<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Super Leagues styrt fra tinderne – fortæller alt om menneskelig dumhed fra fodbold til masseindvandring

Det er ikke sammensværgelser, der styrer verdens gang, kun almindelig stupiditet.

Sjældent er et så stort projekt faldet til jorden så ynkeligt på så kort tid, at man må klaske sig på lårene af grin.

Det er virkeligt til at le af. Store dele af fodboldens absolutte top troede, at de da bare kunne stifte en alternativ lukket turnering, hvor de bedste europæiske klubber kunne spille mod hinanden i et lukket kredsløb uden risiko for nedrykning. Vi har jo pengene, ikke sandt? Vi kan derfor gøre, hvad vi vil, nicht wahr? Ingen kan jo røre os, n’est-ce pas?

Jo, det var så sandt alligevel, at der trods alt er grænser for, hvad penge kan købe. Penge ser heldigvis ikke ud til at kunne købe fodboldens sjæl, som er, at det går op og ned, ligesom i showbiz.

At især amerikanske, men også arabiske pengemænd og andre nu står med coronahåret i postkassen, fortæller en ganske interessant historie.

Den fortæller, at simpel dumhed forklarer, hvorfor ting går galt. Diktatoren Napoleon skal have sagt, at ”i politik er stupiditet ikke et handicap”.

Således også med den førte udlændingepolitik i Danmark og i store dele af den vestlige verden gennem nu mange årtier. Det er ikke en sammensværgelse, ikke en konspiration, ikke noget, som magtfulde mænd og kvinder har aftalt bag lukkede døre.

Den førte udlændingepolitik er dumhed, purt og rent.

Den igangsattes ved en netop stupid selvovervurdering af, hvem og hvad det vestlige menneske er, og hvad der har skabt de vestlige samfund. Den blev skabt for at tilfredsstille egoerne hos en politisk og kulturel elite, der gennem en såkaldt humanistisk udlændingepolitik kunne prale af at være god, meget, meget god.

At politikken så ikke var det mindste human over for de hjemmehørende folk i Vesteuropa og i andre lande i den vestlige verden, generede og generer ikke eliterne synderligt. Danskeren kunne vel bare drikke en bajer hen over hækken med araberen, som en tidligere dansk toppolitiker skal have udtalt.

Det er således ikke sammensværgelser, der leder på vejen til katastrofer, men simpel ignorance eller igen: Dumhed.

Det har jeg ment i årevis. Jeg er ikke bare u-konspiratorisk, jeg er anti-konspiratorisk. Jeg tror på månelandingen, på 11. september som et terroristisk angreb udtænkt af Osama Bin Laden, jeg tror, at Lee Harvey Oswald myrdede Kennedy ene mand, jeg tror, at Joe Biden vandt valget uden snyd, og jeg tror, coronaen er en led satan, og at vacciner er vejen til at komme ud af denne krise.

At konspirationer kan finde sted, er selvfølgelig hævet over enhver tvivl. Mordet på Franz Ferdinand den 28. juni 1914 var vitterligt resultatet af en konspiration. Det er bare ikke det samme som at sige, at konspirationer er almindelige. Det er de ikke. I det omfang de finder sted, bliver de stort set altid opdaget, fordi en eller flere deltagere i konspirationen ikke kan holde deres mund.

Det var såmænd blot nogle strøtanker oven på den lattervækkende historie med den tidligt afdøde Super League. Dumhed forklarer næsten alt, både som storhedsvanvid i fodbold og som storhedsvanvid i udlændingepolitikken.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Elsebeth Gerner Nielsen
11.05.21, 15:50
Bæredygtig dannelse bør have en meget mere central plads i udviklingen af et bæredygtigt samfund, end tilfældet er i dag. Naturen skal stå så stærkt for hver af os, at vi vil gå gennem ild og vand for at passe på den. Først da bliver det for alvor meningsfuldt at bære de afsavn, som f.eks. 70-procentsmålsætningen indebærer. Læs mere
Af Henrik Dahl
11.05.21, 13:30
Skolerne er faldet, når det gælder om at undervise i ytringsfrihed. Her kan det ikke lade sig gøre at demonstrere i praksis, hvad respekt for udpræget vestlige værdier som ytringsfrihed eller tolerance betyder. Læs mere
Af Utku H. Güzel
11.05.21, 12:45
Der eksisterer en ulmende utilfredshed i alle lande, og så længe uligheden vil vokse, og historier om grådighed vil fortsætte, ja, så vil der mangle brød til de fattige, men også mangle fred for de rige. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
11.05.21, 08:00
Når vi lader som om, vi er ubekymrede over for terrorangreb, så har vi allerede tabt. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
10.05.21, 21:34
Den livsild, der brændte så stærkt, er slukket. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.05.21, 19:37
Når socialdemokratier fedter for indvandrere og woke typer, så går det galt. Læs mere
Af Marie Høgh
10.05.21, 14:30
Ansvaret for Henrik Sass Larsens datter ligger ikke hos medierne, men hos hendes far, de børn, der mobbede hende, deres forældre og skolen. Læs mere
Af Martin Lidegaard
10.05.21, 13:15
Danmark kan høste store og tiltrængte udenrigspolitiske gevinster, hvis vi bruger vores afviste vacciner i et aktivt vaccinediplomati. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
09.05.21, 13:49
Godt naboskab skal plejes og det forsømmer regeringen Læs mere
Af Mikael Jalving
09.05.21, 10:00
Skynd dig ind og se de to tyske ekspressionister Nolde og Kirchner på Statens Museum for Kunst i København. Det bliver formentlig sidste gang, de udstilles i Danmark. Fremover vil deres malerier være tabu. Læs mere