<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kyle Rittenhouse frifundet for drab – det woke USA i raseri

Man må stadig gerne forsvare sig, når man er truet på livet.

Man skal se følgende for sig: Den 25. august 2020 havde der siden den 23. august været erklæret nødretstilstand i byen Kenosha i den amerikanske delstat Wisconsin. Black Lives Matter og andre med hang til at skabe voldsom uro havde protesteret imod politiets nedskydning af en sort mand, Jacob S. Blake, der var eftersøgt af politiet. Politimanden, der skød, var overbevist om, at Jacob S. Blake ville angribe ham med en kniv. Politimanden blev efterfølgende renset for anklager om unødig magtanvendelse.

Ikke desto mindre gik en pøbel gennem flere nætter amok i Kenosha og brændte biler af, ødelagde anden ejendom og angreb politiet.

Den 25. august kom den 17-årige Kyle Rittenhouse til byen. Han bor i nærheden, har familie i Kenosha og ønskede at være med til at beskytte privat ejendom mod hærværk.

Man tør roligt sige, at Kyle Rittenhouse’ beslutning fik fatale konsekvenser. Han var bevæbnet med en semiautomatisk riffel og har nu rettens ord for, at han var berettiget til at affyre sit våben i nødværge, hvilket betød to dræbte og en såret, alle hvide for resten.

CNN har en grundig gennemgang af sagen og af, hvorfor det var logisk, at retssagen i går endte med, at Kyle Rittenhouse blev frifundet på alle punkter.

Det kan være, at nogen vil argumentere for, at Kyle Rittenhouse aldrig burde være taget til Kenosha med et våben, men i så fald retter man bager for smed. Hvem var nemlig de skyldige i Kenosha? Var det dem, der forsøgte at hjælpe politiet med at beskytte privat ejendom, der stod i fare for at gå op i flammer, eller var det dem, der gik hærgende igennem Kenosha om natten og ødelagde grundlaget for menneskers materielle tilværelse? Svaret burde være nemt.

Sagen er tragisk, men den er blevet langt mere ubehagelig end nødvendigt, fordi repræsentanter for det woke USA er gået i selvsving både før og efter dommen.

Daværende præsidentkandidat Joe Biden kaldte Kyle Rittenhouse for ”white supremacist” kort efter skyderiet i Kenosha. I dag siger præsidenten, at han respekterer rettens afgørelse, men også at han er ”vred og bekymret” over selvsamme afgørelse. Så meget for præsidentens respekt for domstolene.

Joy Reed, højt betalt journalist ved det venstreorienterede MSNBC, hånede Kyle Rittenhouse under retssagen, da han en enkelt gang brød ud i gråd.

New Yorks borgmester Bill de Blasio giver den fuld skrue og skriver efter dommen, at

“Denne dom er afskyelig, og den sender en forfærdelig besked til dette land. Hvor er retfærdigheden henne? Vi må ikke glemme dette. Vi behøver stærkere love for at stoppe voldelig ekstremisme indefra vores eget land. Tiden er inde”.

Man skal ikke være Sherlock Holmes for at gennemskue, at de woke frygteligt gerne havde set Kyle Rittenhouse idømt fængsel på livstid ganske uanset bevisernes stilling.

Så langt er USA skredet ud, at ikke engang præsidenten og borgmesteren i New York uden videre accepterer, at retten har talt. Vi lever sandelig i woke tider.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Marie Høgh
04.12.21, 09:00
Det er krænkeren og ikke kulturen under ledelse af en mediechef, der bærer ansvaret for den forkastelige adfærd – men kvinderne bærer også et ansvar. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
03.12.21, 08:00
Arbejdsløsheden er faldet, og det samme er kriminaliteten, så selvfølgelig skal vi ikke afskaffe ghettoplanen. Læs mere
Af Carolina M. Maier
02.12.21, 17:00
Vi identificerer os i ekstrem grad med vores arbejde – nogle gange så meget, at det kommer til at stå i vejen for at kunne realisere ens drømme om, hvordan man helst vil leve sit liv. Er det rimeligt, at arbejdet tager så meget af os? Læs mere
Af Utku H. Güzel
01.12.21, 19:00
Man skal virkelig passe på med at udtale sig uden omtanke, da man meget nemt kan komme til at træde folk over fødderne. Det er, som om coronadebatten indeholder mange flere følelser og mange flere forskellige synspunkter og perspektiver end andre emner. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.11.21, 22:00
P1 Morgen og en forsker fra Aarhus Universitet søgte at bevise, at det går meget bedre med integrationen, end hr. og fru Danmark evner at forstå. Det nærmer sig videnskabelig uredelighed. Læs mere
Af Uffe Elbæk
30.11.21, 20:00
Mediestøtten skal omlægges, så den i langt højere grad støtter nye og genre-eksperimenterende medier Læs mere
Af Carl Holst
30.11.21, 19:55
Måske er læren af den aktuelle rigsretssag, at man bør adskille politik og jura. Havde et flertal i Folketinget haft den lærdom, var Inger Støjberg aldrig kommet for en rigsret. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
30.11.21, 14:56
Danmark skal turde tage et opgør med konventioner, som truer vores sammenhængskraft og fremtiden for vores folk. Det vil kunne give genlyd andre steder i Europa. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.21, 10:00
Medlemmerne i Dansk Folkeparti må spørge sig selv, hvad der er vigtigst: partiet eller Danmark? Læs mere