<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Støjbergs forslag om forbud mod omskæring er en dårlig idé

Lad de muslimer, der kan tilpasse sig danske skikke blive her og send de andre hjem. Det er et langt bedre forslag end Støjbergs om at forbyde omskæring otte dage efter fødslen.

Inger Støjberg, løsgænger i Folketinget, foreslår i en kronik i Berlingske, at Folketinget indfører en ret enestående lov, nemlig forbud mod omskæring af drenge, hvis spædbarnet er ældre end otte dage. 

I artiklen fra tv2.dk hedder det bl.a. således fra Inger Støjberg:”Der er ingen tvivl om, at forslaget tilgodeser jøderne, men det har jeg også et klart ønske om. Det springende punkt er, om man forhindrer muslimerne i at udleve deres traditioner, og det gør man ikke.” 

Jeg er ikke religionshistoriker, men jeg har forstået, at jødiske forældre, der af religiøse og/eller traditionelle årsager ønsker at få deres drengebørn omskåret, får indgrebet foretaget på ottendedagen for barnets fødsel, hverken før eller senere. For mange muslimer er det en tradition, ikke en religiøs pligt, og omskæringen kan derfor sagtens finde sted på et senere tidspunkt i drengens liv. Det er fortsat forældrenes afgørelse.

Jeg har personligt udtalt mig imod et generelt forbud mod omskæring af hensyn til de danske jøder. Det kan man læse eller genlæse her. Det indbragte mig ikke megen ros fra hverken venstre eller højre, hvilket ikke er så mærkeligt, eftersom et enormt flertal på mere end 80 pct. af den danske befolkning går ind for et forbud mod omskæring.

Men tilbage til Inger Støjbergs forslag, som jeg ikke går ind for, heller ikke skønt professor emeritus i forfatningsret, Jørgen Albæk Jensen, ifølge TV2 ikke mener, "at et egentlig forbud mod omskæring af drenge i Danmark er i strid med grundloven. Og selv hvis det viser sig at være i strid med menneskerettighedskonventionerne, kan det stadig godt være lovligt i Danmark. Politikerne kan nemlig lave en lov, som rækker ud over menneskerettighedskonventionerne på det specifikke område.” 

Det er faktisk ret bemærkelsesværdigt, at en anerkendt dansk jurist siger, at Danmark selvfølgelig kan tage forbehold for menneskerettighedskonventionerne. Kan Danmark tage forbehold her, kan Danmark naturligvis også gøre det på langt vigtigere områder som flygtningekonventionen, statsløsekonventionen og f.eks. retten til familiesammenføringer. De såkaldte menneskerettigheder har altid været nonsens på stylter, fordi disse ”rettigheder” i sidste ende altid skal bakkes op af de samme statslige myndigheder, som skal under støvlen af de ”universelle menneskerettigheder”.

Dermed er vi nået til løsningen, som er så gribende simpel, at et nogenlunde opvakt barn vil kunne forstå den:

Antallet af muslimer i Danmark skal reduceres drastisk fra de nuværende ca 256.000 - eller 4,4 pct. af befolkningen, ifølge Wikipedia - til, lad os sige, 25.000, ca. en halv pct. af den samlede befolkning. Det skal selvsagt være de omtrent 25.000, der vitterligt kan tilpasse sig dansk skik,d er kan blive. Den øvrige del skal hjemsendes efter alle retsstatens og Grundlovens regler, men hjem skal de, om de er i første, i anden eller i tredje generation.

Således er problemet løst én gang for alle uden at foretage underlige krumspring med ottendedagen og lignende.

Jeg håber, at også Inger Støjberg kan se, at jeg har ret i, hvad jeg her skriver, og at hun snarest tilpasser sit lovforslag efter disse mine glimrende retningslinjer.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Carolina M. Maier
02.12.21, 17:00
Vi identificerer os i ekstrem grad med vores arbejde – nogle gange så meget, at det kommer til at stå i vejen for at kunne realisere ens drømme om, hvordan man helst vil leve sit liv. Er det rimeligt, at arbejdet tager så meget af os? Læs mere
Af Utku H. Güzel
01.12.21, 19:00
Man skal virkelig passe på med at udtale sig uden omtanke, da man meget nemt kan komme til at træde folk over fødderne. Det er, som om coronadebatten indeholder mange flere følelser og mange flere forskellige synspunkter og perspektiver end andre emner. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.11.21, 22:00
P1 Morgen og en forsker fra Aarhus Universitet søgte at bevise, at det går meget bedre med integrationen, end hr. og fru Danmark evner at forstå. Det nærmer sig videnskabelig uredelighed. Læs mere
Af Uffe Elbæk
30.11.21, 20:00
Mediestøtten skal omlægges, så den i langt højere grad støtter nye og genre-eksperimenterende medier Læs mere
Af Carl Holst
30.11.21, 19:55
Måske er læren af den aktuelle rigsretssag, at man bør adskille politik og jura. Havde et flertal i Folketinget haft den lærdom, var Inger Støjberg aldrig kommet for en rigsret. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
30.11.21, 14:56
Danmark skal turde tage et opgør med konventioner, som truer vores sammenhængskraft og fremtiden for vores folk. Det vil kunne give genlyd andre steder i Europa. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.21, 10:00
Medlemmerne i Dansk Folkeparti må spørge sig selv, hvad der er vigtigst: partiet eller Danmark? Læs mere
Af Mikael Jalving
28.11.21, 09:45
Mennesket er mere og andet end sin seksualitet, men denne erkendelse kniber det med i en seksualiseret tid. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
27.11.21, 11:40
Hvis danske skolebørn bar masker, ville smittetallet falde i Danmark Læs mere