Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

De hvide i Virginia fik nok af hvidt selvhad og valgte en republikansk guvernør

Opmuntrende at se en modreaktion på tidens totalitære vanvid i undervisningsvæsenet.

Demokraterne i den amerikanske delstat Virginia regnede med en nem sejr ved valget til guvernør for de næste fire år. Det skulle gå ganske anderledes, idet republikaneren Glenn Youngkin vandt over den tidligere guvernør Terry Mcauliffe med 50,9 mod 48,4 pct. af stemmerne.

Resultatet er så meget mere bemærkelsesværdigt derved, at Joe Biden vandt Virginia med ca. 10 procentpoint over Donald Trump i 2020. Ikke overraskende var det de hvide vælgere, der bar Glenn Youngkin til sejren. Især blandt hvide uden collegeuddannelse var sejren overvældende, 76 mod 24 pct.

Et afgørende emne for mange vælgere var uddannelse, fordi den woke Terry Mcauliffe og den afgående demokratiske guvernør, Ralph Northam, reelt havde godkendt, at Virginias offentlige skoler skulle lære hvide elever at hade sig selv og især egen hudfarve.

Det er blevet benægtet af mere eller mindre højtråbende woke i bl.a. medierne, f.eks. af MSNBC’s Nicolle Wallace, der begav sig ud i en frustreret enetale, da det stod klart, at Republikanerne havde vundet.

Fox News har på den anden side en række eksempler på, at et ekstremt syn på hvide har vundet indpas i Virginias offentlige skolevæsen. Det drejer sig bl.a. om den pseudovidenskabelige teori kaldet Critical Race Theory. Denne gang akademisk svindel undervises der i på nogle amerikanske universiteter, og på denne baggrund påstår Nicolle Wallace så, at den ikke bruges i grundskolen i Virginia.

Det er selvfølgelig ren manipulation, hvis akademisk ekstremisme alligevel finder vej til klasselokalerne i Virginia.

USA og i stigende grad også Vesteuropa står i disse år over for en ny form for venstreekstremisme forklædt som lødig videnskab. Det er overordnet set teorien om det hvide menneskes iboende ondskab og om, at hvide skal lære at forstå sig selv som modbydeligheder, der udelukkende har undertrykkelse og slaveri på samvittigheden.

Ikke et ord om, at det var de samme hvide mennesker, der som den første kultur i verden gjorde op med slaveriet som umoralsk.

Intet om den kendsgerning, at lande med en historisk hvid majoritetsbefolkning i disse år er voldsomt presset af millioner af ikkehvide, der åbenbart godt kan se fordelene ved at komme inden for døren til den hvide civilisation.

Nej, i stedet skal vi skamme os herfra og til evigheden, og vi skal lære vores børn, at de skal skamme sig.

Det ville tilstrækkeligt mange hvide forældre i Virginia ikke finde sig i, og så flyttede de deres kryds og valgte Glenn Youngkin.

Det var en festdag for folkestyret den 2. november 2021 i Virginia.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.