<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Éric Zemmour som fransk præsidentkandidat?

Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk.

Éric Zemmour er havkatten i hyttefadet på den franske højrefløj. Kontroversiel til fingerspidserne, men med en evne til med sine sylespidse analyser at sætte fingeren der, hvor det gør mest ondt i republikken.

Éric Zemmour er født i Frankrig som søn af berbiske jøder fra Nordafrika. Paradoksalt nok er Zemmour født og opvokset i, hvad der i dag er et af Frankrigs mest indvandrertætte kvarterer, nemlig i Seine-Saint-Denis uden for Paris.

Zemmour har længe vidst, at den er gal, helt gal, i Frankrig. Han har i kraft af sit forfatterskab og sin personlighed forsøgt at råbe landets politikere op om konsekvenserne af den store og livsforandrende indvandring fra især Algeriet og subsahara.

To gange er Éric Zemmour blevet idømt bøder for sine udtalelser om indvandringen, f.eks. konstateringen af, at et flertal af narkohandlere på gadeplan er arabere og afrikanere, og seks gange er han blevet frifundet. Det fortæller noget om, hvor indædt den franske venstrefløj forsøger at få lukket munden på ham.

Både dagbladet Information og Weekendavisen herhjemmefra har inden for den seneste uge skrevet om kometen Zemmour, der står til at kunne true Marine Le Pen til næste år i kampen om at nå videre til den anden runde af det franske præsidentvalg.

Weekendavisens Aske Munck har begået den så langt hæderligste artikel, hvilket kan ses alene af omtalen af teorien om ”den store udskiftning”. Således lyder det i Weekendavisen:

”I bogen leverer han et frontalangreb på den massive globalisering og forfægter teorien om ’den store befolkningsudskiftning’ – et begreb, han har lånt fra det yderste højres uofficielle chefideolog Renaud Camus, og som nu er blevet omdrejningspunktet for hele hans politiske program.”

Det ”yderste højre” er selvfølgelig ikke pænt ment, men læs så, hvad en Tore Keller skriver om det samme emne i Information (bag betalingsmur):

”Grunden til, at Zemmour er en tv-sensation, er enkel: Han leverer det stof, der skaber mest mulig omtale for medierne. Han er tilhænger af konspirationsteorien om ’ den store udskiftning’ og har sagt, at »Frankrig vil være halvt islamisk i 2050« og en »islamisk republik i 2100.« Det passer selvfølgelig ikke.”

Er det en konspirationsteori at konstatere, at masseindvandringen fra den tredje verden forandrer de vesteuropæiske lande for altid, hvis den får lov til at fortsætte? Tore Keller kan selv være konspirationsteoretiker.

Intet fornuftigt menneske har påstået, at masseindvandringen er aftalt spil, er planlagt bag lukkede døre. Selvfølgelig ikke. Den store udskiftning er et forsøg på at forklare, hvad der i praksis sker, når porten indtil Vesteuropa står åben.

Senere i artiklen skamroser Tore Keller kommunisten Sartre, og så ved vi da hvor vi er henne i verden, nemlig på den yderste venstrefløj.

Personligt hepper jeg på Éric Zemmour. Marine Le Pen virker blodfattig i sammenligning med Éric Zemmour.

Frankrig er nok det hårdest ramte land sammen med Sverige, hvad angår masseindvandring fra den tredje verden. Må franske mænd og kvinder snarest stemme på en præsidentkandidat, der vil gøre noget ved det.

Stem på Éric Zemmour.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
05.12.21, 09:17
To år efter virussens udbrud i Kina ser det ud til, at vi står i et paradigmeskifte, som vil gøre Europa mere kinesisk. Læs mere
Af Marie Høgh
04.12.21, 09:00
Det er krænkeren og ikke kulturen under ledelse af en mediechef, der bærer ansvaret for den forkastelige adfærd – men kvinderne bærer også et ansvar. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
03.12.21, 08:00
Arbejdsløsheden er faldet, og det samme er kriminaliteten, så selvfølgelig skal vi ikke afskaffe ghettoplanen. Læs mere
Af Carolina M. Maier
02.12.21, 17:00
Vi identificerer os i ekstrem grad med vores arbejde – nogle gange så meget, at det kommer til at stå i vejen for at kunne realisere ens drømme om, hvordan man helst vil leve sit liv. Er det rimeligt, at arbejdet tager så meget af os? Læs mere
Af Utku H. Güzel
01.12.21, 19:00
Man skal virkelig passe på med at udtale sig uden omtanke, da man meget nemt kan komme til at træde folk over fødderne. Det er, som om coronadebatten indeholder mange flere følelser og mange flere forskellige synspunkter og perspektiver end andre emner. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.11.21, 22:00
P1 Morgen og en forsker fra Aarhus Universitet søgte at bevise, at det går meget bedre med integrationen, end hr. og fru Danmark evner at forstå. Det nærmer sig videnskabelig uredelighed. Læs mere
Af Uffe Elbæk
30.11.21, 20:00
Mediestøtten skal omlægges, så den i langt højere grad støtter nye og genre-eksperimenterende medier Læs mere
Af Carl Holst
30.11.21, 19:55
Måske er læren af den aktuelle rigsretssag, at man bør adskille politik og jura. Havde et flertal i Folketinget haft den lærdom, var Inger Støjberg aldrig kommet for en rigsret. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
30.11.21, 14:56
Danmark skal turde tage et opgør med konventioner, som truer vores sammenhængskraft og fremtiden for vores folk. Det vil kunne give genlyd andre steder i Europa. Læs mere