Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Helt utilstrækkeligt

Dagens aftale om en ”stramning” af udlændingeloven er begyndelsen til enden for denne regering og især for Dansk Folkeparti.

Partierne i blå blok er blevet enige om at indføre en ydelse for anerkendte asylsøgere, der ligger på niveau med SU med forsørgertillæg og en sprogbonus. Integrationsminister Inger Støjberg meddeler, at ”Det her er den første stramning, man kommer til at se. Det er et straksindgreb, som vi annoncerede i valgkampen. Og så kommer vi senere til de næste elementer

Dansk Folkepartis Martin Henriksen kalder aftalen for ”en god begyndelse” og tilføjer: ”Men der er selvfølgelig brug for mere. Vi har en forventning om, at vi sætter os ned og gennemfører yderligere stramninger”. 

Brug for mere? Holder han os for nar? Det må han da gøre efter dette fatale svigt af Dansk Folkeparti. Lad os lige slå et par ting fast:

Regeringspartiet Venstre vil under ingen omstændigheder røre ved konventionerne, herunder FN’s flygtningekonvention. Det er fuldkommen fatalt i forhold til at få bremset den uendelige strøm fra Mellemøsten og Afrika. Alligevel vil Dansk Folkeparti ikke true med at vælte regeringen. På trods af, at det er uden for enhver tvivl, at Danmark, dansk identitet og dansk levevis vil blive aldeles udhulet, hvis ikke der som et minimum sker følgende:

Det danske folk skal af mindst et politisk parti i Folketinget have klar besked om, at den nuværende katastrofekurs netop er en katastrofekurs. Således oplyst kan danskerne i massiv grad støtte det eller de partier, der fortæller danskerne, hvordan de faktiske forhold ser ud.

Hvor der ikke bliver strammet

Intet har vi hørt om, at tallet for familiesammenføringer som følge af det voldsomt forøgede antal anerkendte asylsøgere tordner derud ad. Ingen meldinger om, at man som et mindstemål vil nedbringe den afsindigt høje anerkendelsesprocent, der i øjeblikket ligger på 90. Og altså intet om den selvmordspagt, som FN’s flygtningekonvention udgør.

Vi ved, hvad der venter os, nemlig svenske og franske tilstande. Vi ved, at det vil blive værre endnu, meget værre. Og til trods for denne sikre viden har Dansk Folkeparti altså valgt at støtte denne regering, der intet effektivt vil gøre for at sikre Danmarks frihed og selvstændighed, kort sagt en sikring af, at Danmark forbliver danskernes hjemland.

Dansk Folkeparti har kun ganske kort tid til at ændre kurs. Når asyltallene hen over sommeren viser sig at være uacceptabelt høje – på trods af dagens melding om denne ”stramning” – vil tiden løbe hastigt ud for Dansk Folkeparti.

Vil Dansk Folkeparti komme for sent til historien? Ja, det er jeg overbevist om, at partiet vil. Dagens aftale fortæller det. Dansk Folkeparti har valgt magten og partiet frem for Danmark. Den slags går kun et vist stykke tid. Derefter er der parlamentarisk afregning ved kasse et.

 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
14.12.19, 13:09
Grønland meldte sig ud af EU (dengang EF) og er stadig en del af rigsfællesskabet. Boris Johnson kunne jo hjælpe Skotland med at forhandle en god aftale på plads. Læs mere
Af Utku H. Güzel
14.12.19, 11:16
Selvom jeg i mit indlæg talte om den rige hvide mand, så fik jeg endnu engang middelklassens hvide mands vrede at smage. Læs mere
Af Mikael Jalving
13.12.19, 20:00
England trængte til en afgørelse – og fik det. Selv Margaret Thatcher må smile anerkendende fra de evige jagtmarker. Læs mere
Af Martin Ågerup
13.12.19, 16:02
Skaber briterne et ”Singapore i Nordsøen” eller et ”Venezuela i Nordsøen”? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.12.19, 11:55
De mener det, de englændere, de vil ud af EU. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
13.12.19, 11:15
Tillykke med valget. Tillykke til UK. Tillykke til Europa. Læs mere
Af Nauja Lynge
13.12.19, 09:15
Man kan ikke tale om Grønland uden at pege på landets svøbe: Socialområdet. Den usynlige mur af problemer og fordomme er et samfundsproblem, som vi er nødt til at bede både de grønlandske og danske politikere om at gå helhjertet ind i. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
13.12.19, 08:27
Hvorfor er vi begyndt at hylde folk, der er utro? Læs mere
Af Søren Gade
12.12.19, 14:30
Den ofte hadefulde tone på nettet afholder mange fra at give deres mening til kende. Det er et problem for ytringsfriheden. Og vi er ikke de bedste rollemodeller for vores børn, hvis vi selv hidser os uhæmmet op. Læs mere