<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kald det dog det, det er

Grønlands udenrigsminister ønsker stemmeret ud fra etniske skillelinjer, og får en særdeles blid behandling i P1 Morgen.

Pele Broberg hedder han, der kan kalde sig Grønlands udenrigsminister - en besynderlig titel i et landområde, der ikke er selvstændigt, men det får være.

Pele Broberg er ifølge Berlingskes leder fra den 20. september ”rejsende i racisme og falsk kolonihistorie”.

Man kan roligt kalde ham for racist, når han går ind for at tage stemmeretten fra mennesker bosiddende på Grønland og med dansk statsborgerskab. Det kunne Danmarks Radios P1 dog ikke finde ud af, da de tirsdag morgen interviewede en grønlandsk journalist om sagen.

Det undrer ikke mig, at DR ikke kan kalde tingene ved rette navn. Når man hælder kraftigt til venstre og har milliarder af skattekroner i ryggen, er det vel kun naturligt.

For nylig kom det frem, at det ærværdige Humboldt Universitet i Berlin søgte en ”antidiskriminationsmedarbejder”. Det lød således i det nu fjernede stillingsopslag: ”I rådgivningsarbejdet har det vist sig, at det fungerer bedst, når rådgiveren er sort eller positioneret som en farvet person. Vi beder derfor hvide mennesker om at afstå fra at søge denne stilling som rådgiver.”

Racisme i helt ufortyndet form. Lad os snuppe et enkelt eksempel mere. Chicagos sorte kvindelige borgmester meddelte i maj i år, at hun indtil videre ikke ville lade sig interviewe af hvide journalister, med mindre der også var ikkehvide journalister til stede.

Se, hvis nu en hvid person udtalte, at han ønskede at begrænse rettighederne for ikkehvide, vil jeg gætte på, at der var blevet sagt ”racist”, inden sætningen var færdigformuleret. Det ville sandelig også være fair nok, men pointen er klar nok.

Vi lever i tider, hvor ikkehvide kan udtale helt uhyrlige ting om hvide, mens det modsatte ikke er tilfældet. Denne situation er ustabil, og der kan derfor kun ske én af følgende to ting i de kommende år: Enten ophører diverse ikkehvide og politisk korrekte hvide med at udtrykke sig åbenlyst racistisk over for hvide, eller også begynder flere og flere hvide at føre hvid identitetspolitik. Den nuværende tingenes tilstand kan og vil ikke vare ved.

Hvad foretrækker de ikkehvide og politisk korrekte hvide mon?


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Jesper Theilgaard
23.10.21, 14:00
Det burde give nervøse trækning hos alverdens regeringer og deres befolkninger, når optakten til COP26 i Glasgow er så nedslående, som tilfældet er. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
22.10.21, 11:00
Mette Frederiksen lever til fulde op til sit løfte om at ligne Anker Jørgensen. Hans økonomiske politik kom nær afgrunden. Hvad med efterfølgerens? Hvor ender den? Læs mere
Af Henrik Dahl
21.10.21, 13:45
En klumme i svenske Aftonbladet er en opvisning i, hvordan man gør vold på virkeligheden, så den passer til ens egen opfattelse af den. Læs mere
Af Søren Gade
21.10.21, 13:00
Priserne på gas og el eksploderer, men hvad er alternativet? Atomkraften har været placeret i skammekrogen i årtier. Men vi har ikke råd til at negligere energiformens muligheder som en del af en grøn løsning. Læs mere
Af Gitte Seeberg
21.10.21, 08:19
Danmark tager ikke ligestillingen alvorligt nok, og det har konsekvenser for placering på internationale ranglister, så det er på høje tid, at sagen tages op i Folketinget. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.10.21, 08:45
Igen og igen møder vi indvandringens iboende dilemma, som tvinger os til at tage politisk stilling. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere