<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

49 pct. i Frankrig mener, at militæret skal genoprette lov og orden – også uden politikernes tilladelse

Udviklingen i Frankrig går uhyggeligt stærkt.

Den 21. april offentliggjorde ca. 1.000 franske militærpersoner et åbent brev i det højreorienterede tidsskrift Valeurs Actuelles. Her opfordrede de indtrængende de franske politikere til ved hjælp af militæret at sætte hårdt mod hårdt i de franske kæmpeghettoer, hvor lovløsheden er den stort set eneste lov.

Langt de fleste af de 1.000 er pensionerede, bl.a. 20 tidligere generaler, men der var også enkelte i aktiv tjeneste, og de risikerer nu sanktioner fra den franske stats side.

På TV2’s hjemmeside udtalte TV2’s ”ekspert i franske forhold” Frederikke Ingemann bl.a. følgende:

”Der er bred enighed om, at der er noget galt i Frankrig. Det kan man se med De Gule Veste og de store pensionsdemonstrationer. Men tanken, om at militæret skulle tage over, er helt hen i vejret.” 

Ifølge TV2’s ”ekspert” i franske forhold er der altså ingen problemer med de millioner af arabere og afrikanere, der bor i Frankrig, men alene med De Gule Veste og protesterne mod pensionsreformer.

Der er bare lige den hage ved Frederikke Ingemanns udsagn, at flertallet i den franske befolkning mildest talt ikke deler denne ”analyse”, der er så grinagtig, at Frederikke Ingemann vist skal skynde sig at blive ekspert i noget helt andet.

For nogle dage siden fik den franske tv-station LCI foretaget en meningsmåling blandt franskmændene. 1.613 repræsentativt udvalgte deltog, et rigeligt højt tal til at sikre en usikkerhedsmargen på normalt maksimalt to pct. De vigtigste resultater lyder sådan her:

58 pct. af de adspurgte støtter de 1.000 soldater i deres nødråb.

84 pct. mener, at volden i Frankrig dag for dag bliver værre.

73 pct. er af den opfattelse, at Frankrig er et land på vej i opløsning.

Og 49 pct. går ind for, at den franske hær bør gribe ind for at genoprette orden, selv uden at politikerne giver hæren ordre til det

Jeg tror heller ikke, at den franske hær står på spring til at lave et militærkup, som det reelt ville være, hvis hæren handler uden politisk tilladelse, men man kan roligt kalde det sensationelt, at omtrent halvdelen af den franske befolkning mener, at hæren de facto skal begå en form for statskup.

Dette viser, hvor langt ude Frankrig er kommet. I årtier har få modige franske intellektuelle forsøgt at råbe de politiske og kulturelle eliter op, blot for at se sig selv blive kaldt sprogets værste gloser og retsforfulgt i en række tilfælde, som den franske forfatter Eric Zemmour er blevet det flere gange, sidst i 2020

Den slags intimidering kan myndighederne fornøje sig med indtil et vist punkt, hvorpå den rå virkelighed slår igennem. Og det så meget desto mere, når afvigende holdninger er blevet brændemærket i 50 år.

De franske eliter ligger, som de har redt. De etnisk franske mænd og kvinder er tydeligvis i meget store tal rædselsslagne over, hvad der sker med deres smukke land.

Vi lever i sandhed i interessante tider.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Elsebeth Gerner Nielsen
11.05.21, 15:50
Bæredygtig dannelse bør have en meget mere central plads i udviklingen af et bæredygtigt samfund, end tilfældet er i dag. Naturen skal stå så stærkt for hver af os, at vi vil gå gennem ild og vand for at passe på den. Først da bliver det for alvor meningsfuldt at bære de afsavn, som f.eks. 70-procentsmålsætningen indebærer. Læs mere
Af Henrik Dahl
11.05.21, 13:30
Skolerne er faldet, når det gælder om at undervise i ytringsfrihed. Her kan det ikke lade sig gøre at demonstrere i praksis, hvad respekt for udpræget vestlige værdier som ytringsfrihed eller tolerance betyder. Læs mere
Af Utku H. Güzel
11.05.21, 12:45
Der eksisterer en ulmende utilfredshed i alle lande, og så længe uligheden vil vokse, og historier om grådighed vil fortsætte, ja, så vil der mangle brød til de fattige, men også mangle fred for de rige. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
11.05.21, 08:00
Når vi lader som om, vi er ubekymrede over for terrorangreb, så har vi allerede tabt. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
10.05.21, 21:34
Den livsild, der brændte så stærkt, er slukket. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.05.21, 19:37
Når socialdemokratier fedter for indvandrere og woke typer, så går det galt. Læs mere
Af Marie Høgh
10.05.21, 14:30
Ansvaret for Henrik Sass Larsens datter ligger ikke hos medierne, men hos hendes far, de børn, der mobbede hende, deres forældre og skolen. Læs mere
Af Martin Lidegaard
10.05.21, 13:15
Danmark kan høste store og tiltrængte udenrigspolitiske gevinster, hvis vi bruger vores afviste vacciner i et aktivt vaccinediplomati. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
09.05.21, 13:49
Godt naboskab skal plejes og det forsømmer regeringen Læs mere
Af Mikael Jalving
09.05.21, 10:00
Skynd dig ind og se de to tyske ekspressionister Nolde og Kirchner på Statens Museum for Kunst i København. Det bliver formentlig sidste gang, de udstilles i Danmark. Fremover vil deres malerier være tabu. Læs mere