Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Sorte amerikanere arresteres ikke oftere i forhold til alvorlig personfarlig kriminalitet

Endnu engang er myten aflivet, denne gang af det amerikanske Justitsministerium.

Følger man udelukkende med i de danske etablerede medier, må man forstå, at sorte i USA er udsat for grov racisme fra politiets side. Det passer ikke. Det er ganske enkelt en and, en myte og en vandrehistorie skabt af politisk korrekte, der ser det som deres strålende mål at ”afsløre” hvide mennesker som uforbederlige racister.

Problemet med denne fortælling er som sagt, at den ikke passer. Den er løgn med andre ord. Denne gang er det kommet for en dag i avisen Wall Street Journal den 5. marts i år på baggrund af en særdeles grundig rapport fra Det amerikanske Justitsministerium. Rapporten blev offentliggjort i januar, også i år

Så mange som 250.000 amerikanere er på et år bl.a. blevet spurgt, om de har været udsat for en af følgende alvorlige forbrydelser: Voldtægt, andre typer af seksuelle overgreb, røveri eller grov vold. Der kan selvfølgelig være tale om en kombination af flere af disse forhold.

Der er vel at mærke tale om en såkaldt offerundersøgelse, hvor man spørger ofrene om den etniske identitet på gerningsmanden. Sådanne undersøgelser formodes at være meget sikre, eftersom det må antages, at ofrene for grove forbrydelser har en voldsom interesse i, at politiet finder frem til den rette gerningsmand.

Tallene taler for sig selv. 41 pct. af de udpegede forbrydere var hvide, mens det var 39 pct. af de arresterede, der var hvide. Hispanics/latinoer udgjorde 12 pct. af de af ofrene udpegede gerningsmænd, mens denne gruppe udgjorde 21 pct. af de arresterede. Sorte blev udpeget som gerningsmænd i 43 pct. af tilfældene, mens sorte kun udgjorde 36 pct. af de arresterede

Disse tal skal holdes op imod, at der på undersøgelsens tidspunkt var 60,8 pct. hvide i USA, 18,3 pct. latinoer og 12,5 pct. sorte i den samlede befolkning. Der er stor aldersmæssig forskel på de tre grupper, idet latinoerne udgør en væsentlig yngre gruppe i snit.

Den opsigtsvækkende forskel mellem latinoers og sortes tal mellem udpegede gerningsmænd og arresterede kan ifølge rapporten måske forklares ved, at nogle af ofrene ikke kunne kende forskel på en latino og en sort, og at der derfor reelt var en større andel af de kriminelle, der var latinoer. Der skal med andre ord lægges nogle procentpoint til andelen af latino arresterede og trækkes nogle fra for sorte udpeget som gerningsmænd.

Virkeligheden står imidlertid ikke til at ændre. Selv hvis vi regner med, at sorte korrekt udgør 36 pct. af gerningsmændene, er der stadig tale om en voldsom overrepræsentation på ca. tre gange deres andel af den samlede befolkning.

Dette studie viser altså under alle omstændigheder, at sorte ikke arresteres urimeligt i forhold til andre grupper.

Sådanne tal har været kendte i årevis, men de nævnes så godt som aldrig i de etablerede medier i Danmark. Hvorfor ikke? Måske fordi det er smartere og mere moderigtigt at holde med de sorte mod de onde hvide.

Vi lever i absurde tider. Sorte i USA forfølges ikke på nogen måde urimeligt af myndighederne. Systemisk racisme vendt mod sorte er et fata morgana.

Hvornår skriver dansk presse om dette faktum?

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.