Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvorfor bør alarmklokkerne ringe, når Kasper Hjulmand taler om at skabe ”en bedre verden”?

Fordi vejen til helvede er brolagt med gode hensigter.

Tja, måske nogen vil finde det upassende at være efter den danske landstræner Kasper Hjulmand oven på en så storslået triumf som den over Wales lørdag. Jeg trøster mig dog med, at landsholdets videre skæbne ikke afgøres af, om jeg skriver noget om Hjulmands politiske holdninger og politiske aktivisme.

Sagen er dog principiel, fordi Hjulmand stort set uimodsagt af journalister fik lov at hævde det vitterlige nonsens, at spørgsmålet om et regnbuefarvet stadion i München eller ej skulle være ”upolitisk”. Mere præcist sagde Hjulmand sådan her til TV2:

”Fodbold er det største sociale fænomen i verden, og hvis vi bruger det rigtigt, så kan vi skabe nogle sociale forandringer, som er gode.” Og det har intet med politik at gøre, og jeg bryder mig ikke om politiske statements, for det er det her ikke for mig.”

Hjulmand kom tillige op på den helt store klinge, da han broderede videre og inddrog FN’s 17 såkaldte verdensmål:

”Det er meget, meget vigtigt at sige, hvad der har med de 17 verdensmål og menneskerettigheder at gøre, det er ikke politik…Det er ting, der forhåbentligt kan gøre, at vi forhåbentligt kan få en bedre verden med vores børn, når de vokser op. Og det er noget, vi alle sammen er enige om, så man skal ikke kalde det et politisk statement. Det synes jeg er forkert.”

Begge Kasper Hjulmands udsagn er i den grad politiske udtalelser, og når han forsøger at hævde det upolitiske i det åbenbart politiske, mærker man hensigten og bliver forstemt. Og hvorfor nu det?

Fordi Hjulmand forsøger at bilde os ind, at man kun kan være tilhænger af lgbt-bevægelsen foruden FN’s verdensmål, med mindre man vil regnes for et dårligt menneske. Det er nykommunisme i forklædning. Og igen: Hvorfor nu det?

Fordi den nu lykkeligvis skandaliserede kommunisme solgte sig ved at hævde, at den ville det bedste for alle mennesker. Var man imod dens idealer om den totale lighed, var man en fjende af folket og skulle behandles derefter.

Det er naturligvis ikke kommunismens metoder, der anvendes i dag, men tankegangen er den samme. Ved at gøre det politiske upolitisk opdeler man verden i de gode og de onde.

Som min medblogger Henrik Dahl så fint har afdækket, er lgbt-bevægelsen i sine metoder totalitær, fordi den ikke tåler modsigelse.

Intimidering af anderledestænkende og forsøg på at få mennesker afskediget fra deres arbejde er midler, der anvendes uden skrupler. Det samme gælder FN’s verdensmål, der kan se harmløse ud, men i praksis ville betyde, at den rige del af verden skulle overføre fantasilliarder af kroner til den tredje verden.

Man kan godt få den tanke, at landsholdets knælen for modstand mod såkaldt systemisk racisme i september sidste år havde Kasper Hjulmands fulde billigelse. Også her var der tale om en i høj grad politisk stillingtagen, særligt da på baggrund af Black Lives Matters hærgen i månedsvis i amerikanske storbyer.

Man må håbe, at nogen kan få den danske landstræner til at forstå, at man kun opnår at ødelægge en smuk sport som fodbold ved at politisere den. Alternativt kan Kasper Hjulmand sige op og melde sig under fanerne i Det Radikale Venstre eller Enhedslisten.

Og glem det venligst ikke: Vejen til helvede er brolagt med gode hensigter. Det viser den store dommer, som historien er.


Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.