Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvilket frydefuldt resultat

Langt over forventning blev Dansk Folkeparti det største parti i blå blok. Det kaster interessante muligheder af sig.

Landsresultatet foreligger nu, og blå blok har vundet. Ikke med nogen klar sejr, men trods alt med 51,9 procent af stemmerne. Det er ikke specielt overraskende, at journalisterne trods alt ikke fik held med sig i deres iver efter at sikre en rød valgsejr. Længere rækker propagandaen heller ikke.

Temmelig sensationelt er det derimod, at Dansk Folkeparti bliver større end Venstre, som er det ”naturlige” statsministerparti, når blå blok vinder. Det betyder noget meget vigtigt, som jeg gerne skal skære ud i pap:

Dansk Folkeparti får ikke statsministerposten. Den erhverver Lars Løkke Rasmussen som formand for et stærkt decimeret Venstre. Men Dansk Folkeparti vil være pisket til at indgå i en kommende borgerlig regering. Og i det øjeblik bliver Dansk Folkeparti sat på prøve, som de ikke er blevet før.

Hvis ikke Dansk Folkeparti som et minimum kan levere en meget markant reduktion i asylsøgertallet, vil Dansk Folkeparti blive skandaliseret i løbet af meget kort tid. Lakmusprøven over dem alle er, at Dansk Folkeparti meget hurtigt og vedvarende får bremset den uendelige tilstrømning til Danmark af for størstedelens vedkommende uintegrerbare mennesker.

Mit bud er, at Dansk Folkeparti ikke vil være i stand til at levere varen samtidig med, at Dansk Folkeparti er nødt til at påtage sig det tunge ansvar, som deltagelse i en regering vil medføre.

Om meget kort tid vil det derfor stå klart, at Dansk Folkeparti er blevet et systemparti på linje med de øvrige otte partier (Alternativet er retfærdigvis en undtagelse).

Og når det går op for tilstrækkeligt mange vælgere, at Dansk Folkeparti ikke tilbyder løsninger, men kun systemløsninger, vil Dansk Folkeparti få det helvedes hedt.

Når den dag kommer, vil Dansk Folkepartis vælgere stå over for en anden valmulighed. De vil have mulighed for at stemme på et parti, der vil gøre det, som Dansk Folkeparti burde have gjort for længst.

Det er alene op til Dansk Folkeparti selv, om de vil svigte danskerne, eller om de vil hjælpe os.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
28.01.20, 13:51
Inden længe kommer der nok en opfordring fra amerikanerne igen, hvor de advarer om at undskylde overfor Kina. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
28.01.20, 13:04
JP skal bringe tegninger, jeg ikke bryder mig om Læs mere
Af Mikael Jalving
28.01.20, 10:19
Øjebliksbillede af en retskultur i frit fald efter frifindelsen af en dødsbilist ved Retten i Aarhus. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
28.01.20, 00:04
Regeringens valgløfter er uden hold i virkeligheden Læs mere
Af Jens Kindberg
27.01.20, 20:52
De brokker sig over, at de ikke kan tiltrække virksomheder, fordi de mangler veje og havne. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
27.01.20, 11:35
Der er ingen grund til at poste flere skattekroner i omdeling af post Læs mere
Af Nauja Lynge
26.01.20, 10:47
Flere udenlandske medier opfordrer til at besøge Grønland, inden isen smelter. Læs mere
Af Mikael Jalving
26.01.20, 07:00
Sandheden er, at vor udlændingepolitik igennem snart 40 år har været alt andet end retfærdig, realistisk, fast og fair. Læs mere
Af Nauja Lynge
25.01.20, 22:25
Skulle det forhold engang ændre sig, så laver vi en ny strategi. Indtil da er vi forenet i et kongerige, og det tager vi udgangspunkt i, når vi udformer en strategi. Læs mere