Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

TV-Avisens grove manipulation

Tine Gøtzsche og Ask Rostrup vildledte helt bevidst seerne her til aften.

DR og TV-Avisen gjorde sig i dag kl. 18:30 skyldig i overlagt fusk for at få vælgerne til at foretrække rød blok.

Socialdemokraterne har i store annoncer pralet med, at der er skabt 40.000 nye private jobs, siden regeringen trådte til i 2011. Den historie er blevet pillet helt og aldeles fra hinanden af Dansk Arbejdsgiverforening (DA). Fuldtids- og deltidsstillinger er blevet regnet med hver især. Omregnes der, er der kun tale om 20.700 jobs. Kun 654 af disse fuldtidsjobs er gået til danskere, resten til udlændinge. Venstre har i modannoncer rundet de 654 op til 700 for at påpege Socialdemokraternes fup og fidus.

Ovenstående bekræftes af professor i økonomi Bo Sandemann Rasmussen. Han udtaler bl.a. til JP-Premium (ikke online), at han har set undersøgelsen fra DA og vurderer, at metoden til beregning er pålidelig. Tallet kan også være 100 eller 2.000, men tendensen er ikke til at tage fejl af: Langt hovedparten af de 20.700 fuldtidsstillinger er gået til udlændinge. Så skulle den vel ikke være til at misforstå.

Tine Gøtzsche og Ask Rostrup som bannerførere for rød blok

Her følger nogle af de kommentarer, som studievært Tine Gøtzsche og DR’ s politiske ekspert Ask Rostrup fandt passende kl. 18:30 om emnet:

”Valgkampens første dage har været fulde af tal…det kan være svært at konkludere, hvem der har ret…man kan altså ikke sige, hvem der har ret…tal og statistikker bliver taknemmelige…man kan lægge tal sammen på mange forskellige måder” (fra ca. minut 6:30). 

Der er tale om bevidst manipulation af vælgerne fra Tine Gøtzsche og Ask Rostrups side. De vide, at Socialdemokraterne oprindelig hævdede, at der var skabt 40.000 nye private arbejdspladser, som derpå er barberet ned til 20.700 fuldtidsstillinger. Tine Gøtzsche og Ask Rostrup også vide, at det ikke er svært at konkludere, hvem der har begået vælgerbedrag, og hvem der har anvendt tal fra Danmarks Statistik.

Gennem den skat, som går under navnet licens, skal vi altså acceptere, at et af Danmarks mest indflydelsesrige medier begår rendyrket propaganda for rød blok ved bevidst at fortie, hvordan historien hænger sammen.

At 80 procent af journalisterne stemmer i rød blok, vidste vi i forvejen. Nu ved vi også med den allerstørste sandsynlighed, at Tine Gøtzsche og Ask Rostrup hører til gruppen af de 80 procent.

Føj for den for et par uhæderlige DR-ansatte, vi har der i skikkelse af Tine Gøtzsche og Ask Rostrup. Hvorfor blå blok ikke går i kødet på journalisternes åbenlyse partiskhed, er en gåde.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Valgdebat

Marie Krarup: Danmark kan være væk om 100 år

Marie Krarup
Lader vi være med at vogte grænserne, og lader vi endnu flere migranter fra muslimske lande bosætte sig i landet, vil vi få et islamiseret land, der kommer til at adskille sig markant fra det land, vi kender i dag.

Debat: Det borgerlige Danmark tabte

Peder Bjerregaard
Når ”gevinstmaksimering” sættes over mennesker og klima, så siger vælgerne stop!