceptabelt høje – på trods af dagens melding om denne ”stramning” – vil tiden løbe hastigt ud for Dansk Folkeparti.

Vil Dansk Folkeparti komme for sent til historien? Ja, det er jeg overbevist om, at partiet vil. Dagens aftale fortæller det. Dansk Folkeparti har valgt magten og partiet frem for Danmark. Den slags går kun et vist stykke tid. Derefter er der parlamentarisk afregning ved kasse et.

 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
24.10.21, 16:35
Radio Loud skifter navn til 24syv. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.10.21, 08:45
En dag vil historikere sammenligne det 21. århundredes dommedagsbasuner med middelalderens og undre sig over, hvor velstanden dog blev af. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
23.10.21, 22:00
Mere end 180.000 sundhedspersonale har betalt med deres liv under covid-19-pandemien Læs mere
Af Nauja Lynge
23.10.21, 21:38
Selvstændighed for Grønland er dagdrømmeri ifølge tidligere formand for selvstyrekommission, men måske skal vi se nærmere på, hvorfor disse dagdrømmerier fortsat sætter dagsordenen. Læs mere
Af Jesper Theilgaard
23.10.21, 14:00
Det burde give nervøse trækning hos alverdens regeringer og deres befolkninger, når optakten til COP26 i Glasgow er så nedslående, som tilfældet er. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
22.10.21, 11:00
Mette Frederiksen lever til fulde op til sit løfte om at ligne Anker Jørgensen. Hans økonomiske politik kom nær afgrunden. Hvad med efterfølgerens? Hvor ender den? Læs mere
Af Henrik Dahl
21.10.21, 13:45
En klumme i svenske Aftonbladet er en opvisning i, hvordan man gør vold på virkeligheden, så den passer til ens egen opfattelse af den. Læs mere
Af Søren Gade
21.10.21, 13:00
Priserne på gas og el eksploderer, men hvad er alternativet? Atomkraften har været placeret i skammekrogen i årtier. Men vi har ikke råd til at negligere energiformens muligheder som en del af en grøn løsning. Læs mere
Af Gitte Seeberg
21.10.21, 08:19
Danmark tager ikke ligestillingen alvorligt nok, og det har konsekvenser for placering på internationale ranglister, så det er på høje tid, at sagen tages op i Folketinget. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.10.21, 08:45
Igen og igen møder vi indvandringens iboende dilemma, som tvinger os til at tage politisk stilling. Læs mere