Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Venstres nye udlændingeudspil viser forhåbentlig, at partiet har indset, at integration er en umulighed for det store flertal

Selv Venstre nærmer sig virkeligheden.

Hvis ikke man ved, at mindst 90 pct. af personerne med rødder i den tredje verden ikke hverken kan eller evner at indgå i en dansk sammenhæng, bør man have sine skolepenge tilbage. Dette faktum har stået klart siden midten af 1980’erne, men politikere, som de er flest, er ikke ligefrem gazeller, når det handler om at erkende egne fejl.

Allerede for 500 år siden kom Machiavelli til den indsigt, at problemer først erkendes, når de ikke længere kan løses. Det vil sige, at midlerne til at løse dem må blive barskere, end hvis problemerne var blevet erkendt på et tidligt tidspunkt.

I en særdeles interessant artikel fra JP fra i går (desværre bag betalingsmur) udtaler Venstres Morten Dahlin bl.a. følgende:

”Integration handler ikke om at bygge bro. Integration handler om, at de, der kommer til Danmark, går over den bro, som allerede er her. Og hvis man ikke ønsker at gå over den bro – som blandt andet består af, at grundloven står over Koranen, og at kvinder selv må vælge deres kærester – så er det ikke Danmark, man skal gøre til sit hjemland.”

Så er vi da nået så langt, at Venstres indfødsretsordfører – og dermed partiet Venstre – åbent siger, at det hule ord ”integration” reelt dækker over, at Danmark har sagt goddag og velkommen til hundredetusinder, der intet ønske har om at dele dansk kultur i bredeste forstand.

Dermed er der i princippet kun assimilation eller tilpasning tilbage, men her ”glemmer” Morten Dahlin behændigt, at det heller ikke er muligt, når hverken viljen eller evnerne rækker til det.

Jeg vil derfor foreslå Venstre følgende:

I turnerer land og rige rundt med jeres nye ”integrations”udspil, som heller ikke vil batte noget som helst. Når I så har indset dette indlysende om nogle år, fremlægger I et nyt udspil, der handler om omfattende hjemsendelser.

Jeg skal gerne bistå jer med de nærmere formuleringer, også for at sikre, at forslaget ikke kommer i konflikt med hverken Grundloven eller retsstaten.

Indtil da vil jeg nøjes med at sige, at det da er rart, at I i det mindste tydeligt er på vej i min retning.

For husk det nu: Det er ikke mig, der skal komme til midten, men midten, der vil komme til mig.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen