<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Polen som Vesteuropas beskytter – endnu engang

Når man ved, hvad det er at miste, har man viljen til at forsvare sig.

EU har for Gud ved hvilken gang udstillet sin inkompetence og sin generelle politiske handlingslammelse. En diktator udfordrer åbenlyst et medlemslands grænser. Dette medlemsland – Polen – forsvarer sig med den fornødne magt, og hvad er svaret fra EU?

Ingen hjælp til Polen i form af finansiering af grænsehegn med mere for at standse invasionen.

EU lever i en postfaktuel virkelighed. Verden omkring EU er under voldsom forandring, men EU har ikke forstået det og tror, at vi stadig befinder os i 1990’erne lige efter Murens fald og Sovjetunionens sammenbrud.

De polske myndigheder kan oven i købet siges at være særdeles uegennyttige, idet langt de fleste af de ulovligt indtrængende må formodes at ville videre til lande som Tyskland og Sverige, ganske som i 2015/16.

Alligevel har Polen valgt den eneste rigtige løsning, som er at sætte hårdt mod hårdt og forsvare grænsen mod de udefrakommende kolonister.

Netop Polen har en smukkere historie end næsten noget andet europæisk land, når det drejer sig om at forsvare kontinentet mod ydre fjender. Om det så var imod mongolerne i 1200-tallet, mod tyrkerne i 1683 uden for Wiens porte eller mod den blodtørstige røde hær, der i 1920 forsøgte at oversvømme Vesteuropa med morderideologien kommunisme, den ideologi, som Enhedslisten fortsat hylder herhjemme.

Vi i Vesteuropa er nødt til hurtigst muligt at tænke som polakker, ungarere og andre øst- og centraleuropæiske folk for at kunne gøre det nødvendige, som er en opgivelse af de absurde forestillinger om én menneskehed med de samme universelle aspirationer og forhåbninger til tilværelsen.

Det har menneskene ikke. Det etniske og deraf afledte kulturelle spiller en alt for stor rolle til, at det nogensinde vil ske. En gennemsnitlig dansker eller polak har ganske enkelt ikke de samme ønsker og forhåbninger til tilværelsen. Var det tilfældet, var de såkaldte integrationsproblemer løst for længe siden.

Hvornår forstår de politiske eliter i Vesteuropa, at deres drømme om én menneskehed er en farlig drøm, der uvægerligt skader deres egne folk? Hvor meget mere på samvittigheden ønsker de at påtage sig?

Først når vi forstår, at mennesker er partikulære – med deres sympatier rettet imod egen gruppe – og ikke universelle, kan vi redde os ud af den sump, som vi er havnet i.

Det er på høje tid.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
05.12.21, 09:17
To år efter virussens udbrud i Kina ser det ud til, at vi står i et paradigmeskifte, som vil gøre Europa mere kinesisk. Læs mere
Af Marie Høgh
04.12.21, 09:00
Det er krænkeren og ikke kulturen under ledelse af en mediechef, der bærer ansvaret for den forkastelige adfærd – men kvinderne bærer også et ansvar. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
03.12.21, 08:00
Arbejdsløsheden er faldet, og det samme er kriminaliteten, så selvfølgelig skal vi ikke afskaffe ghettoplanen. Læs mere
Af Carolina M. Maier
02.12.21, 17:00
Vi identificerer os i ekstrem grad med vores arbejde – nogle gange så meget, at det kommer til at stå i vejen for at kunne realisere ens drømme om, hvordan man helst vil leve sit liv. Er det rimeligt, at arbejdet tager så meget af os? Læs mere
Af Utku H. Güzel
01.12.21, 19:00
Man skal virkelig passe på med at udtale sig uden omtanke, da man meget nemt kan komme til at træde folk over fødderne. Det er, som om coronadebatten indeholder mange flere følelser og mange flere forskellige synspunkter og perspektiver end andre emner. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.11.21, 22:00
P1 Morgen og en forsker fra Aarhus Universitet søgte at bevise, at det går meget bedre med integrationen, end hr. og fru Danmark evner at forstå. Det nærmer sig videnskabelig uredelighed. Læs mere
Af Uffe Elbæk
30.11.21, 20:00
Mediestøtten skal omlægges, så den i langt højere grad støtter nye og genre-eksperimenterende medier Læs mere
Af Carl Holst
30.11.21, 19:55
Måske er læren af den aktuelle rigsretssag, at man bør adskille politik og jura. Havde et flertal i Folketinget haft den lærdom, var Inger Støjberg aldrig kommet for en rigsret. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
30.11.21, 14:56
Danmark skal turde tage et opgør med konventioner, som truer vores sammenhængskraft og fremtiden for vores folk. Det vil kunne give genlyd andre steder i Europa. Læs mere