Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

DF's skæbnevalg: Et parti kan ødelægge sig selv, selv om der er mere brug for det end nogensinde

Jeg er i den lidt underlige position, at jeg støtter både Martin Henriksen og Morten Messerschmidt af den simple grund, at de begge mener det alvorligt - og jeg håber det bedste, uanset hvem der vinder.

Digteren og forfatteren Valdemar Rørdam skrev den berømte sentens ”aldrig kan et folk forgå, som ikke vil det selv”. At han så skandaliserede sig selv ved i 1941 at hylde Nazitysklands angreb på Sovjetunionen, ændrer ikke ved sandheden i hans ord.

Valdemar Rørdams ord randt mig i hu, fordi det også kan overføres til Dansk Folkepartis tilsyneladende dødsdrift i forbindelse med det forbitrede formandsvalg, der finder sted søndag. Et parti kan også ødelægge sig selv, selv om der er mere brug for det end nogensinde.

Da jeg første gang stemte på Dansk Folkeparti i 2001, var der i omegnen af 270.000 mennesker med ikkevestlig baggrund i Danmark. I 2021 var dette tal steget til ca. 520.000 personer.

Den udvikling stod mig klart fra 2010, og jeg kritiserede derfor Dansk Folkeparti for ikke at råbe meget højere op om, at det kun var stigningstakten, der var faldet siden regeringsskiftet i 2001.

Det står mig i dag klart, at der ikke desto mindre er mere brug for et handlekraftigt Dansk Folkeparti, hvilket måske kan lyde mærkeligt, når jeg nu har været en til tider arg kritiker af Dansk Folkeparti, og hvor jeg med ringe held forsøgte at etablere et alternativ i form af Dansk Samling, som jeg fortsat er beæret over at være formand for.

Nye Borgerlige skal anerkendes for at være blevet alternativet til Dansk Folkeparti, men det får mig ikke til at ville stemme på partiet, heller ikke til næste valg. Og lad mig i den anledning komme med en erkendelse:

For nogle år siden udtalte jeg i et radioprogram på hedengangne Radio24syv, at jeg ved valget i 2019 havde stemt på Nye Borgerlige. Jeg må have været nervøst anlagt den dag. Jeg stemte såmænd i virkeligheden på Stram Kurs, som desværre forspildte sine ellers glimrende muligheder for at passere spærregrænsen på to pct.

Derudover stemte jeg i arrigskab over Dansk Folkeparti på Liberal Alliance i 2011, hvilket jeg fortryder langt mere end min stemme på Stram Kurs, min medblogger Henrik Dahls uvisnelige fortjenester til trods.

Ellers har jeg siden 2001 ved enhver lejlighed stemt på Dansk Folkeparti uanset typen af valg, og jeg håber at gøre det igen i 2023, eller hvornår der nu bliver valg.

Jeg er ikke en del af det bitre opgør i Dansk Folkeparti og kan blot sige, at jeg er i den lidt underlige position, at jeg støtter både Martin Henriksen og Morten Messerschmidt af den simple grund, at de begge mener det alvorligt og derfor ser fortsat ikkevestlig indvandring til Danmark som en eksistentiel trussel mod det etnisk danske folks levevis og kultur i bredeste forstand.

Jeg kan kun støtte et parti og politikere, der mener det alvorligt med, at den ikkevestlige indvandring ikke bare skal standses nærmest fuldstændigt, men også rulles tilbage på Grundlovens og retsstatens grund, som jeg har skrevet om et antal gange på denne plads.

Jeg håber, at vinderen vil vise sig tilliden værdig og vil lade taberen indgå som en del af Dansk Folkepartis hold fremover.

Som billedet ser ud nu, er det kun Dansk Folkeparti, der har fremtrædende medlemmer, der virkeligt ved, at det her ikke handler om kroner og ører, ikke drejer sig om tilfældige aftaler, men at det drejer sig om det etniske danske folks eksistens på længere sigt.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.