Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Med det sprogbrug om Venstre nåede den politiske debat så et nyt lavpunkt

Kommentator Jarl Cordua omtaler partiet Venstre i et sprog, som er forbløffende, at Altinget vil lægge navn til, og så endda i overskriften.

Jeg kan ikke påstå, at jeg er meget enig med den liberale Jarl Cordua, der ser menneskeskabte konventioner som hellige graler, men det er underordnet i sammenhængen. Sagen er i stedet den, at Jarl Cordua på Altinget.dk betjener sig af en sprogbrug, der normalt anses for helt uacceptabel.

Jarl Cordua bruger et skadedyrsbillede om mennesker i partiet Venstre, med hvem Jarl Cordua ikke er enig. Det lyder således i slutningen af Jarl Corduas meget lange klumme: »Det er på det fundament, at Ellemann skal bygge sin fremtidige ledelse og skabe det nye Venstre, der vokser ud af ruinerne på Lars Løkke Rasmussens og Inger Støjbergs Venstre, som Rigsretten for evigt har stemplet med vanære.

Herfra skal vokse et nyt – og afluset – Venstre, der uden diskussion skal stå på retsstatens grund

Først troede jeg, at det muligvis var en ”frisk” redaktør, der havde foreviget overskriften med dyrebilledet, nemlig ”ud af Rigsrettens dom skal vokse et nyt og afluset Venstre”.

Det er det selvfølgelig, men denne redaktør har altså brugt dyrebilledet, fordi Jarl Cordua selv har valgt at gøre det.

Det taler ærlig talt for sig selv, men kan alligevel overraske, at både skribent og medie – begge solidt inden for det etablerede – vælger at bruge den mest voldsomme form for sprogbrug, nemlig billeder med skadedyr eller med sygdomme.

Man kan spekulere herfra og til evigheden på, om Jarl Cordua overvejede alternative billeder, f.eks. kræftsvulster, rotter, pest eller måske flåter.

Jarl Cordua valgte lusen, og hvad gør man med lusen? Man udrydder den. Med andre ord skal de politiske lus i Venstre, dem, der har støttet Inger Støjberg, udryddes fra partiet.

Og således nåede vi et nyt lavpunkt i den politiske debat.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen