<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Støjbergs forslag om forbud mod omskæring er en dårlig idé

Lad de muslimer, der kan tilpasse sig danske skikke blive her og send de andre hjem. Det er et langt bedre forslag end Støjbergs om at forbyde omskæring otte dage efter fødslen.

Inger Støjberg, løsgænger i Folketinget, foreslår i en kronik i Berlingske, at Folketinget indfører en ret enestående lov, nemlig forbud mod omskæring af drenge, hvis spædbarnet er ældre end otte dage. 

I artiklen fra tv2.dk hedder det bl.a. således fra Inger Støjberg:”Der er ingen tvivl om, at forslaget tilgodeser jøderne, men det har jeg også et klart ønske om. Det springende punkt er, om man forhindrer muslimerne i at udleve deres traditioner, og det gør man ikke.” 

Jeg er ikke religionshistoriker, men jeg har forstået, at jødiske forældre, der af religiøse og/eller traditionelle årsager ønsker at få deres drengebørn omskåret, får indgrebet foretaget på ottendedagen for barnets fødsel, hverken før eller senere. For mange muslimer er det en tradition, ikke en religiøs pligt, og omskæringen kan derfor sagtens finde sted på et senere tidspunkt i drengens liv. Det er fortsat forældrenes afgørelse.

Jeg har personligt udtalt mig imod et generelt forbud mod omskæring af hensyn til de danske jøder. Det kan man læse eller genlæse her. Det indbragte mig ikke megen ros fra hverken venstre eller højre, hvilket ikke er så mærkeligt, eftersom et enormt flertal på mere end 80 pct. af den danske befolkning går ind for et forbud mod omskæring.

Men tilbage til Inger Støjbergs forslag, som jeg ikke går ind for, heller ikke skønt professor emeritus i forfatningsret, Jørgen Albæk Jensen, ifølge TV2 ikke mener, "at et egentlig forbud mod omskæring af drenge i Danmark er i strid med grundloven. Og selv hvis det viser sig at være i strid med menneskerettighedskonventionerne, kan det stadig godt være lovligt i Danmark. Politikerne kan nemlig lave en lov, som rækker ud over menneskerettighedskonventionerne på det specifikke område.” 

Det er faktisk ret bemærkelsesværdigt, at en anerkendt dansk jurist siger, at Danmark selvfølgelig kan tage forbehold for menneskerettighedskonventionerne. Kan Danmark tage forbehold her, kan Danmark naturligvis også gøre det på langt vigtigere områder som flygtningekonventionen, statsløsekonventionen og f.eks. retten til familiesammenføringer. De såkaldte menneskerettigheder har altid været nonsens på stylter, fordi disse ”rettigheder” i sidste ende altid skal bakkes op af de samme statslige myndigheder, som skal under støvlen af de ”universelle menneskerettigheder”.

Dermed er vi nået til løsningen, som er så gribende simpel, at et nogenlunde opvakt barn vil kunne forstå den:

Antallet af muslimer i Danmark skal reduceres drastisk fra de nuværende ca 256.000 - eller 4,4 pct. af befolkningen, ifølge Wikipedia - til, lad os sige, 25.000, ca. en halv pct. af den samlede befolkning. Det skal selvsagt være de omtrent 25.000, der vitterligt kan tilpasse sig dansk skik,d er kan blive. Den øvrige del skal hjemsendes efter alle retsstatens og Grundlovens regler, men hjem skal de, om de er i første, i anden eller i tredje generation.

Således er problemet løst én gang for alle uden at foretage underlige krumspring med ottendedagen og lignende.

Jeg håber, at også Inger Støjberg kan se, at jeg har ret i, hvad jeg her skriver, og at hun snarest tilpasser sit lovforslag efter disse mine glimrende retningslinjer.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
17.04.21, 17:57
Samtidig bæver jeg ved reaktionerne fra både EU og Danmark. Læs mere
Af Martin Ågerup
17.04.21, 13:09
Fastholdelsen af forsamlingsforbud på 10 tilsidesætter en grundlovssikrede rettigheder uden saglig grund Læs mere
Af Marie Høgh
16.04.21, 14:00
Hvis du tror, at socialdemokraterne er nationalkonservative, er du faldet for et snedigt orkestreret blændværk. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
16.04.21, 11:35
Der er desværre nu kun ét parti i Danmark, som ikke køber Socialdemokratiets nye absurde samfundskontrakt. Læs mere
Af Isabella Arendt
16.04.21, 08:11
Der er brug for decentralisering. Der er brug for en helt grundlæggende erkendelse af, at der i Danmark er millioner af voksne mennesker, som selv kan tage ansvar for deres liv og hverdag. Læs mere
Af Henrik Dahl
15.04.21, 23:42
Vi er inødt til at genoverveje hele det spørgsmål om indoktrinering i folkeskolen, man diskuterede i 1970’erne. Der skal være metodefrihed og åbenhed i folkeskolen. Men der må også være nogle retningslinjer som sikrer, at det kontroversielle ikke bliver forklædt som det ukontroversielle. Læs mere
Af Søren Gade
15.04.21, 13:00
Mine gamle kolleger i Folketinget må vågne op: Markedsføringen af spil​ er stukket totalt af, og det bør stoppes omgående. Ikke kun ved at fjerne dem i bedste sendetid. Nej, med et totalt forbud. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.04.21, 02:38
Der bør omgående indføres frit valg til selv at bestemme, hvilken vaccine man ønsker. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
14.04.21, 14:13
Rapport i Storbritannien fandt ingen diskrimination mod minoriteter – nu sammenlignes den sorte formand med en ”onkel Tom”. Læs mere