<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det måtte jeg ikke skrive for Facebook

Facebook har blokeret mig i 24 timer, fordi jeg skrev positivt om Generation Identitaire. Techgiganten er vor tids Stalin.

Når jeg lægger et indlæg på JP blogs, går jeg et øjeblik efter ind og lægger en henvisning til mit nyeste blogindlæg på Facebook. Det gjorde jeg således også med mit seneste indlæg, hvor overskriften var ”Generation Identitaire indtil videre forbudt i Frankrig – går rettens vej mod den franske totalitære stat

Nu har Facebooks moderatorer fjernet mit opslag om mit blogindlæg hos JP fra Facebook og fortalt mig, at jeg har 24 timers karantæne, før jeg igen kan postere på Facebook.

I mit indlæg hos JP og hos Facebook var der intet ulovligt indhold. Der blev ikke opfordret til vold eller andre ulovlige forhold. Der var alene tale om, at jeg forklarede, hvorfor den franske regerings beslutning om at forbyde Generation Identitaire er i strid med retsstaten og derfor om princippet om lighed for loven.

Facebook er åbenlyst en totalitær organisation, der ønsker at kontrollere menneskers tanker. Det er indiskutabelt.

Når min karantæne på 24 timer er udløbet, vil jeg på Facebook henvise til dette indlæg. Mon ikke Facebook derpå bruger Lenins og Stalins metoder og ganske enkelt fjerner mine muligheder i meget længere tid end 24 timer?

”Forhenværende mennesker” var en term, som kommunisterne i Sovjetunionen under Stalin brugte. Det synes at være den opskrift, som Facebook bager deres kager efter.

Opdatering: 

Jeg har netop posteret følgende på facebook efter ophøret af min 24 timers karantæne:

TILBAGE EFTER 24 TIMERS KARANTÆNE HOS FACEBOOK
"Facebook - nutidens svar på det totalitære, hvor vi alle skal tænke ens - fjernede et opslag her, hvor jeg henviste til et blogindlæg hos JP.
Indlægget hos JP kan stadig læses, men ikke henvisningen her på siden. Den blev fjernet samtidig med bemeldte 24 timers karantæne.
Denne karantæne ser vist nok ud til at være fjernet i skrivende stund, men det kan være, at det ikke varer længe, før den genoptages, og hvem ved, hvad afstraffelsen i givet fald vil bestå i?
In your face, facebook."
Opdatering nr. 2:
Nå, facebook har ikke sans for humor. Denne gang blev det til karantæne i tre dage. Akke ja. Først de facto monopoliserer man de sociale medier, og dernæst lægger man sin klamme politisk korrekte hånd ned over foretagendet. Det er til hest, når det påstås, at facebook "bare" er et privat firma. Facebook er så giga meget større end andre platforme, at der reelt er tale om censur af lovlige ytringer.
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
21.04.21, 00:00
Engang var organisationen noget med udviklingen i de varme lande. I dag handler det om udviklingen i de kolde lande. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
20.04.21, 10:30
Teknokraterne på markedsuniversitetet spytter ligegyldige artikler ud, som ingen læser. Vi skal have det borgerlige universitet tilbage Læs mere
Af Uffe Elbæk
20.04.21, 09:59
Ud med dansk trumpisme og nationalkonservativ identitetspolitik og ind med internationalt samarbejde, demokratisk sindelag og respekt for mangfoldigheden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.04.21, 15:23
Kineserne klasker sig på lårene af grin over USA’s og Vesteuropas kurs mod den multietniske afgrund. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
18.04.21, 14:30
Hallo, hallo, er du til stede, Lars? Læs mere
Af Mikael Jalving
18.04.21, 10:00
Tak til den store tyske menneskekender Arthur Schopenhauer, der allerede for 200 år siden slog fast, at viljen er umættelig og ideologisk. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.04.21, 17:57
Samtidig bæver jeg ved reaktionerne fra både EU og Danmark. Læs mere
Af Martin Ågerup
17.04.21, 13:09
Fastholdelsen af forsamlingsforbud på 10 tilsidesætter en grundlovssikrede rettigheder uden saglig grund Læs mere
Af Marie Høgh
16.04.21, 14:00
Hvis du tror, at socialdemokraterne er nationalkonservative, er du faldet for et snedigt orkestreret blændværk. Læs mere