<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

De hvide i Virginia fik nok af hvidt selvhad og valgte en republikansk guvernør

Opmuntrende at se en modreaktion på tidens totalitære vanvid i undervisningsvæsenet.

Demokraterne i den amerikanske delstat Virginia regnede med en nem sejr ved valget til guvernør for de næste fire år. Det skulle gå ganske anderledes, idet republikaneren Glenn Youngkin vandt over den tidligere guvernør Terry Mcauliffe med 50,9 mod 48,4 pct. af stemmerne.

Resultatet er så meget mere bemærkelsesværdigt derved, at Joe Biden vandt Virginia med ca. 10 procentpoint over Donald Trump i 2020. Ikke overraskende var det de hvide vælgere, der bar Glenn Youngkin til sejren. Især blandt hvide uden collegeuddannelse var sejren overvældende, 76 mod 24 pct.

Et afgørende emne for mange vælgere var uddannelse, fordi den woke Terry Mcauliffe og den afgående demokratiske guvernør, Ralph Northam, reelt havde godkendt, at Virginias offentlige skoler skulle lære hvide elever at hade sig selv og især egen hudfarve.

Det er blevet benægtet af mere eller mindre højtråbende woke i bl.a. medierne, f.eks. af MSNBC’s Nicolle Wallace, der begav sig ud i en frustreret enetale, da det stod klart, at Republikanerne havde vundet.

Fox News har på den anden side en række eksempler på, at et ekstremt syn på hvide har vundet indpas i Virginias offentlige skolevæsen. Det drejer sig bl.a. om den pseudovidenskabelige teori kaldet Critical Race Theory. Denne gang akademisk svindel undervises der i på nogle amerikanske universiteter, og på denne baggrund påstår Nicolle Wallace så, at den ikke bruges i grundskolen i Virginia.

Det er selvfølgelig ren manipulation, hvis akademisk ekstremisme alligevel finder vej til klasselokalerne i Virginia.

USA og i stigende grad også Vesteuropa står i disse år over for en ny form for venstreekstremisme forklædt som lødig videnskab. Det er overordnet set teorien om det hvide menneskes iboende ondskab og om, at hvide skal lære at forstå sig selv som modbydeligheder, der udelukkende har undertrykkelse og slaveri på samvittigheden.

Ikke et ord om, at det var de samme hvide mennesker, der som den første kultur i verden gjorde op med slaveriet som umoralsk.

Intet om den kendsgerning, at lande med en historisk hvid majoritetsbefolkning i disse år er voldsomt presset af millioner af ikkehvide, der åbenbart godt kan se fordelene ved at komme inden for døren til den hvide civilisation.

Nej, i stedet skal vi skamme os herfra og til evigheden, og vi skal lære vores børn, at de skal skamme sig.

Det ville tilstrækkeligt mange hvide forældre i Virginia ikke finde sig i, og så flyttede de deres kryds og valgte Glenn Youngkin.

Det var en festdag for folkestyret den 2. november 2021 i Virginia.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
05.12.21, 09:17
To år efter virussens udbrud i Kina ser det ud til, at vi står i et paradigmeskifte, som vil gøre Europa mere kinesisk. Læs mere
Af Marie Høgh
04.12.21, 09:00
Det er krænkeren og ikke kulturen under ledelse af en mediechef, der bærer ansvaret for den forkastelige adfærd – men kvinderne bærer også et ansvar. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
03.12.21, 08:00
Arbejdsløsheden er faldet, og det samme er kriminaliteten, så selvfølgelig skal vi ikke afskaffe ghettoplanen. Læs mere
Af Carolina M. Maier
02.12.21, 17:00
Vi identificerer os i ekstrem grad med vores arbejde – nogle gange så meget, at det kommer til at stå i vejen for at kunne realisere ens drømme om, hvordan man helst vil leve sit liv. Er det rimeligt, at arbejdet tager så meget af os? Læs mere
Af Utku H. Güzel
01.12.21, 19:00
Man skal virkelig passe på med at udtale sig uden omtanke, da man meget nemt kan komme til at træde folk over fødderne. Det er, som om coronadebatten indeholder mange flere følelser og mange flere forskellige synspunkter og perspektiver end andre emner. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.11.21, 22:00
P1 Morgen og en forsker fra Aarhus Universitet søgte at bevise, at det går meget bedre med integrationen, end hr. og fru Danmark evner at forstå. Det nærmer sig videnskabelig uredelighed. Læs mere
Af Uffe Elbæk
30.11.21, 20:00
Mediestøtten skal omlægges, så den i langt højere grad støtter nye og genre-eksperimenterende medier Læs mere
Af Carl Holst
30.11.21, 19:55
Måske er læren af den aktuelle rigsretssag, at man bør adskille politik og jura. Havde et flertal i Folketinget haft den lærdom, var Inger Støjberg aldrig kommet for en rigsret. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
30.11.21, 14:56
Danmark skal turde tage et opgør med konventioner, som truer vores sammenhængskraft og fremtiden for vores folk. Det vil kunne give genlyd andre steder i Europa. Læs mere