<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det måtte jeg ikke skrive for Facebook

Facebook har blokeret mig i 24 timer, fordi jeg skrev positivt om Generation Identitaire. Techgiganten er vor tids Stalin.

Når jeg lægger et indlæg på JP blogs, går jeg et øjeblik efter ind og lægger en henvisning til mit nyeste blogindlæg på Facebook. Det gjorde jeg således også med mit seneste indlæg, hvor overskriften var ”Generation Identitaire indtil videre forbudt i Frankrig – går rettens vej mod den franske totalitære stat

Nu har Facebooks moderatorer fjernet mit opslag om mit blogindlæg hos JP fra Facebook og fortalt mig, at jeg har 24 timers karantæne, før jeg igen kan postere på Facebook.

I mit indlæg hos JP og hos Facebook var der intet ulovligt indhold. Der blev ikke opfordret til vold eller andre ulovlige forhold. Der var alene tale om, at jeg forklarede, hvorfor den franske regerings beslutning om at forbyde Generation Identitaire er i strid med retsstaten og derfor om princippet om lighed for loven.

Facebook er åbenlyst en totalitær organisation, der ønsker at kontrollere menneskers tanker. Det er indiskutabelt.

Når min karantæne på 24 timer er udløbet, vil jeg på Facebook henvise til dette indlæg. Mon ikke Facebook derpå bruger Lenins og Stalins metoder og ganske enkelt fjerner mine muligheder i meget længere tid end 24 timer?

”Forhenværende mennesker” var en term, som kommunisterne i Sovjetunionen under Stalin brugte. Det synes at være den opskrift, som Facebook bager deres kager efter.

Opdatering: 

Jeg har netop posteret følgende på facebook efter ophøret af min 24 timers karantæne:

TILBAGE EFTER 24 TIMERS KARANTÆNE HOS FACEBOOK
"Facebook - nutidens svar på det totalitære, hvor vi alle skal tænke ens - fjernede et opslag her, hvor jeg henviste til et blogindlæg hos JP.
Indlægget hos JP kan stadig læses, men ikke henvisningen her på siden. Den blev fjernet samtidig med bemeldte 24 timers karantæne.
Denne karantæne ser vist nok ud til at være fjernet i skrivende stund, men det kan være, at det ikke varer længe, før den genoptages, og hvem ved, hvad afstraffelsen i givet fald vil bestå i?
In your face, facebook."
Opdatering nr. 2:
Nå, facebook har ikke sans for humor. Denne gang blev det til karantæne i tre dage. Akke ja. Først de facto monopoliserer man de sociale medier, og dernæst lægger man sin klamme politisk korrekte hånd ned over foretagendet. Det er til hest, når det påstås, at facebook "bare" er et privat firma. Facebook er så giga meget større end andre platforme, at der reelt er tale om censur af lovlige ytringer.
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
10.05.21, 21:34
Den livsild, der brændte så stærkt, er slukket. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.05.21, 19:37
Sådan går det, når socialdemokratier fedter for indvandrere og de woke. Læs mere
Af Marie Høgh
10.05.21, 14:30
Ansvaret for Henrik Sass Larsens datter ligger ikke hos medierne, men hos hendes far, de børn, der mobbede hende, deres forældre og skolen. Læs mere
Af Martin Lidegaard
10.05.21, 13:15
Danmark kan høste store og tiltrængte udenrigspolitiske gevinster, hvis vi bruger vores afviste vacciner i et aktivt vaccinediplomati. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
09.05.21, 13:49
Godt naboskab skal plejes og det forsømmer regeringen Læs mere
Af Mikael Jalving
09.05.21, 10:00
Skynd dig ind og se de to tyske ekspressionister Nolde og Kirchner på Statens Museum for Kunst i København. Det bliver formentlig sidste gang, de udstilles i Danmark. Fremover vil deres malerier være tabu. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
08.05.21, 15:30
Krænkelsesindustrien har desværre kronende dage. Stop nu! Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
07.05.21, 10:00
Vi har ret til at diskutere abort og fosterdrab, som det passer os. Det skal Mette Frederiksen ikke blande sig i. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
06.05.21, 22:20
Hvis regeringens lovforslag om nul asylansøgere i Danmark vedtages og gennemføres, kan det gøre den socialdemokratiske regering uovervindelig i de næste adskillige valg. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
06.05.21, 14:45
Det giver ganske enkelt ikke mening, det som foregår på Christiansborg. Læs mere