<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

81.377 fik svensk statsborgerskab i 2020

Det går stærkt med befolkningsfortyndingen hinsidan.

Jeg har tidligere erstattet udskiftning af de etnisk europæiske befolkninger med ordet udtynding, men måske begrebet fortynding er bedre. Uanset hvad ved enhver, der følger almindeligt med, hvad der tales om:

Andelen af de vesteuropæiske folk falder og falder konstant i disse årtier, fordi andelen af mennesker fra den tredje verden stiger og stiger. Lad os derfor lande på begrebet fortynding i stedet for udtynding eller udskiftning.

Fortyndingen af de vesteuropæiske folk (og af ikke mindst de hvide amerikanere) kan gå mere eller mindre hurtigt. I Sverige går det meget stærkt, meget hastigere end i Danmark. Samtidig er de svenske myndigheder ganske gode til at offentliggøre visse former for statistik, og hvad angår tildelingen af svenske statsborgerskaber, er der ikke noget at komme efter. Det findes tilgængeligt på nettet.

Lad os lige se på Danmark først. I perioden 1979 til år 2018 blev der årligt givet mellem ca. 2.000 og omtrent 19.000 statsborgerskaber. På de knap 40 år har næsten 260.000 personer fået dansk statsborgerskab.

I Sverige modtog alene i år 2020 81.377 (sic!) statsborgerskab i Sverige. De 40.294 af dem kom fra fem lande (eller var statsløse), nemlig Syrien, Afghanistan, Irak, statsløse og Somalia, heraf alene 25.649 fra Syrien.

Alene i årene 2010 til og med 2018 har de svenske politikere givet statsborgerskab til 420.494 personer fra andre lande.

Man må jo tro, hvad man vil om konsekvenserne af de svenske politikeres handlinger. Eller rettere: Man skal netop være endog meget stærk i troen for at overbevise sig selv om, at dette eksperiment vil gå godt i nogen tænkelig forstand af betydningen af ordet ”godt”.

Det vil ikke gå godt. Det er allerede meget ondt i Sverige, og det vil blive meget ondere.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Morten Uhrskov Jensen (f. 1964) er landsformand for Dansk Samling. Han er cand.mag. i historie og samfundsfag og redaktør af det nu hedengangne national-konservative tidsskrift Nomos. Desuden forfatter til bøgerne "Indvandringens pris - På vej mod et fattigere Danmark" (2012, People's Press) og "Et delt folk" (2008, forlaget Lysias).
Seneste blogs
Af Søren Gade
23.09.21, 22:24
Hvis man forbyder fly, vil de fleste formentligt i stedet vælge bilen, hvilket det europæiske vejnet slet ikke er gearet til. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.09.21, 22:19
Jeg kan godt forstå, at landbruget føler, at regeringen lyver for dem - og danskerne. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
23.09.21, 18:30
Vi har desværre aldrig kunnet tage os sammen til at få ryddet den kriminelle fristad – nu er det tid. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.09.21, 17:34
Selvstændighedsslæden er ikke køreklar for Grønland. Derfor manipuleres der med præmisserne. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.21, 21:00
Grønlands udenrigsminister ønsker stemmeret ud fra etniske skillelinjer, og får en særdeles blid behandling i P1 Morgen. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.09.21, 08:45
Vi har de senere år talt meget om, at mænd taler grimt og nedladende til kvinder. Vi har ikke talt så meget om det modsatte. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
18.09.21, 19:05
Hvornår melder man afbud, og hvornår vælger man at tage afsted til et arrangement med en lille tvivl i maven? Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.09.21, 19:00
Konstant vækst har vist sig at være skadeligt, både for det enkelte menneske og for planeten. Selvfølgelig kan et alternativ skabes. Det starter først og fremmest med, at vi tror på det, selvom liberalisterne altid vil fortælle jer det modsatte. Læs mere
Af Harun Demirtas
17.09.21, 16:40
Spørgsmålet om, hvorfor sygeplejerskerne er så vrede, og hvad mon man har udsat landets sygeplejersker for, siden de har nået hertil, har stadig ingen forholdt sig til. Læs mere