<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Storbritannien på vej til en handelsaftale, der vil være et slag i ansigtet på EU

Det bliver for hver dag mere indlysende, hvorfor brexit er det rigtige.

Vi husker vist alle, at tilhængerne af brexit både i og uden for Storbritannien gennem mere end fire år blev systematisk hånet, fordi vi mente, at øriget sagtens kunne klare sig økonomisk uden for EU.

Nu er Storbritannien på vej til at indgå en aftale med en lang række økonomier som den canadiske, vietnamesiske, japanske, australske – sandsynligvis også med den amerikanske – og mange flere lande, hvor der finder frihandel sted, for et tilsammen svimlende beløb af 76.000 milliarder danske kroner.

Til sammenligning var det danske bnp i 2019 på i alt 2.335 milliarder kroner.

Man kan ikke fortænke den britiske regering i at være begejstret, og som det formuleres i artiklen fra Express: »Storbritannien kan tilslutte sig CPTPP [nævnte handelsaftale] uden at betale mere end 80 milliarder, som tilfældet var med EU. Man behøver ikke at blive påtvunget love fra en fremmed enhed [EU]. Man har selv kontrol med grænserne i forhold til indvandring, og Storbritannien skal ikke finde sig i domme fra en fremmed domstol [EU-domstolen].«

Og husk dertil på, at Storbritannien fortsætter med at have adgang til EU’s såkaldte indre marked og derfor kan handle med de resterende 27 EU-lande, uden at der bliver lagt told på varer og tjenester.

Minister for international handel Liz Truss langer også ud efter den tidligere amerikanske præsident Barack Obama, som i 2016 udtalte, at Storbritannien ville komme til ”at stå bagest i køen”. Virkeligheden er efter alt at dømme den modsatte. Storbritannien er rykket helt frem i køen.

Jeg har en række gange på denne plads henvist til, at en videnskabelig undersøgelse fra 2016 – bekræftet i 2019 – viser, at det ikke gør nogen økonomisk forskel, om et rigt land er medlem af EU eller ej, her og her.

Lige nu tegner det snarere til, at det gør en økonomisk forskel, men den omvendte forskel af det, som de ukritiske EU-tilhængere troede. Storbritannien ser med den snart tiltrådte aftale – et stort flertal af de lande, der allerede er medlemmer, ser positivt på Storbritanniens optagelse – ud til at vinde vigtige konkurrencemæssige fordele frem for den forpjuskede flok af 27 lande, der fortsat bilder sig ind, at EU er en god idé.

EU er ikke en god idé, og Danmark bør snarest gøre som Storbritannien og melde sig ud af EU. Den danske økonomi er stærkt eksport- og importdreven. Mere end 50 pct. af Danmarks bnp samlet set handler om varer ind og ud af Danmark.

Samtidig udgør Danmarks handel med omverdenen for ret præcist 50 pct.s vedkommende handel med de 26 andre EU-lande og 50 pct. med lande uden for EU, hvor Storbritannien nu befinder sig.

Der findes ingen gode argumenter for, at Danmark bør forblive medlem af EU. I kraft af vores dygtige eksportvirksomheder med deres dygtige medarbejdere kan Danmark lige så vel som Storbritannien få gode handelsaftaler med lande rundt om på kloden.

Samtidig er der intet, der skulle tilsige, at EU ikke ville være nødt til at give Danmark adgang til frihandel med rest-EU. Hvorfor skulle tyske, svenske, hollandske, franske, italienske, polske og andre forbrugere i EU dog behøve at betale ekstra for varer og tjenester fra Danmark?

Og det bedste af det hele er, at Danmark genvinder sin uafhængighed ved udmeldelse af EU. Noget større end national selvbestemmelse gives ikke for et folk.

EU opfører nu en dødedans, hvor det kun er et spørgsmål om tid, før det overnationale og derfor naturstridige foretagende bryder sammen. EU er ikke en del af løsningen, men en del af problemet.

Hovedparten af de danske politikere har bare ikke opdaget dette indlysende endnu. Lad forklarelsens lys snarest komme til dem.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Henrik Dahl
03.08.21, 11:00
Alle, der ikke er 1989’ere, er godt klar over, at hvis man ene og alene tager hensyn til frigørelsen, så frigør man også kræfter, der er så destruktive, at det kan ødelægge vores samfundsorden. Læs mere
Af Utku H. Güzel
02.08.21, 19:00
Der findes mange eksempler, der kan påvise, at politikerne ikke kæmper folkets interesse og sag, men derimod deres egen karriere og lobbyisternes interesser. Læs mere
Af Mikael Jalving
02.08.21, 12:30
Jeg har fået nok af mediernes dyrkelse af atleternes følelser, deres glæde, skuffelse eller frustration. Hvad føler du? Hvilken følelse står du med? Hvad føler du ”omkring” din præstation? Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
01.08.21, 08:45
Selvom du er vaccineret, kan du stadig både blive smittet og smitte andre Læs mere
Af Nauja Lynge
01.08.21, 02:00
Vi skal forstå vreden hos grønlænderne og opstille konstruktive løsninger og forhindre, at historien gentager sig. Læs mere
Af Martin Ågerup
31.07.21, 17:10
Og jeg håber ikke, at de unge mennesker tager udtryk alt for bogstaveligt Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
31.07.21, 06:00
Professionel kommunikation skaber ikke værdi for samfundet. Læs mere
Af Jesper Theilgaard
30.07.21, 18:14
I begyndelsen af august kommer den første delrapport fra IPCC. Den omhandler den seneste klimavidenskab og imødeses med stor spænding fordi verden om tre måneder mødes i Glasgow til nye klimaforhandlinger. Læs mere
Af Mikael Jalving
30.07.21, 16:00
20 års krig i Afghanistan har været et bragende nederlag. Vesten ligger, som Vesten har redt. Læs mere
Af Gitte Seeberg
30.07.21, 16:00
Penge redder ikke de afghanere der har arbejdet for Danmark - de skal bringes i sikkerhed. Læs mere