<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

De kan et eller andet på den ekstreme venstrefløj - det må man give dem

2021 har givet store sejre til den ekstreme venstrefløj om køn, kvoter og diskrimination af majoriteten. Man må håbe, at det har toppet, men jeg garanterer det ikke..

At corona har domineret året 2021, er ikke underligt. Så meget, at man vist roligt kan tale om en generel træthed over en led pandemi, der ikke synes at ville slippe sit greb. Men selv coronaen bliver til en almindelig influenzavariant en dag, og det kan derfor nok være værd at hæfte sig ved den yderste venstrefløjs store sejre i identitetspolitikken i året, der er gået.

Som altid er det i USA, at tingene sker først og derpå med søvngængeragtig sikkerhed flyder over Atlanterhavet og sætter sig i det (vest)europæiske. Historisk på godt og ondt, på det seneste stort set udelukkende som ondt.

Den såkaldte ”islamofobi” skal bekæmpes med mange flere midler ifølge det efter amerikanske forhold særdeles venstreorienterede kongresmedlem Ilhan Omar.

I en absurd artikel fra CNN, stærkt venstreorienteret tv-station, får Ilhan Omar uden modsigelse lov at udtale, at det ”anti-muslimske had” har nået ”epidemiske proportioner”. Hendes ”kilde” er såmænd selveste FN, men kildeangivelsen er fraværende.

Udsagnet er grotesk. Alle tilgængelige tal for kriminalitet i europæiske lande viser, at personer med rødder i muslimsk dominerede lande langt oftere begår grov voldskriminalitet, altså had fra personer med muslimsk baggrund rettet imod mange ikkemuslimer, som f.eks. tallene fra Danmarks Statistik viser.

De store techfirmaer er yderst politisk korrekte, men de har det problem, at de ikke har ret mange ansatte med sort eller latinobaggrund.

Det har nu fået kræfter hos Demokraterne til at presse yderligere på for at udøve det såkaldte ”equity”, oprindeligt et fornemt udtryk for fairness og retfærdighed i rettergangen, i dag et ideologisk ønske om at gøre alle ens. Hvis en etnisk gruppe i snit klarer sig dårligt inden for et attraktivt område som f.eks. it-systemudvikling, skal denne gruppe på forhånd tildeles et vist antal pladser, der afspejler dens størrelse i den samlede befolkning. Den uhyggelige tanke gør op med meritokratiet, hvorefter man finder ansættelse og får løn efter kvalifikationer, ikke noget som helst andet.

Vi har også i forstærket form i 2021 lært den yderste venstrefløjs lektie om, at der er så mange køn, at ingen længere kan tælle dem. Det var derfor helt beroligende, at en undersøgelse i USA netop har vist, at 63 pct. af befolkningen er helt enige i, at der kun findes to køn, som vi kalder for mænd og kvinder.

Det helt tåbelige i diskussionen om de mange køn er, at der er masser af fornuftige mennesker på både den traditionelle venstrefløj og på min egen højrefløj, der er helt med på, at et lille mindretal er alvorligt kønsforvirrede og i nogle tilfælde ønsker at være født med et andet køn.

En sådan banal erkendelse er imidlertid ikke nok for den rabiate venstrefløj og dens mange medløbere, hvor man insisterer på, at de 78 køn (eller hvor mange det nu er..) er aldeles ligeberettigede og normale.

Og sådan siver venstreradikalt tankegods ned og bliver alment. De kan altså et eller andet på den yderste venstrefløj, må man lade dem, men godt er det ikke.

Mit lønlige håb om et bedre 2022 er, at man tager statistik alvorligt, at man ansætter efter kvalifikationer, og at man lader være med at acceptere biologiske mænd i kvindesport og undlader at lade biologiske mænd afsone deres fængselsstraffe i et kvindefængsel.

Godt nytår!


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
16.01.22, 09:30
DR’s seneste tv-program om tro vil gerne tages alvorligt, men ender som ufrivillig satire. Læs mere
Af Utku H. Güzel
14.01.22, 20:50
Der er efterhånden ikke et eneste land eller kontinent tilbage, hvor amerikanerne og dets vestlige allierede ikke har været i krig eller har invaderet, men på trods af det portrætterer ”vi” fortsat os selv som de fredelige og de gode. Vi må gøre, lige som det passer os, men det må de andre ikke. Det virker meget mærkeligt og hyklerisk. Læs mere
Af Marie Høgh
14.01.22, 16:00
Dronning Margrethes 50 år på tronen er en sejr ikke alene for kontinuiteten, men også for den pligtfølelse, vi andre godt kan lære af. Læs mere
Af Søren Gade
14.01.22, 11:28
Hvis fredning ​af dyr og planter skal virke, så skal vi have en pragmatisk tilgang, der bunder i videnskabelig data, helhedsvurderinger og en god portion fornuft. Læs mere
Af Karsten Bo Larsen
13.01.22, 19:42
Regeringens ældrelov bliver endnu et regelforenklingsflop – bureaukrati skal i stedet bekæmpes med konkurrence og regelstop Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.01.22, 15:00
Britisk kommentator siger det, som stort set altid forties af de etablerede medier. Læs mere
Af Carolina M. Maier
13.01.22, 12:30
Det værste ved, at politikerne holder fast i den nuværende heftige testning og smitteopsporing er nu ikke, at vi sidder og ryster på hovedet over, hvor skørt det føles i vores respektive hverdag. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
13.01.22, 09:34
Regeringen har ikke engang gidet regne på, om restriktioner for restauranter og natteliv fortsat er nødvendige. Det er ren afstrafning af en hel branche. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
13.01.22, 08:36
Danmark kan løfte covid-restriktioner, fordi danskerne bakker op om videnskaben. Læs mere
Af Nauja Lynge
12.01.22, 14:37
Jeg vil anbefale alle, som sidder inde med lignende historier, at komme frem med dem. Læs mere