Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kyle Rittenhouse frifundet for drab – det woke USA i raseri

Man må stadig gerne forsvare sig, når man er truet på livet.

Man skal se følgende for sig: Den 25. august 2020 havde der siden den 23. august været erklæret nødretstilstand i byen Kenosha i den amerikanske delstat Wisconsin. Black Lives Matter og andre med hang til at skabe voldsom uro havde protesteret imod politiets nedskydning af en sort mand, Jacob S. Blake, der var eftersøgt af politiet. Politimanden, der skød, var overbevist om, at Jacob S. Blake ville angribe ham med en kniv. Politimanden blev efterfølgende renset for anklager om unødig magtanvendelse.

Ikke desto mindre gik en pøbel gennem flere nætter amok i Kenosha og brændte biler af, ødelagde anden ejendom og angreb politiet.

Den 25. august kom den 17-årige Kyle Rittenhouse til byen. Han bor i nærheden, har familie i Kenosha og ønskede at være med til at beskytte privat ejendom mod hærværk.

Man tør roligt sige, at Kyle Rittenhouse’ beslutning fik fatale konsekvenser. Han var bevæbnet med en semiautomatisk riffel og har nu rettens ord for, at han var berettiget til at affyre sit våben i nødværge, hvilket betød to dræbte og en såret, alle hvide for resten.

CNN har en grundig gennemgang af sagen og af, hvorfor det var logisk, at retssagen i går endte med, at Kyle Rittenhouse blev frifundet på alle punkter.

Det kan være, at nogen vil argumentere for, at Kyle Rittenhouse aldrig burde være taget til Kenosha med et våben, men i så fald retter man bager for smed. Hvem var nemlig de skyldige i Kenosha? Var det dem, der forsøgte at hjælpe politiet med at beskytte privat ejendom, der stod i fare for at gå op i flammer, eller var det dem, der gik hærgende igennem Kenosha om natten og ødelagde grundlaget for menneskers materielle tilværelse? Svaret burde være nemt.

Sagen er tragisk, men den er blevet langt mere ubehagelig end nødvendigt, fordi repræsentanter for det woke USA er gået i selvsving både før og efter dommen.

Daværende præsidentkandidat Joe Biden kaldte Kyle Rittenhouse for ”white supremacist” kort efter skyderiet i Kenosha. I dag siger præsidenten, at han respekterer rettens afgørelse, men også at han er ”vred og bekymret” over selvsamme afgørelse. Så meget for præsidentens respekt for domstolene.

Joy Reed, højt betalt journalist ved det venstreorienterede MSNBC, hånede Kyle Rittenhouse under retssagen, da han en enkelt gang brød ud i gråd.

New Yorks borgmester Bill de Blasio giver den fuld skrue og skriver efter dommen, at

“Denne dom er afskyelig, og den sender en forfærdelig besked til dette land. Hvor er retfærdigheden henne? Vi må ikke glemme dette. Vi behøver stærkere love for at stoppe voldelig ekstremisme indefra vores eget land. Tiden er inde”.

Man skal ikke være Sherlock Holmes for at gennemskue, at de woke frygteligt gerne havde set Kyle Rittenhouse idømt fængsel på livstid ganske uanset bevisernes stilling.

Så langt er USA skredet ud, at ikke engang præsidenten og borgmesteren i New York uden videre accepterer, at retten har talt. Vi lever sandelig i woke tider.


Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.