Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

500.000 savner et alternativ til Dansk Folkeparti

Klarere end nogensinde er det nu, at Dansk Samling er partiet, der kan komme i Folketinget. 12,9 procent af vælgerne vil overveje at stemme på et parti med en strammere udlændingepolitik end Dansk Folkepartis.

I en undersøgelse fra analyseinstituttet Wilke, bragt i JP i dag onsdag, ser vi det meget glædelige, at mere end 500.000 danskere ved, at Dansk Folkepartis udlændingepolitik er slap og ikke står mål med tidens krav. Det er nu åbenlyst, at et alternativ til Dansk Folkeparti er nødvendigt, og Dansk Samling udgør netop dette alternativ.

Jeg blev interviewet til JP i samme anledning, og det kan læses her

Undersøgelsens resultater

Først blev et repræsentativt udvalg af danskerne spurgt om følgende: ”Mener du, at Danmark som nation er truet udefra – f.eks. af indvandring eller EU?” Det siger 46 procent ja til, 45 procent svarer nej.

Så kommer de to virkeligt interessante spørgsmål. Først dette:

Savner du et parti, der har en strammere udlændingepolitik, end Dansk Folkeparti?”

12,8 procent svarer ja til dette, fordelt på 15,6 procent mænd og 10,3 procent kvinder. Det efterfølgende spørgsmål og dets resultater ligger helt i tråd med det netop nævnte:

Hvis der fandtes et national-konservativt parti til højre for Dansk Folkeparti med stop for indvandring som hovedemne, ville du så overveje at stemme på det?

12,9 procent ville overveje at stemme på et sådant national-konservativt parti, 15,0 procent af mændene, 10,9 procent af kvinderne. De 12,9 procent svarer til mere end 500.000 af de stemmeberettigede vælgere. Det er mange, virkeligt mange. Ikke alle disse vil formentlig stemme på et alternativ til Dansk Folkeparti ved valget, men mange vil, rigeligt til at få Dansk Samling i Folketinget.

De unge med mere

Den myte har længe floreret, at særligt de unge vil finde det multikulturelle samfund naturligt, fordi de er vokset op med det. Det passer ikke, og det rammer undersøgelsen fra Wilke en tyk pæl igennem. Den suverænt største andel, der kunne tænkes at ville stemme på et national-konservativt alternativ til Dansk Folkeparti, er de yngste vælgere mellem 18 og 29 år. Hele 18,2 procent bliver det til her. De unge har aldrig kendt andet end det multikulturelle samfund, og næsten hver femte dømmer det ude. Godt gået, I der skal overtage Danmark efter os andre.

Meget interessant er det også, at et alternativ til Dansk Folkeparti kun vil hente under halvdelen af sine mulige vælgere fra Dansk Folkeparti, 40,7 procent af disse i forhold til sidste valg. Over halvdelen vil komme fra især andre borgerlige partier, i rækkefølge Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti og Venstre, henholdsvis 14,2, 11,8 og 8,5 procent. De resterende fordeler sig på rød blok, ikke så mange, men stadig 2,4 fra Socialdemokraterne, 4,2 fra SF og imponerende 4,8 procent fra Enhedslisten. Kun De Radikale er ”rene” med 0,0 procent afgivet. Det viser, at en ordentlig erstatning for Dansk Folkeparti i høj grad vil kunne få stemmer uden for partiet, selvsamme Dansk Folkeparti, der meget snart har forskertset muligheden for at være danskernes talerør, hvad angår udlændingepolitik.

Dansk Samling

Dansk Samling har fået en meget stor tilstrømning af medlemmer inden for det sidste halvandet år, men vi behøver mange flere. Meld dig ind i Dansk Samling nu og fortæl så dine børn og børnebørn, at du gjorde, hvad du kunne, da Danmark var i nød. Det ordentlige alternativ findes nemlig, og det hedder Dansk Samling.

Mere end 500.000 danskere ved, at den er gal, og at der er brug for et parti i Folketinget, der kan tale danskernes og Danmarks sag. Vær med sammen med os andre i Dansk Samling.

P.S.

Følg med på min egen hjemmeside, hvor jeg uddyber, hvordan man hjælper Dansk Samling til at opstille så hurtigt som muligt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Anna Thygesen
22.03.19, 11:05
Den nordjyske sanger bliver altså nødt til at tale med en psykolog om sit mindreværdskompleks. Det er ikke til at holde ud at høre på. Og det klæder ham ikke. Læs mere
Af Anders Vistisen
22.03.19, 10:51
Medierne svigter deres rolle som neutrale iagttagere, når de tegner deres ensidige glansbillede af EU. Det er en dækning, der mest af alt minder om Komiske Ali i aktion. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.03.19, 19:02
Man konstaterer nøgternt, at de retoriske fronter skærpes. Nuvel, så lad os danse. Læs mere
Af Jan E Jørgensen
21.03.19, 15:37
Nej – politikere skal ikke skamme sig over at bede om "gratis arbejdskraft" Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.03.19, 13:52
Folketingsmedlemmerne er de mest privilegerede i kongeriget. Læs mere
Af Signe Munk
21.03.19, 13:43
Jeg har hørt folk sige, at sygeplejersker ikke skal tale deres fag ned. Det synes jeg simpelthen er en fej påstand. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
21.03.19, 12:44
Hver dag er sparedag i den offentlige sektor. Her bliver der færre og færre penge til børn og ældre. Læs mere
Af Harun Demirtas
21.03.19, 00:03
Husk den tone, vi har været præget af de seneste par år på valgdagen. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her