<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Svenske myndigheder pøser penge ned i indvandrertætte skoler – gør ingen faglig forskel

Hvilket naturligvis viser, at hverken evnerne eller viljen er til stede hos det store flertal fra Stormellemøsten og Afrika.

I et nyt større studie fra det partipolitisk uafhængige svenske tidsskrift Kvartal.se slås det fast, at der er enorme forskelle på, hvor meget de svenske skatteydere betaler pr. elev på forskellige skoler.

Mälarhöjdens skola i Stockholm modtager årligt 68.000 kr. pr. elev, Seminarieskolan i Landskrona får 75.500 pr. elev, og Hässelbygårdsskolan i Stockholm modtager svimlende 138.000 svenske kr. pr. elev (skolerne modtager ikke alle disse skattekroner kontant så at sige, idet f.eks. faste omkostninger ved bygninger med videre kan variere).

Den første skole er beliggende i et ”ikke-udsat” område, fordi kun 7 pct. af eleverne har udenlandsk baggrund, mens de to øvrige ligger i et ”udsat” område, fordi henholdsvis 76 og 83 pct. af eleverne er af ikkesvensk herkomst.

Andelen af lærere på de tre skoler, der er egentligt læreruddannede, er på 85, 77 og 93 pct. i ovennævnte rækkefølge. Det vil sige, at skolen, der modtager klart det højeste beløb, også har den højeste andel af uddannede lærere.

Antal elever pr. lærer ser således ud: 16,7, 11,9 og 10,2. Altså er klassekvotienterne klart højest i skolen, der modtager færrest kr. pr. elev.

Derpå er vi nået til den egentlige lækkerbisken, nemlig skoleresultaterne på de tre skoler. Vil man gætte på, om det er skolen med flest penge pr. elev (og med højest andel af elever fra den tredje verden) eller skolen med færrest penge pr. elev (og med lavest andel af elever fra den tredje verden), der klarer sig bedst?

Og vi har en vinder. På skolen med kun 7 pct. med indvandrerbaggrund bestod 94 pct. af eleverne skoleåret 2018/19 i alle fag. På de to skoler med 76 og 83 pct. med indvandrerbaggrund bestod kun 66 og 59 pct. i alle fag.

Og det på trods af, at skolen, der har en succesrate på 94 pct., modtager færrest penge pr. elev.

Dette er endnu en rygende pistol. Ingen økonomiske midler kan udjævne forskellene mellem etnisk svenske børn i snit og elever med indvandrerbaggrund i snit. Der vil på de to ”udsatte” skoler muligvis endda være en del andre europæiske børn, der trækker snittet noget op, men det samlede billede er lysende klart:

Mennesker fra Stormellemøsten og Afrika, hvorfra det dominerende antal og den dominerende andel af ikkevestlige stammer fra, har tydeligvis hverken evnerne eller viljen til at fungere i et moderne vestligt skolesystem.

Der står etnisk, kulturel og økonomisk katastrofe af første rang på menuen i Sverige, hverken mere eller mindre.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Søren Gade
23.09.21, 22:24
Hvis man forbyder fly, vil de fleste formentligt i stedet vælge bilen, hvilket det europæiske vejnet slet ikke er gearet til. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.09.21, 22:19
Jeg kan godt forstå, at landbruget føler, at regeringen lyver for dem - og danskerne. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
23.09.21, 18:30
Vi har desværre aldrig kunnet tage os sammen til at få ryddet den kriminelle fristad – nu er det tid. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.09.21, 17:34
Selvstændighedsslæden er ikke køreklar for Grønland. Derfor manipuleres der med præmisserne. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.21, 21:00
Grønlands udenrigsminister ønsker stemmeret ud fra etniske skillelinjer, og får en særdeles blid behandling i P1 Morgen. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.09.21, 08:45
Vi har de senere år talt meget om, at mænd taler grimt og nedladende til kvinder. Vi har ikke talt så meget om det modsatte. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
18.09.21, 19:05
Hvornår melder man afbud, og hvornår vælger man at tage afsted til et arrangement med en lille tvivl i maven? Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.09.21, 19:00
Konstant vækst har vist sig at være skadeligt, både for det enkelte menneske og for planeten. Selvfølgelig kan et alternativ skabes. Det starter først og fremmest med, at vi tror på det, selvom liberalisterne altid vil fortælle jer det modsatte. Læs mere
Af Harun Demirtas
17.09.21, 16:40
Spørgsmålet om, hvorfor sygeplejerskerne er så vrede, og hvad mon man har udsat landets sygeplejersker for, siden de har nået hertil, har stadig ingen forholdt sig til. Læs mere