Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvilket frydefuldt resultat

Langt over forventning blev Dansk Folkeparti det største parti i blå blok. Det kaster interessante muligheder af sig.

Landsresultatet foreligger nu, og blå blok har vundet. Ikke med nogen klar sejr, men trods alt med 51,9 procent af stemmerne. Det er ikke specielt overraskende, at journalisterne trods alt ikke fik held med sig i deres iver efter at sikre en rød valgsejr. Længere rækker propagandaen heller ikke.

Temmelig sensationelt er det derimod, at Dansk Folkeparti bliver større end Venstre, som er det ”naturlige” statsministerparti, når blå blok vinder. Det betyder noget meget vigtigt, som jeg gerne skal skære ud i pap:

Dansk Folkeparti får ikke statsministerposten. Den erhverver Lars Løkke Rasmussen som formand for et stærkt decimeret Venstre. Men Dansk Folkeparti vil være pisket til at indgå i en kommende borgerlig regering. Og i det øjeblik bliver Dansk Folkeparti sat på prøve, som de ikke er blevet før.

Hvis ikke Dansk Folkeparti som et minimum kan levere en meget markant reduktion i asylsøgertallet, vil Dansk Folkeparti blive skandaliseret i løbet af meget kort tid. Lakmusprøven over dem alle er, at Dansk Folkeparti meget hurtigt og vedvarende får bremset den uendelige tilstrømning til Danmark af for størstedelens vedkommende uintegrerbare mennesker.

Mit bud er, at Dansk Folkeparti ikke vil være i stand til at levere varen samtidig med, at Dansk Folkeparti er nødt til at påtage sig det tunge ansvar, som deltagelse i en regering vil medføre.

Om meget kort tid vil det derfor stå klart, at Dansk Folkeparti er blevet et systemparti på linje med de øvrige otte partier (Alternativet er retfærdigvis en undtagelse).

Og når det går op for tilstrækkeligt mange vælgere, at Dansk Folkeparti ikke tilbyder løsninger, men kun systemløsninger, vil Dansk Folkeparti få det helvedes hedt.

Når den dag kommer, vil Dansk Folkepartis vælgere stå over for en anden valmulighed. De vil have mulighed for at stemme på et parti, der vil gøre det, som Dansk Folkeparti burde have gjort for længst.

Det er alene op til Dansk Folkeparti selv, om de vil svigte danskerne, eller om de vil hjælpe os.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Jens Philip Yazdani
23.10.19, 12:19
Fuck om folk er muslimer. Det er nemlig ikke dét, det drejer sig om, når du mister dit job, når din mor på plejehjemmet pisser sig selv i bukserne uden at få dem skiftet, eller når dine børn får lov at sidde grædende i et hjørne for sig selv henne i børnehaven. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.10.19, 11:45
Mit bud er, at regeringen er så vant til tal og regneark, når de ser på mennesker, at de helt har glemt, hvad faglighed er. De er blevet ude af stand til at vise tillid og kan kun tage stilling til mennesker, hvis menneskets hele fremtid bliver reduceret til “10” eller “4”. Læs mere
Af Mikael Jalving
22.10.19, 11:26
Og førende forskere har som sædvanlig ikke fattet en bønne. Læs mere
Af Peter Kofod
22.10.19, 10:13
Statsministeren slår sig op som folkets stemme i EU-samarbejdet, men intet kunne være mere forkert. Det viser hendes partis handlinger i Bruxelles. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
22.10.19, 06:44
Den har det hele: Ritualer, renhed og skel mellem de omvendte og uomvendte Læs mere
Af Peter Kofod
21.10.19, 11:46
Lad mig sige det ligeud: Jeg håber, brexit bliver gennemført - og jeg ser mig til, at det endelig bliver klaret. Læs mere
Af Camilla Burgwald
21.10.19, 09:54
Kun halvdelen af forældre til børn i 4. og 7. klasse taler med deres børn om børnenes onlineliv. Så hvem skal lære børnene, at det også er sundt at slukke – Youtube, Snapchat eller Tiktok? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.19, 22:17
Men ingen er skyldig uden dom Læs mere