Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det ekstreme Sverige

Endnu en modig svensker har skrevet en vigtig bog om Sveriges udlændingepolitik og dens konsekvenser. Jan Tullberg er en af pionererne, der arbejder for at få åbnet svenskernes og omverdenens øjne for det vanvid, der pågår i Sverige.

Det er til det yderste deprimerende at beskæftige sig med Sverige og landets kurs mod afgrunden, kulturelt og økonomisk. Oplysning må der til, og det sker heldigvis også i stigende grad, senest med bogen Låsningen - en analys av svensk invandringspolitik af Jan Tullberg, ansat ved Stockholms Universitet. "Låsningen" betyder blokeringen på dansk, altså den udtalte uvilje mod at dikutere konsekvenserne af den førte politik.

Jan Tullbergs bog er én lang opremsning i den ulykke, som den ikke-vestlige indvandring samlet set betyder for Sverige. Samtidig er dokumentationen så grundig, som det overhovedet er mulig, i et land, hvis eliter har gjort det til den højeste dyd ikke at informere det svenske folk om, hvad der foregår.

Journaliststanden

Svenske journalister nyder den laveste grad af tillid i den svenske befolkning. Det tror pokker. Journaliststandens fornemste opgave er at se kritisk på den politik, som magthaverne fører. Hvad gør de svenske medier i stedet? De indgår i et symbiotisk forhold med politikerne, hvor bestemte forhold ikke må omtales eller kun må omtales, så det er enten svenskerne eller det svenske samfunds skyld, når langt hovedparten af minoritetsgrupperne klarer sig dårligt i gennemsnit samtidig med, at alt for mange fra disse grupper har en overkriminalitet, der siger spar to.

I kapitlet om kriminalitet fortæller Jan Tullberg om en undersøgelse fra 2005 fra BRÅ, det såkaldt Kriminalitetsforebyggende Råd. I folkemunde betyder BRÅ Brottsfornekande rådet, det kriminalitetsbenægtende Råd med andre ord. Siden 2005 er der ikke blevet offentliggjort tal for kriminalitet baseret på etnisk tilhørsforhold, så Jan Tullberg må lade sig nøje med tal, der er ni år gamle.

For alle typer kriminalitet har udenlandsk fødte en overkriminalitet på 150 procent, altså to en halv gange mere end indenlandsk fødte. For "mishandling af ubekendt mand" er overkriminaliteten på 300 procent og for voldtægt på 400 procent. Der er narturligvis store etniske forskelle. Østasiater er mindre kriminelle end etniske svenskere, mens arabere fra Nordafrika ligger på 270 procent, altså 3,7 gange mere kriminelle end gennemsnittet af etniske svenskere.

Efterkommernes kriminalitet er ifølge BRÅ noget lavere end indvandrernes, nemlig 2,0 mod 2,5. i forhold til 1 for etniske svenskere. Det kan undre, eftersom erfaringer fra Danmark viser det modsatte mønster, nemlig at efterkommerne er mere kriminelle end indvandrerne. 

Økonomien

Jan Tullberg når frem til, at den ikke-vestlige indvandring årligt står de svenske skatteydere i omtrent 125 milliarder svenske kroner årligt. Dette tal fremkommer ved at se på samtlige meromkostninger forbundet med ikke-vestlig indvandring. Det er således ikke nok at se på overførslerne. Voldsomme ekstraudgifter til kriminalforsorgen, sundhedssektoren og skolevæsenet må også tælles med. Jan Tullberg skriver, at de 125 milliarder svenske kroner er et skøn, det vil sige, at tallet kan være højere eller lavere. Det er snarere højere, hvis man ikke nøjes med at se på den offentlige økonomi, men også inddrager den private. Effekten af at presse etniske svenskere ud af arbejdsmarkedet og af at belaste boligsektoren betyder, at de samlede omkostninger ifølge Jan Tullberg kan være dobbelt så høje, altså 250 milliarder svenske kroner eller syv procent af det årlige svenske BNP.

Afgørende er selvfølgelig, at ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres erhvervsfrekvens ligger milevidt fra hinanden.

Det ekstreme Sverige

På næsten alle måder er Sverige et særtilfælde. Den politiske debat er langt mere hadefuld over for kritikere af den førte kurs, og Jan Tullberg beskriver, hvordan den yderste venstrefløj drømmer søde drømme om revolution i Sverige med dem selv som avantgarden og indvandrerne som fodsoldaterne. Liberalisterne ser for sig en økonomi med store lavtlønsgrupper, al den stund de ikke-vestlige i gennemsnit klarer sig så ringe.

Sverige har ikke megen tid til at komme på ret køl. Jan Tullberg har gjort sit land en stor tjeneste ved at skrive denne bog. Tænk på Sverige.Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Jaleh Tavakoli
19.02.19, 13:32
Hvor mange gange skal en imam have lov til at snyde os, før det officielle Danmark skærer alle bånd til vedkommende? Læs mere
Af Nauja Lynge
19.02.19, 11:04
Eksperimentets vigtigste redskab er offerkortet, som trækkes efter forgodtbefindende. Typisk sker det (som nu) i en valgkamp, eller når man vil opnå noget fra dansk side. Læs mere
Af Jesper Guldbrandsen
19.02.19, 10:56
Det er ikke dem, som rejser på de største strækninger, der kommer til at mærke konsekvenserne. Læs mere
Af Anders Vistisen
19.02.19, 10:06
Når EU og pro-europæeren Morten Løkkegaard skal indstille det moralske kompas, bliver hånden holdt over vennerne, mens de upopulære regeringer skal straffes Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.02.19, 12:03
Forfatterne kan da ikke selv tro på, at problemerne kan løses. Læs mere
Af Josephine Fock
18.02.19, 08:01
De konstante lovændringer på udlændingeområdet har enorme konsekvenser for mennesker med flygtningebaggrund. Samtidig efterlader stramningerne frivillige i meget vanskelige dilemmaer i forhold til flygtninges sundhed, familiesammenføring og integration Læs mere
Af Nauja Lynge
17.02.19, 17:40
Klogt; for det er nemlig blevet på bekostning af børn og unge, at uddannelse, sundhed og socialområdet nedprioriteres til fordel for kommissioner. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.02.19, 13:33
Statsrevisorerne bør honoreres efter fremmøde. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.02.19, 06:35
Her søger jeg mørke og stilhed for bedre at kunne håndtere lyset, larmen og løgnen. Læs mere
Af Christel Schaldemose
16.02.19, 10:03
Social dumping er en kæmpe udfordring i EU, derfor skal den også løses i EU. Der er gode tiltag på vej, men i Socialdemokratiet har vi flere svar på, hvordan vi bekæmper social dumping. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her